Ισοπαλία πριν την Τούμπα

Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν από ένα καλό ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Γκολάρες από Ανσαριφάρντ και Τζημόπουλο.
Πηγή: sdna.gr
Ισοπαλία πριν την Τούμπα

Μοιράστηκαν τα πάντα οι δύο ομάδες στη Νέα Σμύρνη. Από ένα καλό ημίχρονο, από ένα φοβερό γκολ και στο τέλος και από έναν βαθμό, που φέρνει πάντως τους «κυανέρυθρους» πάνω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία και τους Γιαννιώτες και πάλι στα θετικά αποτελέσματα μετά από αρνητικό σερί.

Στον κακό αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά με τους Μασούντ και Μπεν να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και να παίρνουν πάνω τους τις περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Έτσι, ο Πασχαλάκης υποχρεώθηκε σε δύσκολες επεμβάσεις στο 3' σε σουτ του Μπεν, αλλά και στο 7' στην κεφαλιά του Κόρμπου. Στο 11ο λεπτό, απείλησαν για πρώτη φορά οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Γαρουφαλιάς έβγαλε τη σέντρα, ο Μιχαήλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ακολούθησε, στο 14ο λεπτό, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν ο Μπεν απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Τζημόπουλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μασούντ, έκανε το πλασέ αναγκάζοντας τον Σκόνδρα να διώξει σε κόρνερ.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στο δικό του μισό, ενώ οι Γιαννιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η υπεροχή των γηπεδούχων κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ στο 43ο λεπτό, όταν ο Μασούντ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, πάνω από την άμυνα του ΠΑΣ, για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48' ο Κόρμπος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, ο οποίος έπεσε στα πόδια του για να αποσωβήσει τον κίνδυνο για την εστία του.

O Γιάννης Πετράκης ρίσκαρε με τις αλλαγές του, έκανε την ομάδα του περισσότερο επιθετική και δικαιώθηκε Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήταν η φάση του 55ου λεπτού όταν ο Γαρουφαλιάς έκανε σουτ στην κίνηση και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαννιώτης, για να απαντήσει ένα λεπτό μετά ο Πανιώνιος όταν ο Φούντας βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε αριστερά στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έκανε το σουτ για να δει την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να «φτιάξει» φάσεις για την ισοφάριση. Και την πέτυχε στο 78ο λεπτό όταν ο Τζημόπουλος με φοβερό σουτ από απόσταση τριάντα μέτρων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, που ήταν και πολύ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (68' Μασούρας), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Μπεν (81' Σαββίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (68' Γιάκος), Κουτρης, Μιχαήλ, Μαμπουλού (75' Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Ακόστα (62' Βιδάλ).

Διαιτητής: Σκουλάς (σύνδεσμος Θεσσαλίας).

Το ταμείο του αγώνα

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος ήταν κυρίαρχος μέχρι το 50', έκανε αρκετές φάσεις, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με άψογο συνδυασμό των δύο Ιρανών, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν έδειξε ικανός να διαχειριστεί το προβάδισμα. Οι Γιαννιώτες ήταν κακοί στο πρώτο 45λεπτο, αλλά κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς να κάνουν κλασικές ευκαιρίες, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να φύγουν με τον ένα βαθμό μετά από συνεχή αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτοί που έκριναν το παιχνίδι
Θα μπορούσαν να είναι οι δύο Ιρανοί του Πανιωνίου, αλλά ο Τζημόπουλος με το γκολ του χάρισε έναν βαθμό στους Γιαννιώτες. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ ήταν αυτός που πήρε... πάνω του την ομάδα του και κατάφερε να σκοράρει με... κεραυνό και να κρίνει τελικά το παιχνίδι. Από την άλλη, ο Ανσαριφάρντ πέτυχε μεν το γκολ για τους γηπεδούχους, ωστόσο αν δεν είχε λειτουργήσει ατομικά σε δύο - τρεις φάσεις και είχε δώσει τη μπάλα σε συμπαίκτες του αντί να τα κάνει όλα μόνος του χωρίς αποτέλεσμα.

Ο έλεγχος του διαιτητή
Σε γενικές γραμμές, ο Σκουλάς τα πήγε καλά. Είχε να αντιμετωπίσει την δύσκολη φάση του 48ου λεπτού, όταν ο Πασχαλάκης έπεσε στα πόδια του Κόρμπου για να τον σταματήσει, ο παίκτης του Πανιωνίου έπεσε και αυτός, αλλά φάνηκε στο replay να βρίσκει μπάλα. Στο 30΄ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μπεν, καθώς ο παίκτης του Πανιωνίου καλυπτόταν από τον Μιχαήλ.

Διαβάστε ακόμη...