Οι απουσίες και το δύσκολο έργο του Μαρκόπουλου

Από sport24.gr: Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται πολύ στους Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, με τον Μαρκόπουλο στα 9 από τα τελευταία 13 ματς να έχει στα "πιτς" είτε τον έναν παίκτη από τους δύο, είτε και τους δύο και αυτό επηρεάζει την εικόνα του "Δικεφάλου".
Πηγή: sport24.gr
Οι απουσίες και το δύσκολο έργο του Μαρκόπουλου

Χωρίς αμφισβήτηση ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους Ελληνες τεχνικούς. Το έχει δείξει καθ' όλη την διάρκεια της προπονητικής του καριέρας και τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τον ΠΑΟΚ αρκετές φορές στην κατάκτηση της τρίτης θέσης δίχως ιδιαίτερα μεγάλο μπάτζετ (απεναντίας το μπάτζετ ήταν μικρό για μια ομάδα του επιπέδου του "Δικεφάλου").

Την τρέχουσα σεζόν τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο έμπειρος κόουτς δεν ήταν λίγα. Η αγωνιστική χρονιά (2015-16) άρχισε με τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, η κατάσταση βελτιώθηκε με την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους "32" του Eurocup (στο Κύπελλο υπήρχε ο αποκλεισμός-"μαχαιριά" από τον Φάρο).

Μέσα στο 2016, όμως, "ήρθε" ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, έχει χαθεί ο στόχος της εισόδου στην τετράδα του πρωταθλήματος (στην κανονική διάρκεια) και γενικώς η κατάσταση κατά την διάρκεια του νέου έτους μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Μαρκόπουλος είχε (και έχει) ιδιαίτερα δύσκολο έργο, δεδομένου πως στα περισσότερα ματς (μέσα στο 2016) δεν μπορούσε να υπολογίζει τον Κώστα Βασιλειάδη ή τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ενώ σε μερικά παιχνίδια απουσίαζαν και οι δυο τους.

Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται πολύ στους δύο Ελληνες καλαθοσφαιριστές και έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ και διαφοροποιείται αρκετά η αγωνιστική εικόνα των "ασπρόμαυρων" όταν αυτοί μένουν εκτός (πλέον αναμένεται να φανεί τι θα γίνει σχετικά με την συμμετοχή τους στο ματς με τον Κολοσσό καθώς θυμίζουμε πως ο Βασιλειάδης έχει πρόβλημα στο πέλμα και ο Σχορτσανίτης στο γόνατο, με τους "ασπρόμαυρους" πιθανόν να μην πάνε στη Ρόδο έχοντας ξανά δύο απουσίες όπως έγινε κόντρα στο Ρέθυμνο).

Συγκεκριμένα μέσα στο 2016 στα 9 από τα 13 παιχνίδια δεν έχει παίξει είτε ο Βασιλειάδης, είτε ο "Σόφο", είτε και οι δύο μαζί. Οπως γίνεται αντιληπτό η αποστολή του Μαρκόπουλου μόνο απλή δεν ήταν (δεν έχει δουλέψει με ιδανικές συνθήκες και με "γεμάτο" "οπλοστάσιο") αφού έπρεπε να προσαρμόσει την ομάδα του στα όποια προβλήματα αντιμετώπισε αυτή ανά περιόδους ενώ η προετοιμασία πολλές φορές έγινε μετ' εμποδίων (λόγω των προβλημάτων των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη και όχι μόνο).

Οπως για παράδειγμα συνέβη εν όψει του ματς με τον Άρη καθώς ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 40 πυρετό λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι, επίσης ο Βασιλειάδης αγωνίστηκε στο ντέρμπι κάνοντας ένεση (για τις ενοχλήσεις στο πέλμα) ενώ αν δεν σταθούμε μόνο στις απουσίες του τελευταίου και στον "Σόφο", ο Γιώργος Δέδας δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με την Βαλένθια (στο συγκεκριμένο παιχνίδι απουσίασε και ο Βασιλειάδης).

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στον ΠΑΟΚ φέτος (2015-16) και σίγουρα πολύ διαφορετική (από βαθμολογικής άποψης) από αυτή των τελευταίων ετών. Το θέμα της ενίσχυσης πάντα παραμένει (και πρέπει να θεωρείται) ανοιχτό όπως έχουμε αναφέρει και συχνά γίνονται επαφές με μάνατζερ. Πάντως "κυκλοφορεί" πως υπάρχει... θέμα με την φορολογική ενημερότητα και από την στιγμή που ισχύει αυτό, πρέπει να λυθεί προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει σε απόκτηση παίκτη ή παικτών (έναν για την περιφέρεια και έναν "ψηλό").

Αναλυτικά τα 13 ματς του ΠΑΟΚ μέσα στο 2016 και οι απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη:

Κόροιβος-ΠΑΟΚ 65-75: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

Βαλένθια-ΠΑΟΚ 78-62: Δεν αγωνίστηκε ο Βασιλειάδης

ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60: Δεν έπαιξε ο Σχορτσανίτης

ΠΑΟΚ-Λιμόζ 88-75: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 79-75: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Ολντενμπουργκ 68-81: Δεν αγωνίστηκε ο Σχορτσανίτης

Κηφισιά-ΠΑΟΚ 97-92: Δεν αγωνίστηκε ο Σχορτσανίτης

Ολντενμπουργκ-ΠΑΟΚ 83-71: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Αρης: 69-77: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Βαλένθια 75-72: Δεν αγωνίστηκε ο Βασιλειάδης

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 83-76: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

Λιμόζ-ΠΑΟΚ 79-61: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 87-94: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

Διαβάστε ακόμη...