Αλέξανδρος Δημητρόπουλος... βίος και πολιτεία! (vids)

Aπό sdna.gr: Ένας διαιτητής... πολλές ιστορίες. Ποιος είναι ο ρέφερι που θα σφυρίξει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ; Το SDNA ξεψαχνίζει το παρελθόν του 41χρονου ρέφερι και θυμίζει όλα τα περιστατικά που τον έκαναν... διάσημο.
Πηγή: sdna.gr
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος... βίος και πολιτεία! (vids)

Πρόκειται εκ των πραγμάτων για έναν ορισμό που δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το «βαρύ» παρελθόν του, με πιο πρόσφατο συμβάν την εμπλοκή του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Συγκεκριμένα, θυμίζουμε ότι αντιμετωπίζει την κατηγορία δωροδοκίας - δωροληψίας και ήταν ένας από τους διαιτητές που είχαν περάσει την πόρτα του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος αποφάσισε να του επιβάλει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Το αν θα παραπεμφθεί και σε δίκη, θα το μάθουμε σε λίγους μήνες, όταν θα γίνει γνωστό το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Από εκεί και πέρα πάντως, ο 41χρονος ρέφερι από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας έκανε... ντόρο για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μία τετραετία. Αιτία ότι το όνομά του βρισκόταν στον φάκελο της δικογραφίας των στημένων αγώνων το καλοκαίρι του 2011, καθώς είχε ακουστεί σε απόσπασμα κασέτας.

Συγκεκριμένα ο Δημητρόπουλος είχε διαιτητεύσει το περιβόητο ματς της Ηλιούπολης με τον Θρασύβουλο και του είχε ασκηθεί δίωξη δύο φορές από τον τότε Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Αντωνακάκη, με μάρτυρα μάλιστα κατηγορίας τον Αλέξη Κούγια!

«Εκτελούσε αποστολές»!

Τι είχε καταθέσει ο (σημερινός) διοικητικός ηγέτης της Λάρισας; Μεταξύ άλλων είχε αποκαλέσει "ανήθικο πρόσωπο" τον Δημητρόπουλο, σημειώνοντας δε ότι "εκτελούσε αποστολές". «Είναι γεγονός πως ο Τσακογιάννης (ισχυρός άνδρας της Ηλιούπολης) είχε σχέσεις παντού. Διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος με τον οποίο είχε σχέσεις ο Τσακογιάννης... Επηρέαζε παίκτες, προπονητές ο Τσακογιάννης.... Νομίζω, πάντως, ότι ο Θρασύβουλος δεν είχε σχέση. Εμένα η ομάδα που δεν θα βοηθούσα ποτέ είναι ο Θρασύβουλος. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ανέβει σα στραγάλια. Έχω καλή άποψη για τον κ. Ρόδη, δεν ξέρω αν με ξεγέλασε... Μέσα στον Θρασύβουλο υπάρχουν και... κακοί. Θέλω να πω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω υπέρ του Θρασύβουλου. Ο Δημητρόπουλος εκτελούσε αποστολές! Μπλέξαμε με κακοποιούς, αν δεν έμπαινες στο άρμα, δεν μπορούσες να ανέβεις... Η προσωπική μου κρίση είναι πως ο Δημητρόπουλος είναι ανήθικο πρόσωπο. Για την κ. Κουτσουμπού έχω άριστη άποψη», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο Δημητρόπουλος είχε πει για το επίμαχο παιχνίδι πως: «Είχα πάει καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Η ΚΕΔ με όρισε σε τρία ακόμα παιχνίδια μετά από αυτό. Αυτό δείχνει ότι πήγα καλά σε αυτό το παιχνίδι».

Αθώωση, έφεση και... επιβράβευση

Τι απεφάνθη τελικά η Football League; "Αθώος ο κατηγορούμενος" ήταν η ετυμηγορία σε πρώτο βαθμό, ωστόσο ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας τον θεωρούσε ένοχο κι άσκησε έφεση. Αυτή βέβαια πήγε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η οποία την έκανε δεκτή! Αντί ωστόσο να τον τιμωρήσει, πέταξε το μπαλάκι στην ΚΕΔ των Σαρρή και Δούρου, η οποία όχι μόνο δεν του επέβαλλε κάποια τιμωρία, αλλά τον απάλλαξε κι έπειτα από λίγους μήνες επιβραβεύτηκε με άνοδο στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ!

Τα έκανε... θάλασσα στην Πάτρα

Από εκεί και πέρα το επόμενο «χτύπημα» του ρέφερι από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας ήρθε σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, όταν και κλήθηκε να διαιτητεύσει τον επαναληπτικό Παναχαϊκή-Ολυμπιακός για το Κύπελλο. Η φράση «τα θαλάσσωσε» μάλλον είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τις αποφάσεις του, από τις οποίες μεγάλη αδικημένη βγήκε η Παναχαϊκή, στην οποία δεν επετράπη να χτυπήσει στα ίσια την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα. Το ματς βέβαια δεν τελείωσε ποτέ, καθώς διεκόπη λόγω επεισοδίων. Κι αυτό γιατί με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, τους άφησε με δέκα παίκτες από το 37' σε φάση όπου ο Βοσκόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη χωρίς καν να έχει κάνει φάουλ, όταν... βούτηξε ο Φουστέρ! Ακολούθως ανακόπηκε παίκτης της Παναχαϊκής με οφ σάιντ ενώ καλυπτόταν από δύο παίκτες κι έβγαινε τετ α τετ (στο β' ημίχρονο, με τη φάση όμως να βαραίνει τον βοηθό), ενώ στο φινάλε ήρθε κι ένα πέναλτι-μαρς από τάκλιν του Κοντρέρας που δεν δόθηκε με το σκορ 1-1 (ήταν και το σκορ πριν τη διακοπή).

Ποια ήταν η απόφαση των αρμόδιων οργάνων για τα σφυρίγματά του; Αν κι αρχικά υπήρχε η διαρροή για οριστική αποπομπή του από τους πίνακες, η ΚΕΔ τον επανέφερε στους ορισμούς μετά από διάστημα δύο μηνών, στον αγώνα Λεβαδειακός-Ατρόμητος ως 4ο βοηθό, παίρνοντας ακόμα τέσσερις ορισμούς ως το τέλος της σεζόν.

Η Κέρκυρα τον... έβγαλε στη «σέντρα»

Ένα από τα παιχνίδια που θεωρούνται ύποπτα και βρέθηκαν στο στόχαστρο του ανακριτή, ήταν το Βέροια-Κέρκυρα 2-0, όπου διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος κι ουσιαστικά με την ήττα αυτή, η ομάδα του Ιονίου καταδικάστηκε σε υποβιβασμό. Σε μία καυστική της ανακοίνωση είχε ασκήσει δριμεία κριτική τόσο εναντίον του Δημητρόπουλου, όσο και της ΚΕΔ, θυμίζοντας τα περιστατικά για τα οποία ελέγχεται.

Αναλυτικά ανέφεραν:

«Καλοκαίρι 2011, υπόθεση «στημένων» αγώνων... Θρασύβουλος- Ηλιούπολη... Διαιτητής, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος... Μια κασέτα - βόμβα... Το όνομά του, εμπλεκόμενο.... Η παρέμβαση του Εισαγγελέα, Εμμανουήλ Αντωνακάκη... Δίωξη!Πρωτόδικη αθώωση, αλλά ο Εισαγγελέας επιμένει... Έφεση! Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τη δέχεται... Τιμωρία; Αμ, δε! Αποστολή της υπόθεσης στην ΚΕΔ... Αθώωση και, Φεβρουάριο του '12, στους πίνακες της Super League!... Δεκέμβριος 2012, Πάτρα, Παναχαϊκή- Ολυμπιακός, Κύπελλο... Διαιτησία – μνημείο και λήξη στο 87'! Η «καρατόμηση» της ΚΕΔ... Από τη Super League εξαφανίζεται... Ώσπου, αίφνης, η ΚΕΔ τον επαναφέρει... Σε δύο εκτός έδρας ματς του ΑΟ Κέρκυρα... Τελευταίο, το σημερινό στη Βέροια... Το πέναλτι- ανέκδοτο... Η αποβολή του Στάμου... Η «καταδίκη»... Η βάναυση προσβολή της ποδοσφαιρικής νοημοσύνης...Ε, και; Άντε, «καμπάνα» ως το τέλος της σεζόν... Και από του χρόνου, πρώτα ο Θεός, επιστροφή. Και, κ. Δημητρόπουλε, καλή επιτυχία...Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια περίπτωση – παράδειγμα, εξ όσων η UEFA θα εξέταζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Αξιότιμοι κύριοι της ΚΕΔ, ο ΑΟ Κέρκυρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο σας ευχαριστούν... Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...».

Τα «όργια» στο Αγρίνιο και οι φωνές του Παναθηναϊκού

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες διαιτησίες του Δημητρόπουλου πάντως δεν ήταν σε κάποιο από τα παιχνίδια των «μεγάλων», αλλά στο Παναιτωλικός-Πανιώνιος στις 7/12/14. Τρία πέναλτι, τα δύο εκ των οποίων-φαντάσματα, αλλά κανένα εξ αυτών εύστοχο! Όχι μόνο αυτό, επίσης μία αποβολή για κάθε ομάδα και τελικά ένα μήνα εκτός ορισμών.

Εκεί ωστόσο όπου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή ο συγκεκριμένος διαιτητής με τις αποφάσεις του, ήταν για το περσινό ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3 κι ο εκνευρισμός ήταν από την πλευρά των "πρασίνων". Πριν το παιχνίδι στο Τριφύλλι σχολίαζαν πως: «Η ΚΕΔ συνεχίζει να προκαλεί με τους ορισμούς της στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, επιλέγοντας διαιτητή και βοηθούς που συστηματικά αλλοιώνουν αποτελέσματα και παρατηρητή που... δεν βλέπει τίποτα, δεν ακούει τίποτα. Από τη στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μόνο ως «ειδική αποστολή» μπορεί να θεωρηθεί ο ορισμός του συγκεκριμένου «πακέτου» στην Κρήτη...»! Στο φινάλε του αγώνα αν και νικητές, στον Παναθηναϊκό φώναζαν τόσο για το πέναλτι του Τριανταφυλλόπουλου στον Τζορτζ, όσο και για τα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, με αποκορύφωμα μία ανύπαρκτη κίτρινη στον Μπεργκ.

Έρευνα του ΣΔΟΕ

Πέρα βέβαια από διαιτησίες, με τα σφυρίγματά του να έχουν βρεθεί κι άλλες φορές στο στόχαστρο, ο Δημητρόπουλος μπήκε και στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ πέρυσι τον Φλεβάρη. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επρόκειτο να κάνει έρευνα για τα έσοδά του, ανοίγοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Διαβάστε ακόμη...