Καλεί Μοντανιέ ο Ολυμπιακός! Έχει και πέντε εναλλακτικές

Από sentragoal.gr: Αυτήν τη στιγμή το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του λιμανιού είναι ο Γάλλος Φιλίπ Μοντανιέ, με τον οποίον είναι σε ανοιχτή γραμμή οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού εδώ κι αρκετές μέρες.
Πηγή: sentragoal.gr
Καλεί Μοντανιέ ο Ολυμπιακός! Έχει και πέντε εναλλακτικές

Οι πρώτες επαφές (πριν από δέκα μέρες) δεν είχαν αποδώσει καρπούς, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Βέβαια μέχρι χθες βράδυ ο 52χρονος τεχνικός δεν είχε δώσει την απάντηση του, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο καταφατικής απάντησης από πλευράς του Γάλλου. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο είναι αυτοί που έχουν αναλάβει τις συζητήσεις με τον Μοντανιέ, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον συμπατριώτη τους να αναλάβει άμεσα την ομάδα του Πειραιά.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο νέος κύκλος επαφών του Ολυμπιακού με τον Γάλλο τεχνικό ξεκίνησε λίγες ώρες μετά το τέλος του ντέρμπι στη Λεωφόρο και την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό. Καρεμπέ και Μοντέστο επικοινώνησαν με τον 52χρονο τεχνικό και αυτήν τη φορά φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας. Ολα πάντως θα ξεκαθαρίσουν άμεσα, καθώς αυτό είναι κάτι που το ζήτησαν οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ζήτησαν άμεση απάντηση

Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, είναι αυτήν τη στιγμή η κατάλληλη περίοδος για να αναλάβει ο Μοντανιέ ή κάποιος άλλος ξένος προπονητής. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε στην επικοινωνία που είχαν Καρεμπέ και Μοντέστο με τον συμπατριώτη τους ζήτησαν άμεση απάντηση. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μοντανιέ έχει την... πολυτέλεια να το σκεφτεί μέχρι σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί κι εν συνεχεία να δώσει την απάντησή του στον Ολυμπιακό. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Γάλλος δεν ήταν αρνητικός όπως την προηγούμενη φορά. Εδειξε μια καλή διάθεση για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας κι αυτό είναι σημαντικό. Τέλος, να σημειώσουμε πως η πρόταση που έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά στον Μοντανιέ είναι για ενάμιση χρόνο «κλειστό» συμβόλαιο συν έναν ακόμα με την οψιόν να ανήκει στους «ερυθρόλευκους».

Επαφές και με Ράμος

Το δεύτερο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι το τελευταίο δεκαήμερο είναι αυτό του Χουάντε Ράμος, όπως έγραψε σχετικά χθες το «Goal». Σε ό,τι αφορά λοιπόν τον Ισπανό προπονητή, που μέχρι τον Δεκέμβρη δούλευε στη Μάλαγα (εκεί έχει πάει πλέον ο Μίτσελ), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε κρούση από άνθρωπο του Ολυμπιακού και οι πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν την απάντηση του πρώην τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σεβίλλης.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ενημερώσει τον 62χρονο προπονητή πως θέλουν μια απάντηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα, δηλαδή μέσα στις επόμενες δυο μέρες. Αυτό είναι άλλωστε και το χρονικό περιθώριο που έδωσαν οι Πειραιώτες και στον Φιλίπ Μοντανιέ για να δώσει την απάντησή του.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον Ισπανό προπονητή, καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν με τον Ράμος με στόχο τη συνεργασία με τον Ισπανό. Αυτήν τη στιγμή πάντως φαίνεται πως ο Ράμος είναι η δεύτερη επιλογή για την ομάδα του λιμανιού.

Ο Αΐτορ Καράνκα, που ήταν μέχρι πρότινος στον πάγκο της Μίντλεσμπρο, αποτελεί μια από τις επιλογές του Ολυμπιακού, αν και στην παρούσα φάση ο παλιός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιο πίσω από Μοντανιέ και Ράμος στην... κούρσα για τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας. Είναι πάντως μια επιλογή που έχουν οι Πειραιώτες, όπως είναι και ο Μαρθελίνιο. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Μοντανιέ είναι μεγάλο φαβορί για να αναλάβει, ακόμα και σήμερα, την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας. To plan B έχει να κάνει με τον Ράμος κι εν συνεχεία ακολουθούν οι άλλες δύο επιλογές από την Ισπανία.

Γκαρντ και Γιοβάνοβιτς

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι χθες βράδυ υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει και τις περιπτώσεις των Ρεμί Γκαρντ (πρώην προπονητής της Αστον Βίλα και της Λιόν) και Γιοβάνοβιτς. Ο τελευταίος έχει εργαστεί στον Ηρακλή και φυσικά στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίον πήγε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε επίσης και ο Μίροσλαβ Τζούκιτς, ο πρώην προπονητής της Βαλένθια.

Διαβάστε ακόμη...