Δεν... σηκώνει κεφάλι

Από sdna.gr: Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Λαμπρόπουλο (14') στην Κέρκυρα, είχε δοκάρι και ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, αλλά για ακόμη μια φορά τιμωρήθηκε, από γκολ του Τουράμ (74'), μένοντας στο 1-1. Ζήτησε πέναλτι στο 81' η Ένωση.
Πηγή: sdna.gr
Δεν... σηκώνει κεφάλι

Μετά την πρώτη της νίκη με τον Ζοσέ Μοράις στον πάγκο της (απέναντι στον Πλατανιά με 3-0), η ΑΕΚ πήγε στην Κέρκυρα με στόχο να πετύχει μια δεύτερη διαδοχική νίκη, που θα έστελνε το μήνυμα ότι μπήκε σε σταθερή πορεία ανάκαμψης. Ωστόσο, παρότι τα πράγματα κύλησαν καλά για εκείνη, δεν τελείωσε το ματς και τιμωρήθηκε.

Η Ένωση έκανε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ένα γκολ νωρίς (στο 14'), σπάζοντας γρήγορα το σερί τεσσάρων αγώνων με μηδέν παθητικό για τους γηπεδούχους, είχε δοκάρι και ακολούθησαν αρκετές ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. Δεν το έκανε, άφησε την Κέρκυρα να παραμείνει στο παιχνίδι και τελικά να την πληγώσει στο 74', φτάνοντας στο 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς οι Κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, πέφτοντας και πάνω στον εξαιρετικό συνολικά Κουτζαβασίλη...

Γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες! 

Από την αρχή του αγώνα η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Κέρκυρα να δείχνει ότι θα έψαχνε τρόπο να απειλήσει μόνο στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 8', ο Ντουαλά υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα, στην πρώτη της ευκαιρία, η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος έκανε μια εξαιρετική γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στην πίσω γωνία του Κουτζαβασίλη (1-0).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 26', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαραδούκα, ο Τουράμ πήρες την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άγγιξε το 2-0: ο Αραβίδης έκανε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας είπε «όχι» σε Γιόχανσον και Μάνταλο, που προσπάθησαν να σκοράρουν από κοντά. Στο 30' ο Ντίντακ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Αραβίδης έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο 36' ο Αραβίδης έστρωσε στον Γαλανόπουλο, ο νεαρός μέσος έκανε το πλασέ από πολύ καλή θέση, όμως ο Κουτζαβασίλης κατάφερε να μπλοκάρει στη γωνία του. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία: ο Αλμέιδα από τα αριστερά έκανε μια σέντρα, ο Μάνταλος έπιασε έναν κεραυνό στην κίνηση, όμως ο Κουτζαβασίλης κατάφερε να κάνει μια εκπληκτική απόκρουση. Στο 44' ο Μάνταλος έβγαλε τον Αραβίδη φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Καλογερόπουλος σταμάτησε τη φάση και τη... γύρισε πίσω, δίνοντας φάουλ υπέρ της Κέρκυρας για κοκορομαχία που είχαν Αλμέιδα και Σπίνουλας. Έτσι, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Την «τιμώρησε» ο Τουράμ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε και τους δύο ακραίους του (Επστάιν, Κόντο), βάζοντας στο ματς Γκόμες και Γεωργίου. Στο 50' ο Νίκιτς εκτέλεσε απ' ευθείας ένα φάουλ, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει εύκολα. Η ΑΕΚ κέρδισε στα επόμενα λεπτά κάποια διαδοχικά στημένα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά το αντίπαλο τέρμα. Στο 67' ο Πατίτο έκανε ένα ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Ιωάννου έκανε την προβολή για να κόψει και λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση επέστρεψε στις σημαντικές ευκαιρίες, όταν ο Αλμέιδα έκανε μια σέντρα, ο Πατίτο έκανε ένα γύρισμα στο πέναλτι και ο Γιόχανσον έπιασε το σουτ με τη μία, με τη μπάλα να περνά άουτ! Στο 74', κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κέρκυρα τιμώρησε το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν «κλείδωσε» το ματς στις ευκαιρίες που είχε. Ο Σπίνουλας έφυγε στην πλάτη του Ντίντακ, έκανε το γύρισμα και ο Τουράμ στην καρδιά της περιοχής με πλασέ έκανε το 1-1.

Η Ένωση έχασε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει στο 77'. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σιμόες έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κουτζαβασίλη να κάνει ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 81', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκόμες τράβηξε και... γκρέμισε τον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καλογερόπουλος έδειξε «παίξετε». Στο 83' ο Ντουαλά έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά άουτ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τη λήξη...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς, Κόντος (46' Γκόμες), Ντουαλά (92' Ντιμιτρόφσκι), Επστάιν (46' Γεωργίου), Τουράμ.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης (63' Πατίτο), Αλμέιδα (87' Πέκχαρτ).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Κουτζαβασίλης ήταν στο τέρμα, οι Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας στην άμυνα, οι Νίκιτς, Σιόντης στα αμυντικά χαφ και οι Επστάιν, Ντουαλά, Κόντος πίσω από τον Τουράμ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

O Ζοζέ Μοράις παρέταξε την ομάδα του για πρώτη φορά με διάταξη 4-4-2, σε ρόμβο. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίτακ, ως αμυντικός χαφ έπαιξε ο Σιμόες, ως εσωτερικοί οι Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, δεκάρι ήταν ο Μάνταλος και στην επίθεση έπαιξαν οι Αραβίδης, Αλμέιδα. 

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Ντίντακ Βίλα έκανε μαι μέτρια εμφάνιση, όμως στο τέλος αποδείχθηκε μοιραίος για την ΑΕΚ, καθώς έχει ευθύνη στην αρχή της φάσης από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της Κέρκυρας, καθώς έχασε τον Σπίνουλα.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Σίγουρα ήταν σημαντικοί στην εξέλιξη του αγώνα οι δύο σκόρερ, ο Λαμπρόπουλος και ο Τουράμ, όμως ο καθοριστικός του αγώνα ήταν ο Κουτζαβασίλης, χάρη στις επεμβάσεις του οποίου η Κέρκυρα έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι και κατάφερε τελικά να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν συνολικά καλύτερη στο παιχνίδι, ήταν στο χέρι της βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε να το τελειώσει και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως δεν το έκανε και για ακόμη μια φορά φέτος το πλήρωσε.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Η φάση που προκάλεσε την περισσότερη συζήτηση ήταν αυτή στο 81' στην οποία η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι. Ο Γκόμες φαίνεται να κρατάει μέσα στην περιοχή τον Λαμπρόπουλο, όμως ο Χαραλαμπος Καλογερόπουλος αποφάσισε να μη δείξει την άσπρη βούλα. Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος βοηθός, Ιορδάνης Απτόσογλου έκανε δύο λάθη στο πρώτο μέρος, ένα κόβοντας τον Αλμέιδα σε φάση που ήταν καλυμμένος και αφήνοντάς τον σε μια άλλη που ήταν εκτεθειμένος.

Διαβάστε ακόμη...