«Στήνονται αγώνες και ντοπάρονται παίκτες στη Super League!»

Απο metrosport.gr : «Βόμβες» από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος μιλώντας στο Metropolis 95.5 εμφανίστηκε κατηγορηματικά βέβαιος για την ύπαρξη στημένων αγώνων στη SL.
Πηγή: metrosport.gr
«Στήνονται αγώνες και ντοπάρονται παίκτες στη Super League!»

Κατηγορηματικά βέβαιος πως ακόμη και σήμερα στήνονται αγώνες στη Super League εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Metropolis 95.5. Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» εξήγησε, παράλληλα, τους λόγους για τους οποίους ζητά από τη δικαιοσύνη τη διερεύνηση όσων έγιναν στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ντόπινγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Παρακολουθούμε τα παιχνίδια των ανταγωνιστών μας και καταγράψαμε σαν ΑΕΛ αυτό που πληροφορηθήκαμε και είδαμε. Και επειδή το βίντεο των αγώνων είναι αξιοποιήσιμο δικαστικά ζητήσαμε από τους εισαγγελείς να το μελετήσουν και να διερευνηθούν τα εξής γεγονότα. Αν είναι αλήθεια ότι υπήρξε φραγή στον άσο δύο ώρες πριν το ματς για μια ομάδα που έχει 12 ματς να νικήσει. Δεύτερον, να δουν τι συνέβη και πως επιτεύχθηκαν τα δύο γκολ του Λεβαδειακού και τι συνέβη μετά το δεύτερο γκολ. Και υπενθυμίσαμε κάποια πράγματα για τους πρωταγωνιστές των φάσεων».

Για το αν έχει κάποια υποψία για στήσιμο του αγώνα: «Δεν υπάρχει καμία υποψία. Απλώς καταγράφουμε τα γεγονότα. Με τον ίδιο τρόπο διαβιβάζονται και οι διάφορες στοιχηματικές απάτες από τη Sportradar στις ομοσπονδίες. Κι αυτοί υποψίες έχουν βλέποντας κάποιες παράλογες συμπεριφορές. Έτσι κι εμείς, θεωρούμε παράλογο δύο ώρες πριν το ματς να κλείσουν οι στοιχηματικές εταιρείες τον άσο. Τόση μεγάλη προσφορά υπήρχε. Κι ενώ έγινε αυτό, μετά συντρέχει ένα άλλο γεγονός. Αυτά τα πρωτοφανή γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ και δεν έχει δεχθεί ποτέ. Αν το συνδυάσεις αυτό και με την προσωπικότητα κάποιων παικτών που έπαιζαν σε ομάδες που έχουν κατηγορίες στο παρελθόν για στημένους αγώνες δημιουργείται ένα σύνολο στοιχείων τα οποία πρέπει να τα πάρει η δικαιοσύνη και να τα διερευνήσει».

Για το αν στήνονται παιχνίδια στη Super League: «Στήνονται και σας το λέω ευθέως. Στήνονταν κατά κόρον από την εποχή του Θωμά Μητρόπουλου, του Σπάθα και των άλλων. Από το 1996 και μετά το ποδόσφαιρο έχει γίνει άνω κάτω. Και από τότε που μπήκε και το στοίχημα δεν μπορείς να ξέρεις από πού σου έρχεται. Και ντόπινγκ ποδοσφαιριστών υπάρχει. Όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ατελείς. Κάναμε αίτημα με τον Αστέρα Τρίπολης για αντιντόπινγκ σε τέσσερις αγώνες της αγωνιστικής αντί για δύο και ξαφνικά βρέθηκαν ντοπαρισμένοι παίκτες. Ένας που το όνομά του αρχίζει από Ζ έκανε περιουσία χορηγώντας παράνομες ουσίες σε παίκτες. Προπονητές έκαναν καριέρα με αυτόν τον τύπο. Τον έχω καταγγείλει επανειλημμένα αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Βλέπεις ομάδες με παίκτες που δεν μπορούν καλά καλά να ανέβουν στο λεωφορείο να γίνονται όχι απλά τουρμποκίνητοι αλλά… Μπολτ!».

Διαβάστε ακόμη...