Ελληνικό χάντμπολ ετών 39

Από handball.org.gr: Γενέθλια ημέρα του αθλήματος η σημερινή με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στο Αμύνταιο
Πηγή: handball.org.gr
Ελληνικό χάντμπολ ετών 39

Πέρασαν κιόλας 39 χρόνια από την ιστορική ημέρα που ξημέρωσε στις 13 Φεβρουαρίου του 1977. Στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου με τέρματα και γήπεδο που τα είχαν φτιάξει οι ίδιοι οι αθλητές, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες του αθλήματος στην Ελλάδα.

Μία ημέρα που το ελληνικό χάντμπολ τίμησε, τιμά και θα θυμάται πάντα. Οι πρώτες ομάδες που έγραψαν την δική τους ιστορία ήταν ο Αμύντας Αμυνταίου, ο Εθνικός Κοζάνης, το Λύκειο Αμυνταίου και η ΝΕΛΕ (Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης).

Διαιτητές ήταν οι Θανάσης Ζάκας, Χρήστος Κοτζαμανίδης και ο αθλητής- μαθητής Ηλίας Μπούτσης.

Η τελική κατάταξη
Άνδρες
Αμύντας Αμυνταίου
ΝΕΛΕ Αμυνταίου
Λύκειο Αμυνταίου
Εθνικός Κοζάνης

Γυναίκες
Αμύντας Αμυνταίου
ΝΕΛΕ Αμυνταίου

Το μήνυμα του Προέδρου της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή: «Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την γενέθλια ημέρα του αθλήματος στην Ελλάδα (Αμύνταιο, 13-2-1977). Ο έπαινος και η τιμή ανήκει στους πρωτεργάτες και όλους όσοι τράβηξαν.. κουπί με οποιαδήποτε ιδιότητα στο άθλημα. Ένα χρόνο πριν τον ιστορικό σταθμό των 40 χρόνων, το άθλημα αναζητεί την νέα δύναμη, τον νέο δρόμο που ήδη χαράζει στα Ολυμπιακά αθλήματα.
Οι επιτυχίες του παρελθόντος αφενός φωτίζουν τον δρόμο και αφετέρου οι προσπάθειες όλων των συντελεστών και του κόσμου του αθλήματος μας δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Οι καιροί απαιτούν σκληρή δουλειά και συστράτευση όλων των δυνάμεων του αθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...