Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ πάνε κόντρα στη λογική

Από sport24.gr: Η ήττα από το Ρέθυμνο ήταν η τέταρτη διαδοχική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος συνεχίζει να "πληγώνεται" από την απουσία των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Βασιλειάδη.
Πηγή: sport24.gr
Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ πάνε κόντρα στη λογική

Σε ατομικό επίπεδο πάντως υπάρχουν κι αυτοί που ξεχωρίζουν τον τελευταίο μήνα.

Λένε πως σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, ανεξάρτητα από την ατομική απόδοση και τη στατιστική. Κι η αλήθεια είναι πως στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την αγωνιστική άνοδο τριών παικτών με θετικά αποτελέσματα. Βλέπετε, η δράση των Νίκολα Μάρκοβιτς, Ουίλιαμ Χάτσερ και Ούρος Ντούβνιακ πάει στράφι, εν μέρει, γιατί απουσιάζουν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Βασιλειάδης.

Με τα προβλήματα τραυματισμών να μην τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν στα τελευταία δύο παιχνίδια του "δικεφάλου", η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι σε Ολυμπιακό (εκτός) ούτε κόντρα στο Ρέθυμνο (εντός), για να φτάσει τις τέσσερις διαδοχικές ήττες. Σε γενικές γραμμές, ο τελευταίος μήνας ήταν απογοητευτικός για τον ΠΑΟΚ, σε ομαδικό επίπεδο, αφού τη νίκη επί της ΑΕΚ διαδέχθηκαν τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Παρά την αδυναμία νίκης τον τελευταίο μήνα πάντως, υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε αυτό το διάστημα. Σα να παλεύουν για να αποτρέψουν το μοιραίο. Ο Νίκολα Μάρκοβιτς, ο Ούρος Ντούβνιακ και ο Ουίλιαμ Χάτσερ πραγματοποιούν τις καλύτερες εμφανίσεις τους (βάσει στατιστικής) στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με τους αριθμούς να αντικατοπτρίζουν την επιρροή τους σε όσα κάνει ο "δικέφαλος" εντός παρκέ.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό του Νίκολα Μάρκοβιτς δεν υπάρχει. Βλέπετε, ο ύψους 2μ08 φόργουορντ/σέντερ έχει μαζέψει στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Ολυμπιακό και Ρέθυμνο) περισσότερα ριμπάουντ απ όσα είχε στα δέκα (!) προηγούμενα παιχνίδια. Για να γίνουμε πιο σαφείς θα σας πούμε πως έχει μαζέψει από δώδεκα ριμπάουντ (24 στο σύνολο), την ώρα που στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια είχε μόλις 23 συνολικά.

Επίδοση που, βέβαια, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως απουσιάζει ο "Σόφο", με τον ίδιο να παίζει περισσότερο στο "5" -μαζί με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ταυτόχρονα στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει καταγράψει τις καλύτερες επιδόσεις του σε επίπεδο ranking (25 και 20, αντίστοιχα).

Όσο για τους δύο γκαρντ του ΠΑΟΚ; Ο Ούρος Ντούβνιακ μετρά 12.3 πόντους κατά μέσο όρο έχοντας 8/12 δίποντα (66.7%), 8/15 τρίποντα (53.3%) και 9/14 βολές (64.3%). Από την πλευρά του, ο Ουίλιαμ Χάτσερ έχει 19.3 πόντους με 12/26 δίποντα (46.2%), 12/27 τρίποντα (44.4%) και 17/22 βολές (77.3%). Το παράδοξο λοιπόν επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια της στατιστικής. Σίγουρα οι τρεις τους θα ήθελαν να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, τουλάχιστον από άποψη αριθμών, αλλά όσο ο ΠΑΟΚ μετρά μόνο ήττες, δεν μπορούν να το χαρούν.

Παρεμπιπτόντως, ο "δικέφαλος" έχει δύο παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αρχικά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κολοσσό, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Στόχος το 2/2 για να μπει τέλος στη βαθμολογική κατρακύλα και να μην χαθεί ο στόχος της πέμπτης -έστω- θέσης.

Διαβάστε ακόμη...