"Δεν θα κάνουμε δήλωση μετάνοιας, ισχύουν όσα είπαμε για ΕΠΟ"

Ανακοίνωση για το πρόστιμο που τις επιβλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων για ανακοίνωσή της στις 21/08 σχετικά με την ΕΠΟ εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, τονίζοντας ότι "δεν θα προβούμε σε δήλωση μετάνοιας".
Πηγή: soccerplus.gr
"Δεν θα κάνουμε δήλωση μετάνοιας, ισχύουν όσα είπαμε για ΕΠΟ"

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Με απόλυτο σεβασμό στην αθλητική δικαιοσύνη η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου, με την οποία ασκούσαμε θεμιτή και κόσμια κριτική στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ. Αφ' ενός γιατί θεωρούμε ότι υπέρτερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ελευθερία της έκφρασης, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος, και αφ' ετέρου γιατί οι απόψεις που διατυπώσαμε στην ανακοίνωσή μας, εκτός του ότι βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, επιβεβαιώθηκαν απόλυτα από την πορεία των πραγμάτων.

Στην εξέλιξη της σεζόν με τις ίδιες και πολύ πιο σκληρές απόψεις ταυτίστηκε τόσο η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού όσο και οι υπερκείμενες της ΕΠΟ ποδοσφαιρικές αρχές, FIFA και UEFA, οι οποίες συζητούν για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπέρμαχη της συνολικής προσπάθειας για την εξυγίανση και την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρό μας και θα μείνουμε απόλυτα συνεπείς στις θέσεις μας, παρά την απόφαση της κατ' εμάς εκπρόθεσμης έφεσης που ασκήθηκε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, μετά την πανηγυρική αθώωσή μας από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ίδια ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή με την οποία επιχειρείται η φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης -από την οποία φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής και εισηγητής στην υπόθεση κ. Σκουτέρης δεν έχει διαβάσει, ούτε έχει πληροφορηθεί τα χιλιάδες δημοσιεύματα σε βάρος των υποδίκων- έρχεται σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση, η οποία ήταν πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει δίχτυ προστασίας των υποδίκων και απειλεί, σε περίπτωση άσκησης κριτικής σε βάρος των υποδίκων, επιβολή ποινών.

Την απόφαση αυτή επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποδεχόμεθα, όπως έχουμε δικαίωμα, ως νομικά και ουσιαστικά εσφαλμένη και, όπως είναι φυσικό, δεν πρόκειται να προβούμε στη δήλωση μετάνοιας που μας επιβάλλει ο κ.Σκουτέρης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε αντίθεση με άλλες ΠΑΕ, δεν στοχοποιεί δικαστές και στη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, Πέτρος Καϊμακάμης, έθεσε υπόψιν του προέδρου της δευτεροβάθμιας επιτροπής, κ. Δημήτρη Σκουτέρη, τέτοιες ανακοινώσεις που προσβάλλουν το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης.

Περιμένουμε την επίδειξη ανάλογης ευαισθησίας σε σχέση με μία δική μας απόλυτα κόσμια ανακοίνωση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αποτελούμε επιλεκτικά θύματα στοχοποίησης και μεροληπτικής αντιμετώπισης".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...