Ηρωϊκά και μαγικά πάλι στο ΣΕΦ...

Αό basketplus.gr: Tρία παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό έδωσε ο ΠΑΟΚ φέτος και τα τρία τα έχασε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο στο τέλος. Ώρες ώρες διαισθάνεται κάποιος ότι ο καλός Θεός του μπάσκετ δεν γουστάρει τα ασπρόμαυρα (ε, δεν είναι και φετινό αυτό πλάκα πλάκα). Δεν μπορεί. Δώστε του ένα βρε αδελφέ έτσι για το γαμώτο. Όχι, κανένα...
Πηγή: basketplus.gr
Ηρωϊκά και μαγικά πάλι στο ΣΕΦ...

Το πήγε μέχρι εκεί που έφτανε. Δεν πήγαινε παραπάνω, το ξεχείλωσε το λάστιχο, έσπασε. Το 73-74 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος και το 75-74 στα 62'' και πριν το τρίποντο του Σπανούλη ήταν το όριο. Ούτε μπορεί να πει κάποιος... ρε παιδί μου ένα σουτ του έλειψε. Μπα... Κανένα σουτ δεν του έλειψε. Τα έβαλε όλα μέχρι τότε, ξεπέρασε και τον εαυτό του, δεν είχε άλλο. Και αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό αξίζει το credit σ αυτή την ομάδα. Και πάλι με αυτό το ρόστερ ξεπέρασε τον εαυτό της.

Ο Μαρκόπουλος δεν είχε τους δύο πυλώνες του (Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη) την ώρα που από τον Ολυμπιακό έλειπαν... Αθηναίου, Αγραβάνης (ο «Παπ» δεν έπαιξε ποτέ, οπότε τι απουσία ήταν;). Κι όμως τους τρόμαξε όλους. Και τον Γιαννάκη (ε, όχι και παράπονα για τους γκρι ρε Τζόνι) και τους διαιτητές. Και ας έχασε στην πορεία τον Μαργαρίτη με 5 φάουλ και ας έστειλε ο Χάκετ με αγκωνιά στο πάγκο αιμόφυρτο τον «Άπο» και ας έβγαλε ο Γκόντας το μένος του στον Μάρκοβιτς και στον Κώττα (στον Κώττα ρε τεράστιε, στον 19χρονο;). Και ακόμα τα βήματα του Σέρβου σέντερ του Ολυμπιακού, την παράβαση με το κράτημα της στεφάνης από τον Στρόμπερι, τα φάουλ που θα έδινε και ο Αγγελόπουλος κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού σε σχέση με τα εύκολα γκολ φάουλ... Δεν ήταν και η πρώτη φορά.

Ο ΠΑΟΚ παρέταξε στο παρκέ του ΣΕΦ μπάτζετ 325000 ευρώ και λύγισε στα τελευταία 62''. Δεν βαριέσαι. Στο επόμενο ματς με το Ρέθυμνο 500 άτομα θα είναι στο Παλατάκι γιατί το μενού φέτος είχε... Φάρο. Α, και ήττα από τον φετινό πλήρη Άρη των 900 χιλ. ευρώ για μια ομάδα που είχε τα 3/5 της 5άδας της διαλυμένα από τραυματισμούς και αφυδάτωση. Αλλά και τον κόσμο κάποιοι πρέπει να τον καταλάβουν. Ψυχολογικό είναι το θέμα, δεν είναι απέχθεια. Βρες και δώστου ένα οραματάκι...

Με ποιό τρόπο; Το ζήτημα είναι ένα. Μπορούν αυτοί που έχουν την ομάδα στα χέρια τους να καλέσουν τον Ιβάν και να ζητήσουν κάλυψη για δύο καλούς Αμερικανούς; Όχι αλλιώς να το θέσουμε. Θέλουν; Τώρα όμως... Ο 5ος πάει προκριματικά κύριοι στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα πάτε και αν δεν έχει καλό κάρμα εκεί, η συνέχεια θα είναι ΦΙΜΠΑ Καπ με τους ήρωες από Ιρλανδία, Ολλανδία και Κόσοβο.

Και ας δούμε επιτέλους τι απίδια μπορεί να πιάσει ο σάκος αυτής της ομάδας στα πλέι οφ (σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Παλέ) με δύο καλούς Αμερικανούς επιπλέον και υγιείς Sofo, VasKos. Της αξίζει να δοκιμάσει, εφόσον στηρίξει ο «μεγάλος». Κρίμα δεν θα είναι να βιώσει και άλλες ηρωϊκές ήττες ενώ δείχνει ότι μπορεί να πετύχει ιστορικές νίκες; Ένα κλικ θέλει, αρκεί να το θέλουν και ο Μπάνε με τους συν αυτώ.

* Ο Ολυμπιακός προφανώς και έχασε με την Κίμκι λιγότερη ενέργεια από αυτή που έχασε ο ΠΑΟΚ με την Βαλένθια.

* Για την συμπεριφορά του Βασιλάκη σε ένα κορακόρ με τον Κακαρούδη ας μην ασχοληθούμε. Τον "έγραψε" ο ίδιος ο παίκτης του ΠΑΟΚ και πολύ καλά έκανε.

* Η κίνηση του ΠΑΟΚ να τιμήσει την αποφράδα 8η Φεβρουαρίου έδειξε άλλο επίπεδο. Στο μπάσκετ είναι αλλιώς.

Διαβάστε ακόμη...