Κακός ο Παναθηναϊκός νίκησε με… δώρα!

Πέναλτι στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος τώρα αποβολή του αντιπάλου.
Πηγή: inpaok.com
Κακός ο Παναθηναϊκός νίκησε με… δώρα!

Κι όμως στον Παναθηναικό το... παίζουν συνέχεια αδικημένοι. Οι πράσινοι νίκησαν 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα με πολλά δώρα των αντιπάλων. Ο Μάρκους Μπεργκ στο 38΄και στο 75΄, ο Λουντ στο 54΄ και ο Λέτο στο 88΄ ήταν οι σκόρερ της αθηναϊκής ομάδας.

Τα δύο από τα τέσσερα γκολ η ομάδα του Στραπατσόνι τα έβαλε με τον αντίπαλο να παίζει με εννιά παίκτες. Βλέπετε στο 68΄ τέθηκε νοκ άουτ ο Ακόστα (τράβηγμα) χωρίς να αντικατασταθεί. Αυτό διότι ο Πετράκης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές από νωρίς!

Η προβληματική εμφάνιση των «πρασίνων» στην αρχή της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε μία άνετη επικράτηση. Όχι γιατί η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο, αλλά διότι βοηθήθηκε πάρα πολύ από την αποβολή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη στο 22΄.

Με 10 παίκτες οι Γιαννιώτες δέχτηκαν το πρώτο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο με το...καλημέρα στην επανάληψη. Οπότε λοιπόν, ήταν αδύνατο γι΄ αυτούς να αντιδράσουν στη συνέχεια, γνωρίζοντας την πρώτη εφετινή τους ήττα.

Πολύ κακός ο Παναθηναϊκός

Το αν ο Παναθηναϊκός ήταν επηρεασμένος από την ήττα της Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο από τον Άγιαξ, αν έφταιγε η ζέστη ή, το σύστημα που επέλεξε για μία ακόμη φορά ο Αντρέα Στραματσόνι (5-3-2 με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και
πάλι), αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια. Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν ρυθμό και φαντασία στο παιχνίδι τους, δε μπορούσαν να παίξουν ούτε από τον άξονα, ούτε από τα πλάγια, και για 22 λεπτά ο ΠΑΣ είχε βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους ελέγχοντας πλήρως το ματς.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν από το τραγικό λάθος του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο 27χρονος χωρίς να πιέζεται από κανέναν στο 22΄ βγήκε για να μαζέψει μία «χαμένη μπαλιά» και μπλόκαρε τη μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής Σελίμος τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα κι από κει και πέρα τα πράγματα «πήραν το δρόμο τους.

Διαιτητής: Σπ.Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: Κουλιμπαλί, Μολέδο – Μπέριος

Κόκκινες: 22΄ Πασχαλάκης

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μπεργκ (78΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ (57΄ Εμποκού), Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Λέτο, Μολέδο, Ιβανόφ (34΄ Βιγιαφάνες), Κουλιμπαλί

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46΄ Γαρουφαλιάς), Κούτρης (62΄ Ζάιρο), Κόντε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπούλου (26΄ Περιστερίδης)

Διαβάστε ακόμη...