Ξεκινάει από την αρχή

Το paokfc.gr λίγες ώρες πριν την σέντρα στην Λεωφόρο, σας παρουσιάζει το προφίλ του Παναθηναϊκού, τις δηλώσεις των Πρασίνων, αλλά και την αποστολή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.
Πηγή: paokfc.gr
Ξεκινάει από την αρχή

 Η σεζόν ξεκίνησε με διάχυτη αισιοδοξία εξαιτίας των πολλών μεταγραφών, που περιελάμβαναν και μερικά ηχηρά ονόματα όπως αυτό του Κριστιάν Λεντέσμα και αυτό του Βίκτορ Ιμπάρμπο, αλλά και της επιστροφής του Τριφυλλιού στους ομίλους του Europa League. Με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο, το γεμάτο ρόστερ και την παραμονή του βασικού κορμού, όλα έδειχναν ότι οι Πράσινοι θα είναι βελτιωμένοι.

Οι δύο άνετες νίκες στα πρώτα παιχνίδια της Super League επί του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, ανέβασαν κι άλλο τις προσδοκίες, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από τις 24 Σεπτεμβρίου και την ισοπαλία στην έδρα του Παναιτωλικού, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΠ Ηρακλής και μετρώντας μόλις δύο νίκες σε 13 αναμετρήσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, ενώ μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και η πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, η εικόνα της ομάδας προβλημάτιζε έντονα και ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Αντρέα Στραματσόνι με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα και η ομάδα να βρει τον δρόμο της και να επιστρέψει στους στόχους της. Ο Έλληνας τεχνικός μετά το καλοκαιρινό σίριαλ με τον Ολυμπιακό, απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου, έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει εξαιρετικό έργο σε διάστημα ενάμιση χρόνου. Πλέον καλείται να φέρει εις πέρας την μεγαλύτερη πρόκληση της έως τώρα προπονητικής καριέρας του και να σώσει την χρονιά για τους Πράσινους.

Σε δηλώσεις του πριν το μεγάλο παιχνίδι στάθηκε στον εγωισμό που πρέπει να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές του στα παιχνίδια που ακολουθούν δηλώνοντας αναλυτικά: «Δεν θέλω να πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές που είναι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο, δεν έχουν εγωισμό για να αντιδράσουν στην αμφισβήτηση που δέχονται. Υπάρχει αμφισβήτηση από τον κόσμο, τους αντιπάλους, από παντού. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τους βγάλω τον εγωισμό τους σε αυτές τις μέρες και να αντιδράσουν ποδοσφαιρικά. Χρειαζόμαστε τον κόσμο. Τους θέλουμε κοντά μας για να βοηθήσουν τους παίκτες. Να είναι δίπλα τους. Δεν θα μας βοηθήσουν αν δεν έρθουν στο γήπεδο. Πολλοί προπονητές ψάχνουμε να κάνουμε περίεργα πράγματα μέσα στα παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως όταν κάνεις τα βασικά πολύ καλά, τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θέλεις.Αυτός είναι σε πρώτη φάση ο στόχος μου και να δώσω αυτή την αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα».

 Από την πλευρά των παικτών του Τριφυλλιού μίλησε ο Ροντρίγκο Μολέδο: «Σαφώς τα πράγματα γίνονται δύσκολα όταν δεν υπάρχουν νίκες αλλά από εκεί και πέρα αυτές οι καταστάσεις είναι που προτρέπουν και προκαλούν τις αλλαγές. Όσον αφορά τους οργανωμένους οπαδούς πιστεύω ότι είναι ο τρόπος που έχουν επιλέξει για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους. Εγώ από την πλευρά μου θα έλεγα ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, χρειαζόμαστε την υποστήριξη τους και ελπίζω αυτή η νέα σελίδα θα φέρει νίκες. Το γεγονός ότι ο αντίπαλος έρχεται να παίξει εκτός έδρας και παράλληλα με το γεγονός ότι θέλουμε διακαώς τη νίκη για το καλό της διοίκησης, των φιλάθλων, της ομάδας, όλων είναι από μόνο του ένα έναυσμα. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι τα πλάνα του νέου προπονητή αλλά εμείς θα παίξουμε με ορμή, όρεξη, θέληση και ψυχή με απώτερο σκοπό τη νίκη» .

Ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λεντέσμα και Σαμπά για το παιχνίδι με τον Δικεφάλο, με την αποστολή να αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Στιλ, Βλαχοδήμο Ο., Κουτρουμπή, Χουχούμη, Μαρινάκη, Μέστο, Μολέντο, Τελάντερ, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ιβανόφ, Γουακάσο, Ρέις, Λουντ, Ζέκα, Μπουμάλ, Βλαχοδήμο Π., Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι και Μπεργκ.

Διαβάστε ακόμη...