«Για αποτέλεσμα στην Τούμπα»

Από thessports.gr : Ανταγωνιστικό και ικανό σε κάθε ματς να πάρει τη νίκη, θέλει τον Ατρόμητο ο Γιώργος Κορακάκης αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Πηγή: thessports.gr
«Για αποτέλεσμα στην Τούμπα»

Αναλυτικά δήλωσε στο peristerinews.gr:

Για την προετοιμασία της ομάδας βάσει των διαφοροποιήσεων στο πρόγραμμα και τις συνεχόμενες διακοπές:

«Πραγματικά είναι δύσκολο. Είναι πρωτόγνωρο. Έχουμε να παίξουμε 20-25 μέρες. Θα φανεί αν οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν και αυτό το λέω γιατί ο Ατρόμητος ήταν σε καλή κατάσταση. Προσπαθήσαμε αυτές τις μέρες να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε εγρήγορση με κάποια φιλικά και με κάποιες προπονήσεις. Ωστόσο, αυτό που είπατε, τροποποιεί το πρόγραμμα, πράγμα πολύ δύσκολο για μια ομάδα να γνωρίζει ότι θα παίξει την Κυριακή και μετά να μαθαίνει ότι δεν θα παίξει, αλλά αυτό ισχύει. Πλέον μένει να φανεί πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες έπειτα από αυτή τη διακοπή».

Για τη σειρά δύσκολων αγώνων σε συνάρτηση με τις διακοπές του πρωταθλήματος:

«Αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Έτυχε να έχουμε μια σειρά αγώνων που είναι πάρα πολύ δύσκολη. Έχουμε περίπου σε 25 μέρες, επτά παιχνίδια μαζί με το Κύπελλο και τα περισσότερα είναι εκτός έδρας. Ωστόσο, η ομάδα έχει μάθει πλέον να παλεύει και αυτό θα κάνουμε και στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε από το παιχνίδι, ό,τι μπορούμε να πάρουμε από αυτό. Τα παιδιά έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και το έδειξαν στα δύο τελευταία παιχνίδια, που ήταν με πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους και προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι».

Για το αν έχει μείνει ικανοποιημένος από την πρόοδο και τη βελτίωση της ομάδας:

«Ναι, υπάρχει βελτίωση και είναι εμφανής η βελτίωση. Είχα πει στα πρώτα παιχνίδια ότι μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και τα καταφέραμε, αφού μας δόθηκε η δυνατότητα να χτίσουμε πάνω σε αυτό και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Τον τελευταίο καιρό ο Ατρόμητος παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο σε αυτά που θέλω εγώ. Είναι και πιο επικίνδυνος και δημιουργεί φάσεις και σκοράρει πιο εύκολα. Είχα πει ότι το ζητούμενο είναι η ισορροπία και αυτή τη στιγμή υπάρχει. Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που η ομάδα μπορεί και όχι μόνο αυτό που θέλω. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, δουλεύουμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση και νομίζω εβδομάδα με την εβδομάδα γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που δεν μπορώ να ξέρω, είναι με τη διακοπή, αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από εκεί που ήμασταν».

Για τον Ατρόμητο που θέλει να δημιουργήσει:

«Σίγουρα σε μια ομάδα όπως τον Ατρόμητο ή γενικότερα στη Super League, τα αποτελέσματα παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Η δική μου φιλοσοφία είναι ο Ατρόμητος να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι. Να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, να κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια, να παίρνει ό,τι μπορεί από κάθε ματς και πιστεύω ότι έτσι μόνο κέρδος μπορεί να έχει ο Ατρόμητος στο τέλος της σεζόν. Βλέπω πράγματα που μου αρέσουν, αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπω μεγάλη ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές μας, βλέπω παίκτες που όταν χρησιμοποιούνται δίνουν τα πάντα. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο και για αυτούς και για εμάς, γιατί σε έναν μαραθώνιο θα χρειαστούν όλοι. Φάνηκε στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό και στο φιλικό, γιατί εμείς έχουμε τη φιλοσοφία κάθε ματς να το αντιμετωπίζουμε σοβαρά, είτε επίσημο είτε φιλικό. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Εν κατακλείδι, θέλουμε τον Ατρόμητο επιθετικό, ανταγωνιστικό και στα παιχνίδια που μπορεί να κυριαρχεί να το κάνει και στα υπόλοιπα να είναι εφάμιλλος του αντιπάλου και να προσπαθεί πάντα για τη νίκη».

Για τον στόχο της ομάδας στην Τούμπα:

«Η παράδοση δεν παίζει ποδόσφαιρο. Είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Με την ΑΕΚ είχαμε κακή παράδοση, αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Σίγουρα κάτι λέει. Ίσως μας ταιριάζει η ομάδα. Το μόνο που υπόσχομαι είναι ότι τα παιδιά θα καταθέσουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό, είτε αυτό είναι η ισοπαλία, είτε είναι και η νίκη».

Για τη δημιουργική ικανότητα του ΠΑΟΚ κι αν είναι αυτό το στοιχείο που πρέπει να προσέξει ο Ατρόμητος σε αυτό το ματς:

«Ασφαλώς είναι (σ.σ. ο ΠΑΟΚ ικανός στη δημιουργία παιχνιδιού). Αλλά εμείς κοιτάμε την ομάδα μας πρώτα. Κοιτάμε να είμαστε όπως πρέπει σε φάση άμυνας, σε φάση επίθεσης, σε μεταβάσεις όταν κερδίζουμε ή χάνουμε την μπάλα. Από εκεί και πέρα το κάθε ματς το βλέπουμε διαφορετικά και εστιάζουμε και στο δυνατό σημείο του αντιπάλου, που αυτό είναι μία πραγματικότητα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με αυτοματισμούς και επικίνδυνη γιατί βγάζει πολλούς παίκτες στην επίθεσή της. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και αδύναμα σημεία, πάνω εκεί θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...