Μπάνε, Champions League και τα 70.000 ευρώ

Από inpaok.com: Στο Μόναχο ταξίδεψε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, όπου την εκπροσώπησε στη σχετική ενημέρωση της FIBA αναφιρικα με τη νέα διοργάνωση, που θα συμμετάσχει ο Δικέφαλος.
Πηγή: inpaok.com
Μπάνε, Champions League και τα 70.000 ευρώ

Σε αυτην ειπώθηκε, εκ νέου, οτι τα εγγυημένα έσοδα του Champions League για κάθε ομάδα θα φτάνουν το ποσό των 70.000 ευρώ, σαφως περισσότερα σε σχέση με τη διοργάνωση του Eurocup, που χαρακτηρίζεται ζημιογόνα. Από εκει και πέρα, δεν προέκυψε συμφωνία ανάμεσα στη FIBA και τις Ισπανία, Γερμανία, VTB κι Αδριατική Λίγκα, συνεπώς η κάθε ομοσπονδία θα αποφασίσει, μετά από σχετική σύσκεψη.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση στο Δ.Σ. της ΚΑΕ με την επιστροφή του προέδρου στη Θεσσαλονίκη, αν κι η απόφαση για συμμετοχή στο Champions League θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Να σημειωθεί, τέλος, οτι η καινουργια διοργανωση θα αποτελείται από 32 ομάδες, που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των οκτώ, ενώ για την Ελλάδα αντιστοιχούν τρεις θέσεις, δύο για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους και μια στα προκριματικά.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, δήλωσε:

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο μυαλό μας το Champions League θα είναι μία πραγματικότητα τον Οκτώβριο του 2016 και θα αποτελεί ένα σημαντικό μπασκετικό γεγονός στην Ευρώπη. Εμείς, ως FIBA, θα προσφέρουμε σταθερή και μακροπρόθεσμη στήριξη στις ομάδες και στις λίγκες για να τα καταφέρουμε. Η σημερινή συνάντηση ήταν ακόμα ένα βήμα που επιτρέπει στους εμπλεκόμενους φορείς να σχηματίσουν από κοινού ένα λαμπρό ορίζοντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ευχαριστώ όλες τις λίγκες και τις ομοσπονδίες για τη δουλειά που έκαναν και η οποία σήμερα μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε στις ομάδες ένα λογικό και με όραμα πρότζεκτ. Το έντονο ενδιαφέρον και τα λεπτομερή σχόλια που λάβαμε από αυτές είναι πολύ ενθαρρυντικά και μας βοηθούν να βελτιώσουμε διάφορα στοιχεία του πρότζεκτ".

Τα επόμενα βήματα στο δρόμο για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός νομικού προσώπου και την εκλογή διοικητικού συμβουλίου στις αρχές του Μάρτη.

Η επίσημη παρουσίαση του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου στο Παρίσι της Γαλλίας".

Διαβάστε ακόμη...