Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια αγκωνιά

Από sdna.gr:  Μπορούμε να τσακωνόμαστε για ώρες και να μη συμφωνήσουμε ποτέ. Έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Μιλιβόγεβιτς στο πρώτο ημίχρονο; Εγώ είμαι ΠΑΟΚτσής και λέω ναι. Εσύ είσαι Ολυμπιακός θα μου πεις όχι.
Πηγή: sdna.gr
Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια αγκωνιά

Έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Τζιόλης στη σκαριά που έκανε στο τέλος; Εγώ είμαι ΠΑΟΚτσής και παρ' όλα αυτά θα σου πω ναι. Εσύ είσαι Ολυμπιακός και θα μου πεις σίγουρα ναι. Ήταν δικαιολογημένες οι δυο κόκκινες που δόθηκαν; Υποψιάζομαι κι εσύ κι εγώ θα πούμε ναι. έστω και με κάποιες, δεύτερες σκέψεις. Δικαιούται ο ΠΑΟΚ να φωνάζει για τη διαιτησία; Εσύ είσαι Ολυμπιακός και θα μου πεις «που πα ρε Καραμήτρο με μια τελική κι αυτή στα περιστέρια;». Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και θα σου πω ότι στις δυο φορές που ο «Δικέφαλος» βρήκε τρύπα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακό και έβγαλε προϋποθέσεις για καθαρή ευκαιρία, τον σταμάτησε λανθασμένα ο βοηθός διαιτητή.

Μπορούμε να συζητήσουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, ποδοσφαιρικά ή όχι. Πλην όμως κι εσύ που είσαι Ολυμπιακός κι εγώ που είμαι ΠΑΟΚτσής ξέρουμε πολύ καλά ότι απλώς θα σκορπάμε λόγια στον αέρα, δίχως ουσία, έτσι για να περνάει η ώρα. Διότι αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά για το συγκεκριμένο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, για το ελληνικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών, αρκεί μια φάση μόνο. Η αγκωνιά του Μποτία στον Μπερμπάτοφ. Επικίνδυνη, αντιαθλητική, καθαρή κόκκινη και τιμωρία τουλάχιστον τριών αγωνιστικών, ό,τι ομάδα κι αν είσαι, με ό,τι χρώμα γυαλιά κι αν βλέπεις ποδόσφαιρο.

Θα μου πεις (εσύ που είσαι Ολυμπιακός) πως αγκωνιές, μπουνιές, κλωτσιές, άπερκατ και λαβές πολεμικών τεχνών έχουν υπάρξει πολλές στα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και στα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ειδικά αυτά των τελευταίων ετών. Αρκετές ατιμώρητες. Και θα έχεις δίκιο. Η διαφορά εν προκειμένω είναι ότι ο Δημητρόπουλος την είδε τη φάση. Και δεν είχε καν την ευφυΐα να προσποιηθεί πώς δεν την είδε. Αντιθέτως, πήγε στον Ισπανό και του έδειξε κίτρινη. Έκρινε ότι ένα χτύπημα στο κεφάλι, στα όρια του δολοφονικού, πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα , απλώς και μόνο επειδή ο θύτης φορούσε ερυθρόλευκα. Το ξέρεις και το ξέρω. Και εν τέλει αυτό είναι το μοναδικό που χρειάζεται να ξέρεις κι εσύ κι εγώ και οποιοσδήποτε άλλος ασχολείται ακόμα για την υπέροχη ελληνική Σούπερ Λίγκα.

Υ.Γ. Τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ και οι γνωστοί αρθρογράφοι - ρεπόρτερ - οπαδοί του Ολυμπιακού, σε αντίστοιχες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος (Γκαρσία, Ινσαουράλντε, Τζαβέλλας) είχαν καταβάλει τεράστια προσπάθεια να μας πείσουν ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι κάτι σαν αιμοδιψείς, απολίτιστοι κανίβαλοι που πρέπει να απελαθούν από τη χώρα και οι ΠΑΟΚτσήδες οπαδοί, είναι κολλημένοι «μπουγατσομάχοι» που γουστάρουν εμμονικά τους αγροίκους και τους αλήτες.

Βλακώδη , επικοινωνιακά τερτίπια, απλοϊκά στερεότυπα που γεννούν ορισμένα χυδαία μυαλά και τα στέλνουν συστημένα στην -χαμηλής αισθητικής και υψηλής απορροφητικότητας - συνείδηση της πλατιάς μάζας.

Τώρα όμως; Τι θα γίνει τώρα που ο Μποτία πήγε στα καλά των καθουμένων να στείλει στο νοσοκομείο τον Μπερμπάτοφ, και μας χάλασε το παραμύθι; Σε ποιο στερεότυπο να στραφούμε τώρα;

Διαβάστε ακόμη...