Με τι ποινές απειλούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος

Από sdna.gr: Με δεδομένο ότι δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια, ΑΕΚ και Ατρόμητος κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο και ποινή έως 2 αγωνιστικών για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.
Πηγή: sdna.gr
Με τι ποινές απειλούνται ΑΕΚ και Ατρόμητος

Για την προσεχή Παρασκευή κλήθηκαν σε απολογία οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητος με αφορμή τα γεγονότα στο Περιστέρι, ωστόσο φαντάζει πολύ πιθανό η εκδίκαση να αναβληθεί λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Δύο είναι τα δεδομένα που πρέπει να κρατήσουμε βάσει της κλήσης:

Α) Δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για «εκτεταμένα επεισόδια», κάτι που θα έφερνε τις ομάδες αντιμέτωπες με πιθανή αφαίρεση βαθμών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αργότερα σήμερα ή και αύριο, γεγονός που αν συμβεί θα οδηγήσει το πειθαρχικό όργανο της Super League σε συμπληρωματική κλήση. Πλέον, πάντως, θεωρείται δύσκολο να ασκηθεί.

Β) Ο αθλητικός δικαστής της λίγκας θεωρεί ότι υπάρχει «είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα», γεγονός που επιφέρει πρόστιμο έως 100.000 ευρώ και ποινή έδρας 1 έως 2 αγωνιστικές. Αν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο (πράγμα που δεν έχει συμβεί ως τώρα), η ποινή αυξάνεται σημαντικά και προβλέπεται και αφαίρεση βαθμών.

Βάσει των άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα με τα οποία κλήθηκαν σε απολογία η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος, προβλέπονται τα εξής:

-Άρθρο 15, παράγραφος 3, περίπτωση Α: «Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα»:

Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 8.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για 1 αγωνιστική.

-Άρθρο 15 παράγραφος 4, περίπτωση Β: «Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα»:

α) Χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για 1 αγωνιστική, εάν η είσοδος δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

β) Εάν από την είσοδο σημειώθηκαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας τότε, πρόσθετα, επιβάλλεται χρηματική ποινή από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές.

Διαβάστε ακόμη...