Αποκάλυψη του Μητσιά: «Ο Λοΐζος ήταν ΠΑΟΚτσής»

Από metrosport.gr: Μεγάλος καλλιτέχνης αλλά και... μεγάλος ΠΑΟΚτσής ο Μανώλης Μητσιάς. Ετσι, όταν αναφέρεται στην ομάδα του έχει έναν ιδιαίτερα έντονο τόνο (σχεδόν παθιασμένο) στην φωνή του προκαλώντας άθελά του μια ένταση που από μόνη της "βάζει φωτιά" στη συζήτηση. Πάντοτε σκληρές και αδιαπραγμάτευτες οι θέσεις και οι απόψεις του δεν αφήνουν περιθώρια ενστάσεων.
Πηγή: metrosport.gr
Αποκάλυψη του Μητσιά: «Ο Λοΐζος ήταν ΠΑΟΚτσής»

Δείχνουν όμως σχεδόν άμεσα στον συνομιλητή του την εικόνα και την εντύπωση, ότι απέναντί του έχει έναν "γεννημένο" ΠΑΟΚτσή, "ζυμωμένο" με το ασπρόμαυρο DNA και συναίσθημα και σφυρηλατημένο με εξαιρετικά υγιείς φίλαθλες απόψεις. Η φετινή χρονιά για τον Μανώλη Μητσιά, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, αποτελεί μία "ντροπή".

Μία ιδιαίτερα αρνητική περίοδο, με θλιβερές στιγμές, τραγικά λάθη και απαξιωτικές σε βάρος του συλλόγου συμπεριφορές. Ο αγωνιστικός κατήφορος τον εξοργίζει. Διαπιστώνει ασυγχώρητες διοικητικές ολιγωρίες, θολές καταστάσεις και ιδιοτελείς διαχειρίσεις. Οταν τον καλούν (και αυτό γίνεται πολύ συχνά) στα ΜΜΕ για να πει τις απόψεις του για το τι συμβαίνει σήμερα στον σύλλογο, δεν διστάζει να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, κατονομάζοντας τους πάντες και αδιαφορώντας για το ποιος και ποιοι θα πονέσουν.

"Συμπληρώνουμε τέσσερα χρόνια μέσα σε αυταπάτες -ξεκινάει τη συζήτησή μας ο Μανώλης Μητσιάς- περιμένοντας κάποια στιγμή να δούμε να "πιάνουν τόπο" τα λεφτά του μεγαλομετόχου μας.

Η φετινή χρονιά βαδίζει προς το τέλος της. Κι εμείς ακόμη αγωνιούμε για κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα και αυτονόητα. Οπως επί παραδείγματι η είσοδός μας στην πεντάδα των πλέι οφ.

Η ομάδα μας, με το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ, βρίσκεται 29 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και πίσω ακόμη και από τον Πανιώνιο. Αυτό εμένα με κάνει να ντρέπομαι αλλά και να οργίζομαι.

Οπως αγανακτώ με τα όσα λέει και κάνει ο άπειρος προπονητής που μας φόρτωσαν κάποιοι πανέξυπνοι μεσίτες. Θα έλεγα, αν δεν τον εκτιμούσα, ότι σε αυτή την κατάσταση έχει μια μικρή ευθύνη και ο ευκολόπιστος μεγαλομέτοχος.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα κάθε ΠΑΟΚτσής νιώθει πως κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά του, πλήγωσαν, μίκρυναν και υποβάθμισαν τον ΠΑΟΚ και όμως δεν "πλήρωσαν" γι' αυτές τους τις ευθύνες. Τους βλέπουμε να παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους. Προς τα έξω περνάει η εικόνα ότι ο ΠΑΟΚ κακοδιοικείται.

Κατά την προσωπική μου άποψη απλά δεν διοικείται. Οι ξένοι που έρχονται... και παρέρχονται, σιτιζόμενοι και αποζημιούμενοι πλουσιοπάροχα, όχι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά αντίθετα "μπλοκάρουν" τις όποιες προσπάθειες θα μπορούσαν να γίνουν για να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο της ανάκαμψης. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και διοίκησης (μοντέλο) και να στραφεί στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις ρίζες, στις παραδόσεις και στους ανθρώπους του συλλόγου. Εκατοντάδες, χιλιάδες, μία τεράστια δεξαμενή επιτυχημένων τεχνοκρατών, διακεκριμένων επιστημόνων και αποδεδειγμένα έμπειρων παραγόντων... και εμείς ψάχνουμε να βρούμε όποιον τυχάρπαστο μας συστήσουν οι παμπόνηροι και ιδιοτελείς μεσάζοντες.

Είναι πράγματα αυτά, σήμερα ο ΠΑΟΚ να έχει πρόεδρο έναν πρώην Τσέχο διαιτητή; Εφυγε ο Βεζυρτζής, για ποιον λόγο; Φτάσαμε στο σημείο να βγάλουμε τα κομπιουτεράκια και να υπολογίζουμε τους βαθμούς του Αστέρα, του Πανιωνίου, της νεοφώτιστης ΑΕΚ και του ανύπαρκτου Παναθηναϊκού. Ποιοι; Εμείς που την δεύτερη θέση την είχαμε πριν ακόμη ξεκινήσει η χρονιά στο τσεπάκι μας. Ας είναι καλά ο απίθανος Τούντορ".

Με τον Μανώλη Μητσιά, μπορείς να κουβεντιάζεις ώρες ολόκληρες. Δεν θα πλήξεις. Σε μια από τις πολλές μας συζητήσεις μου είχε αποκαλύψει μάλιστα ότι ο μεγάλος μουσικός Μανώλης Λοίζος ήταν φανατικός φίλος του ΠΑΟΚ. Και ότι δεν έχανε παιχνίδι της μεγάλης ομάδας.

"Τον θυμάμαι με νοσταλγία και δεν ξεχνώ τα τηλεφωνήματά του πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ που κατέβαινε στην Αθήνα. Μου έλεγε χαρακτηριστικά: "Μανώλη μάλλον θα πάμε παρέα να δούμε την ομαδάρα μας".

Συζητώντας με τον Μητσιά για τον ΠΑΟΚ, ξεχνιέσαι αλλά και αγριεύεις συγχρόνως χωρίς να το καταλάβεις. Γιατί άθελά σου συμμερίζεσαι την οργή του όπως ο ίδιος την εκφράζει για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...