«Επέστρεψε η γιορτή του χάντμπολ»

Από handball.org.gr: Έτοιμοι για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών παρουσιάστηκαν ΠΑΟΚ, Νέα Ιωνία, Αναγέννηση Άρτας και Αμύντας
Πηγή: handball.org.gr
«Επέστρεψε η γιορτή του χάντμπολ»

Στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 14ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων ΠΑΟΚ, ΟΦ Νέα Ιωνία, Αμύντας Αμυνταίου και Αναγέννηση Άρτας που συμμετέχουν στην τελική φάση.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ και τοn arenafm.gr που έχει αναλάβει την παραγωγή.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Σπυρόπουλος (Αντιπρόεδρος ΟΧΕ): «Σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη. Αύριο αρχίζει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών και είμαι σίγουρος ότι οι τέσσερις φιναλίστ θα δώσουν ένα υπέροχο θέαμα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Από το βήμα αυτό θέλω να καλέσω όλο τον χαντμπολικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες των αθλητριών».

Σε ερώτηση για την προπώληση των εισιτηρίων είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε νούμερο αυτή την στιγμή γιατί η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο».

Αθανάσιος Μανδάς (Πρόεδρος ΔΕΠ): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του αθλήματος που συνδράμουν, ώστε να διοργανωθεί άρτια αυτό το φάιναλ φορ. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει το 14ο φάιναλ φορ. Σαν Ομοσπονδία επαναφέραμε φέτος μετά από πέντε χρόνια τον θεσμό του φάιναλ φορ γιατί πιστεύουμε ότι θα γίνει μια γιορτή. Είναι εδώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και έχουμε απαιτήσεις από αυτές τις ομάδες να παρουσιάσουν όμορφο θέαμα και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τους αγώνες».

Γρηγορία Γκόλια (προπονήτρια ΠΑΟΚ): «Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενες σαν γυναικείο χάντμπολ που επέστρεψε ο θεσμός του φάιναλ φορ. Οσον αφορά τον αγώνα με τον Αμύντα, είμαστε το φαβορί, έχουμε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που δώσαμε στο πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι ένας διαφορετικός αγώνας και πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στον αντίπαλο για να μπορούμε να ονειρευόμαστε τον τελικό».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση λόγω της έδρας απάντησε: «Μπορεί να φάνηκε έτσι, αλλά δεν ήταν. Δεν υπάρχει αυτή η πίεση. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς πέρσι σε αντίθεση με φέτος που έχουμε ενισχυθεί. Ίσα ίσα είναι χαρά και δύναμη να έχουμε ένα κατάμεστο γήπεδο».

Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ: «Είμαστε 100% έτοιμες να διεκδικήσουμε και τους δύο τίτλους».

Μυρτώ Νούλα (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Βρισκόμαστε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στον ημιτελικό για να φτάσουμε στον τελικό και εκεί θέλουμε ένα λάθος λιγότερο και ένα γκολ περισσότερο».

Κωνσταντίνος Λιάσης (εκπρόσωπος Αμύντα): «Εκ μέρους όλης της ομάδας, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές. Δυστυχώς λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν μπόρεσα να είναι εδώ ο προπονητής και οι αθλήτριες. Όπως όλοι ξέρουμε φέτος η ομάδα έκανε ριζική ανανέωση και στηρίζεται σε νεαρά κορίτσια από τις ακαδημίες της ομάδας και σε 2-3 έμπειρες. Στόχος είναι να παίξουμε όμορφο χάντμπολ και να έχουμε καλή παρουσία. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί και εμείς το μεγάλο αουτσάιντερ. Θα παίξουμε με όλη μας την ψυχή, θα τα δώσουμε όλα και μακάρι να έρθει μία πρόκριση στον τελικό».

Παντελής Χατζηιωάννου (Γενικός Γραμματέας ΟΦ Νέας Ιωνίας): «Καλησπέρα σε όλους. Σαν Νέα Ιωνία ήρθαμε να παίξουμε ένα φάιναλ φορ μετά από πέντε χρόνια. Έπρεπε να επανέλθει ο θεσμός, όπως και άλλα πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν και άλλα που δεν θέλουμε να κάνουμε αλλά πρέπει. Δεν θέλω να μεμψιμοιρήσω και να επεκταθώ. Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη πανέτοιμοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας που αξίζουν κάθε σεβασμό. Η Αναγέννηση Άρτας είναι μια ιστορική ομάδα στο γυναικείο χάντμπολ, όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια είναι ο μόνιμος αντίπαλός μας. Αυτά τα δύο Σωματεία εμείς και ο ΠΑΟΚ λειτουργούμε σε άλλη βάση και σε άλλη λογική. Αν περάσουμε τους ημιτελικούς και οι δύο θα είναι ένας τελικός- αφρόκρεμα του γυναικείου χάντμπολ. Πέρσι στον τελικό του κυπέλλου ο κόσμος ευχαριστήθηκε θέαμα, όπως και φέτος στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος. Για την ομάδα μου σαφέστατα επιθυμώ την κατάκτηση του Κυπέλλου, συνεχίζοντας την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια. Να ευχηθώ αυτό το φάιναλ φορ να είναι η απαρχή για την βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ. Το έχω ξαναπεί και το πιστεύω ότι το γυναικείο χάντμπολ στην Ελλάδα μπορεί να φέρει περισσότερες επιτυχίες απ' ότι το ανδρικό».

Λαμπρίνα Τσάκαλου (αρχηγός Νέας Ιωνίας): «Καλησπέρα και από εμένα. Βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη για την τελική φάση του Κυπέλλου. Οι αναμνήσεις μας είναι θετικές μιας και ήμασταν οι νικήτριες. Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά στο πρωτάθλημα, αφού διατηρούμε το αήττητο. Παρόλα αυτά το κύπελλο είναι ένας διαφορετικός θεσμός. Είναι καλό που επέστρεψε το φάιναλ φορ. Για να πάμε στον τελικό που είναι ο στόχος μας θα πρέπει να κερδίσουμε την Αναγέννηση Άρτας. Πρέπει πρώτα να κάνουμε αυτό το βήμα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τον τελικό. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και εμείς και οι άλλες ομάδες την κούραση, αφού μέσα σε ένα 24ωρο θα δώσουμε δύο παιχνίδια».

Ιωάννα Σμαρδέλη (αθλήτρια Αναγέννησης Άρτας): «Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων η ομάδα δεν μπόρεσε να είναι εδώ. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να αποδώσουν καλό χάντμπολ και να το απολαύσει ο κόσμος. Ξέρουμε ότι η Νέα Ιωνία είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Ημιτελικοί F4 Κυπέλλου Γυναικών
Σπίτι του Χάντμπολ 14:30, ΠΑΟΚ- Αμύντας Αμυνταίου (Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Αγγελίδης)
Σπίτι του Χάντμπολ 16:30, ΟΦ Νέας Ιωνίας- Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας (Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
Τελικός F4 Κυπέλλου Γυναικών
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00 (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Μεϊμαρίδης, Χατζηγεωργίου)

Διαβάστε ακόμη...