«Σκληρός ο ΠΑΟΚ, τον είδαμε με Ολυμπιακό»

Από sdna.gr: Το SDNA μίλησε με τον πόιντ γκαρντ της Λιμόζ, Μπο ΜακΚάλεμπ, που θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ (21:40) στον «τελικό» του Last 32 του Eurocup.
Πηγή: sdna.gr
«Σκληρός ο ΠΑΟΚ, τον είδαμε με Ολυμπιακό»

Με μία σπουδαία εμφάνιση στην 5η αγωνιστική του Last 32, ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε την Βαλένθια στην τρίτη ήττα της σε 33 αγώνες και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να ρίξει ακόμη ένα τείχος, αυτή τη φορά εκείνο της Λιμόζ για να ελπίζει στο μικρό «θαύμα» της πρόκρισης.

Το ιστορικό «Μπομπλάν» το βράδυ της Τετάρτης (10/02, 21:40) θα φιλοξενήσει μια μεγάλη μάχη με τους «ασπρόμαυρους» και τους «λιμουζό» να παίζουν τα... ρέστα τους στη διοργάνωση. Οι Γάλλοι με νίκη επί του ΠΑΟΚ εξασφαλίζουν την πρόκριση, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το «διπλό» αλλά και ήττα της Βαλένθια στην έδρα της Όλντενμπουργκ για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Το sdna.gr μίλησε με ένα από τα γρανάζια της γαλλικής ομάδας, τον Μπο ΜακΚάλεμπ που μέσα σε μόλις ένα μήνα από την έλευσή στο Λιμόζ, έχει καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, να... αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργεί «πονοκέφαλο» στους αντίπαλους προπονητές.

0 30χρονος Αμερικανοσκοπιανός δεν γεύτηκε τη χαρά της ευρωπαϊκής νίκης στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Last 32 (ήττα από Όλντενμπουργκ και ΠΑΟΚ), αλλά περίπου πριν τρεις εβδομάδες ο διακόπτης... γύρισε για τη Λιμόζ. Όλα ξεκίνησαν με την επιβλητική εκτός έδρας επικράτηση επί της Βαλένθια (η πρώτη ήττα των «νυχτερίδων» μετά από 28 παιχνίδια) και ακολούθησε το νέο... άδειασμα της ισπανικής ομάδας που απέδειξε ότι η πρώτη νίκη μόνο τυχαία δεν ήταν.

«Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά μέσα στον ενάμιση μήνα που είμαι στην ομάδα. Μπορεί να είμαι λίγο καιρό στη Λιμόζ, αλλά οι αλλαγές είναι πολλές, με σημαντικότερη την αλλαγή του προπονητή (σ.σ αποχώρησε ο Φιλίπ Ερβέ και ανέλαβε ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς με τον οποίο ο ΜακΚάλεμπ συνεργάστηκε τη σεζόν 2009-10 στην Παρτίζαν). Αποκτήθηκαν όμως και παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, άλλοι στο επιθετικό και άλλοι στο αμυντικό κομμάτι περισσότερο και είμαστε ένα καλύτερο σύνολο», μας λέει ο Μπο ΜακΚάλεμπ αναφερόμενος στο νέο πρόσωπο της Λιμόζ τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην 2η αγωνιστική του Last 32, η Λιμόζ δεν τα κατάφερε στο Παλατάκι απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όπως μας είπε ο 30χρονος πόιντ γκαρντ, «το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αλλά όπως όλα τα παιχνίδια στο Last 32 του Εurocup, θα είναι σκληρό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, έχει καλούς παίκτες και πρέπει μα δείξουμε ότι θέλουμε το παιχνίδι περισσότερο για να καταφέρουμε να επικρατήσουμε στο τέλος».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παραταχθεί με δύο σημαντικές απουσίες στο Λιμόζ, καθώς οι τραυματίες Κώστας Βασιλειάδης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν ταξίδεψαν με την αποστολή της ομάδας. Ωστόσο, οι παίκτες της γαλλικής ομάδας, είναι υποψιασμένοι για το τι εστί ΠΑΟΚ ακόμη και με απουσίες, καθώς παρακολούθησαν τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου στο παιχνίδι της Δευτέρας (08/02) με τον Ολυμπιακό.

«Σίγουρα οι απουσίες των Βασιλειάδη και Σόφο είναι σημαντικές, καθώς μιλάμε για δύο πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα κάνει το έργο μας ευκολότερο. Ο ΠΑΟΚ θα είναι προετοιμασμένος να παίξει με τις απουσίες που έχει και όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πριν λίγες ημέρες, ο αντίπαλός μας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις συνθήκες. Πιθανότατα πολλοί παίκτες να βρίσκουν και έξτρα κίνητρο να παλέψουν, όταν υπάρχουν απουσίες στην ομάδα».

Το κίνητρο της πρόκρισης και μάλιστα μπροστά στους φίλους της Λιμόζ, έχει όμως και ο ΜακΚάλεμπ με την παρέα του: «Ξέρεις, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγούμε στο παρκέ, μπροστά στους φίλους της ομάδας μας που θα μας δώσουν ώθηση, και να καταφέρουμε να μείνουμε συγκεντρωμένου και σοβαροί για 40 λεπτά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, δεν πιστεύω ότι δημιουργείται έξτρα άγχος. Αν γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα είμαστε οι νικητές».

Ο Αμερικανοσκοπιανός είναι... ρούκι στο Eurocup, αλλά οι εμπειρίες που έχει στην Euroleague με τις φανέλες των Παρτίζαν, Σιένα, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν είναι πολλές. «Δεν θεωρώ ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις είναι μεγάλες», μας λέει. «Παίζεται το ίδιο μπάσκετ και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Κάθε χρόνο βλέπουμε παίκτες που έπαιζαν στο Eurocup να πηγαίνουν σε ομάδες της Euroleague και το αντίστροφο. Όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο, δεν μπορείς να πεις ότι οι διαφορές είναι πολλές».

Το καλοκαίρι, οι Πέλικανς πρόσφεραν στον Μπο την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στον «μαγικό κόσμο» και να επιστέψει στο... σπίτι του. Στη Νέα Ορλέανη είχε γεννηθεί πριν 30 χρόνια, εκεί πήγε σχολείο, εκεί τελείωσε το πανεπιστήμιο. Έπαιξε τέσσερα παιχνίδια στην preseason, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας και αποχώρησε μετά από λίγες ημέρες. Ο ίδιος κρατά την εμπειρία, αλλά αναγνωρίζει πως δεν ταίριαξε στον κόσμο του NBA.

«Σε αντίθεση, με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το μπάσκετ που παίζεται στο NBA είναι πολύ διαφορετικό. Έπαιξα σε τέσσερα παιχνίδια, δεν κατάφερα να ταιριάξω στο στυλ παιχνιδιού στον χρόνο που πήρα και δεν συνέχισα εκεί. Ήταν όμως μια εμπειρία όλο αυτό. Σημασία για μένα έχει ότι βρήκα μια ομάδα στην οποία ταιριάζω, επέστρεψα στα γήπεδα και είμαι χαρούμενος κάνοντας αυτό που αγαπώ».

Διαβάστε ακόμη...