Φύγετε από τη Νέα Μεσημβρία! (πίνακες)

Από gazzetta.gr: Συνεχίζουν να πέφτουν κάτω οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, σαν τα στάρια στον θερισμό...
Πηγή: gazzetta.gr
Φύγετε από τη Νέα Μεσημβρία! (πίνακες)

Έξω τρεις εβδομάδες κι ο Κλάους. Παλεύουν να γυρίσουν Λέοβατς, Χαρίσης, Μυστακίδης, εκτός είναι ακόμα Ζάιρο, Ροντρίγκεζ, Κωνσταντινίδης και Γλύκος. Στους 28 έφτασαν οι μυικοί τραυματισμοί και η σεζόν έχει μπροστά τέσσερις γεμάτους μήνες. Αναλύσαμε όλα τα νούμερα, πολλές φορές. Προπσθαθούν γυμναστές και προπονητές, "χαλαρώνοντας" τα φορτία δύναμης στην καθημερινή εκγύμναση, φτάνοντας μέχρι το 75-80%, αντί στο 85-90, να προφυλάξουν τους ποδοσφαιριστές. Και σίγουρα με τον έλεγχο της έντασης στην προπόνηση, κάποιοι τραυματισμοί αποφεύγονται επί τόπου. Μόνο που "βγαίνουν" στους αγώνες, όταν οι προσπάθειες των παικτών που (λογικό κι αναμενόμενο) επιχειρούν να δώσουν κάτι παραπάνω, τους οδηγούν σε επιβαρύνσεις που απέχουν πολύ από εκείνες που τα κορμιά έχουν προετοιμαστεί να αντέξουν μέσω της προπόνησης. Γι αυτό κι εν ώρα αγώνα ο ΠΑΟΚ έχει πάθει τους διπλάσιους τραυματισμούς. Αν τους πίεζαν και στην προπόνηση, μπορεί να είχαν άλλους τόσους...

Μπορεί η "γρήγορη" επανένταξη να έφερε κανα – δυο υποτροπές και η καθυστερημένη έλευση αρκετών το καλοκαίρι, μετά την προετοιμασία, να αύξησε επίσης τον αριθμό των πληγέντων. Αλλά ο παράγοντας καιρικές συνθήκες και κατ' επέκταση κρύο και σκληρό "τερέν" στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, δεν παλεύεται. Ια παρακάτω νούμερα, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί συγκεντρωμένα. Η ανάλυση για τους τραυματισμούς που είχε ο ΠΑΟΚ ανά σεζόν, προ, αλλά και μετά... Μεσημβίαν, δυστυχώς είναι αμείλικτη: Τις τρεις χρονιές, προτού μετακομίσει η ομάδα στο αθλητικό κέντρο, είχε αθροιστικά τους μισούς μυικούς τραυματισμούς, από όσους έπαθε τις αμέσως τρεις επόμενες. Οι πίνακες "φωνάζουν":

Κι ένα στοιχείo... μπόνους: Πέρσι, με Αναστασιάδη ο ΠΑΟΚ υπέφερε από μόλις 20 μυικούς τραυματισμούς: Ήταν η πρώτη χρονιά που μετά (και παρά) την κατασκευή του αθλητικού κέντρου, η ομάδα έκανε τις μισές προπονήσεις στην Τούμπα! Αυτό το στοιχείο κι αν "φωνάζει". Όταν επί Δώνη πρωτομίλησαν κάποιοι για την Μεσημβρία, τους λοιδωρήσαμε. Βεβαίως, παρά το γήπεδο, η εκγύμναση, η ηλικία, το ιστορικό, η αποφόρτσιση, η ομαλή επανένταξη, η εξωγηπεδική ζωή των

παικτών και όλοι οι άλλοι παράγοντες συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους. Το ρεκόρ της σεζόν Δώνη απειλείται φέτος με τους 28 καταγεγραμμένους να αυξάνονται ανησυχητικά. Αλλά τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και φωνάζουν και πολύ δυνατά, για να συνεχίσουν να αγνοούνται.

Εφόσον οι ανεμοφράχτες και τα άλλα έργα δεν απέδωσαν, ώστε να αντιμετωπιστεί το κρύο και σκληρό έδαφος, είναι εγκληματική αμέλεια να μένει ο ΠΑΟΚ εκεί. Αν δε μπορούν να "κλείσουν" τα γήπεδα με θόλους, να ελεγχθεί τέλος πάντων απολύτως το μικροκλίμα στους αγωνιστικούς χώρους, ο ΠΑΟΚ πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα πως απέτυχε στην επιλογή τόπου για το γήπεδο και να φύγει όπως όπως για να σωθεί, έστω και νοικιάζοντας προσωρινά χώρο, έως ότου φτιάξει τον δικό του.

Κάθε μέρα που η ομάδα παραμένει στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, ρισκάρει την σωματική ακεραιότητα του ρόστερ και φυσικά αυτό...σαμποτάρει την ίδια της την πρόοδο και την επιτυχία.

* Τα στοιχεία για τους τραυματισμούς, είμαι σίγουρος πως η ΠΑΕ τα διαθέτει, αφού είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια διατηρεί ενημερωμένα αρχεία. Δεν θα χρειαστεί να ανατρέξει σε δημοσιεύματα οκτώ ετών, όπως συνέβη για να συγκεντρωθούν σε αυτό το κομμάτι.

 

Διαβάστε ακόμη...