«Σε προχωρημένο στάδιο η εξαγορά της Νότιγχαμ από τον Μαρινάκη»

Νέο δημοσίευμα φέρνει σε προχωρημένο στάδιο την απόκτηση των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όλα δείχνουν ότι το deal προχωράει. Πάει Αγγλία ο Βρέντζος.
Πηγή: sdna.gr
«Σε προχωρημένο στάδιο η εξαγορά της Νότιγχαμ από τον Μαρινάκη»

Δημοσίευμα από τον «Guardian» με τίτλο: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνομιλίες εξαγοράς της Νότιγχαμ Φόρεστ», δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση της εξαγοράς του ιστορικού αγγλικού συλλόγου από τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα, που υπογράφουν οι Ντάνιελ Τέιλορ και ο Αντώνης Οικονομίδης, αναφέρει πως ο Μαρινάκης κρατάει μυστικές τις συνομιλίες του με την Νότιγχαμ, θέλοντας να ενώσει τις δυνάμεις του με τον τωρινό ιδιοκτήτη της ομάδας, Φαουάζ Αλ Χασάουι, με τις επαφές να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Αν, λοιπόν, η Football League δώσει την έγκρισή της για το deal τότε ο Μαρινάκης θα αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου, με τον Χασάουι να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό και να εξακολουθεί να βρίσκεται στα διοικητικά της ομάδας, παρά το γεγονός πως έχει γίνει κόκκινο πανί για τους οπαδούς.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να επανεμφανίστηκε στο σκηνικό την ώρα που λάμβαναν χώρα οι διαπραγματεύσεις του Χασάουι με τους Αμερικανούς επιχειρηματίες και τελικά ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ αποφάσισε να επιλέξει τον Έλληνα εφοπλιστή.

Στο ρεπορτάζ των Βρετανών υπενθυμίζεται πως ο Μαρινάκης προσπάθησε ξανά να αγοράσει την Νότιγχαμ το περασμένο καλοκαίρι, όμως υπήρξε στασιμότητα λόγω των ποινικών διώξεων που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Το δημοσίευμα του «Guardian» έχει ισχυρή βάση, καθώς οι φήμες είχαν ενταθεί τον τελευταίο καιρό και οι Άγγλοι ήρθαν να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τα όσα έχουν κυκλοφορήσει εντός συνόρων.

Το deal βρίσκεται στην τελική ευθεία και εφόσον κλείσει οριστικά ο τότε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, θα αναλάβει να τρέξει την αγγλική ομάδα, κάτι φυσικά που σημαίνει πως θα αποχωρήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη η πιθανή εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Φόρεστ δεν σημαίνει αυτόματα και απεμπλοκή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Διαβάστε ακόμη...