Ο Φοίνικας 3-0 την Κηφισιά και προβάδισμα 2-1 στις νίκες

Με επίθεση που έβγαζε... φωτιές και έπιασε το εντυπωσιακό 70% στην αποτελεσματικότητα ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον ΑΟΠ Κηφισιάς στον τρίτο ημιτελικό και πήρε προβάδισμα με 2-1 στις νίκες.
Πηγή: paokrevolution.net
Ο Φοίνικας 3-0 την Κηφισιά και προβάδισμα 2-1 στις νίκες

Το τέταρτο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 13/4, στις 20.30 και πάλι στο «Δημήτρης Βικέλας» της Ερμούπολης και το «πειρατικό» εφόσον νικήσει θα προκριθεί για δευτερη φορά στην ιστορία του σε τελικούς. Αντίθετα, εάν νικήσει η Κηφισιά η σειρά θα μεταφερθεί και πάλι στο Ζηρίνειο όπου η πρόκριση θα παιχτεί σε πέμπτο και τελευταίο αγώνα.

Ο Φοίνικας έκανε μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις και ειδικά τα δύο πρώτα σετ τα πήρε πιο εύκολα απ΄ότι αναμενόταν. «Στα δύο πρώτα σετ δεν υπήρχαμε στο γήπεδο», παραδέχτηκε ο τεχνικός του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης. Με την Κηφισιά δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Χριστοφιδέλης ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Από το «πειρατικό» κορυφαία εμφάνιση έκανε ο Τόμισλαβ Ντόκιτς με 68% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και συνολικά 24 πόντους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του πήραν άλλους 28.

Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε από την αρχή προβάδισμα στο 1ο σετ με 8-5. Από το 12-9 τα σερβίς και οι επιθέσεις του Ντόκιτς αλλά και ένα μπλοκ από τον Ανδρεάδη ανέβασαν τη διαφορά στο +6 (16-10) που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του σετ.

Στο 2ο σετ η Κηφισιά ξεκίνησε με μικρό προβάδισμα 3-2, αλλά ο Φοίνικας με δύο λάθη από Ντόκιτς, Κόβαλτσουκ και δύο επιθέσεις από Λάππα, Ντόκιτς έκανε σερί 4-0 και πέρασε μπροστά 6-3. Καλύτερος σε όλους τους τομείς ο Φοίνικας άνοιγε σταδιακά την διαφορά με 8-5, 12-8 και 17-13 που έγινε 22-13 χάρις το σερί 5-0 από το σερβίς του Ηλία.

Ο χαρακτήρας του ντέρμπι δικαιολογήθηκε στο 3ο σετ με την Κηφισιά να βγάζει το καλό της πρόσωπο και να γίνεται μεγάλη κόντρα. Το 5-3 για την Κηφισιά έγινε 7-6 για τον Φοίνικα ο οποίος με μίνι σερί 3-0 (επίθεση Ανδρεάδη, μπλοκ Ντόκιτς και λάθος Παπαγγελόπουλου) ξέφυγε 16-12. Η Κηφισιά δεν ισοφάρισε ξανά αλλά μείωσε 23-22 με τον Κόβαλτσουκ και την υπέρβαση του Ντόκιτς. Ο Ανδρεάδης έκανε το 24-22, ο Κόβαλτσουκ μείωσε 24-23 και ο Λάππας τελείωσε τον αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...