Πως αλλάζουν οι καιροί στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Από pamesports.gr: Πήγε με +2 βαθμούς ο ΠΑΟΚ πέρυσι στον Πειραιά.Κι έφυγε με +5. Εφέτος;
Πηγή: pamesports.gr
Πως αλλάζουν οι καιροί στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Πάει με -24 βαθμούς. Πως θα φύγει; Ο Θεός και η ψυχή προπονητών και παικτών του... Άλλαξαν οι καιροί. Φυσικά, και δεν είναι στα καλύτερα του ο ΠΑΟΚ. Εάν λέγαμε πως είναι στα χειρότερα του, μέσα θα πέφταμε. Εν τούτοις η ...ναυμαχία της Κυριακής, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον, είναι σταυροδρόμι.

Όποιον δρόμο ακολουθήσει, η Δευτέρα θα είναι άλλη ημέρα. Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Σε περίπτωση ήττας ο Ιγκόρ Τούντορ θα κλείσει τις βαλίτσες του. Και θα αναχωρήσει. Ναι, θα τις κλείσει επειδή – κατά την ταπεινή μας άποψη - τις έχει από καιρό ανοίξει. Ο χρόνος αναχώρησης του πάντως εξαρτάται κι από τον τρόπο της ήττας. Είμαστε σαφείς.

Σε περίπτωση νίκης ο Ιβάν Σαββίδης δικαιώνεται επιμένοντας στον Ιγκόρ Τούντορ. Αλλάζει το κλίμα στην Τούμπα. Με πρόκριση δε, στο Κύπελλο και νίκες στα επόμενα ντέρμπι (με Ηρακλή και Παναθηναϊκό) ο Κροάτης... πακτώνεται στον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι εξελίξεις είτε θετικές, είτε αρνητικές για τον Ιγκόρ Τούντορ παραπέμπονται στην ερχόμενη Πέμπτη, οπότε κι η ρεβάνς του 1-1 της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο.

Και βλέπουμε μετά. Υποθέσεις φυσικά, κάνουμε αλλά με κάποια δεδομένα Δεν υπάρχουν όμως, άλλα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ στης Κυριακής το σταυροδρόμι... Το ξέρουν κι οι πέτρες στην Τούμπα πως μετά τις μη εξελίξεις (αν κι είχαν ουσιαστικά, προαναγγελθεί) στην τεχνική ηγεσία και τις εξελίξεις στην διοικητική... Τα πάντα ρει μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν! Η κατάσταση είναι ρευστή.

Πιο ρευστή δε γίνεται. Κι ο Ιγκόρ Τούντορ δίνει εξετάσεις σε κάθε αγώνα. Με νίκες συνεχίζει. Με ήττες δε συνεχίζει. Με ισοπαλίες; Απλά τον χρόνο ροκανίζει. Στην Τούμπα όμως, το γνωρίζουν εκτός από τις... πέτρες κι οι παίκτες. Έχουν προπονητή με ημερομηνία λήξης. Εάν μάλιστα, κι εφ' όσον πάρουν τον αμπάριζα οι εξελίξεις; Δεν θα μείνουν αυτή αλώβητοι από αυτές. Το συζητούν μεταξύ τους. Δεν ανησυχούν ή δεν φαίνεται ότι ανησυχούν. Επαγγελματίες είναι. Κατά κανόνα έννοια τους είναι, να πληρώνονται.

Εξάλλου όπως γης, πατρίς για τους περισσότερους. Δεν υπάρχει κι ένας Χριστιανός, να τους μιλήσει. Να τους πείσει πως αξίζει και γι αυτούς. Να ζουν και να εργάζονται υπό εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης και πληρωμών όπως στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να τους εμπνεύσει, ένας Χριστιανός δεν υπάρχει. Να τους φτιάξει την ψυχολογία. Να τους συμμαζέψει πνευματικά... Ως εκ τούτου όταν αναρωτιόμαστε : Πως θα φύγει εφέτος ο ΠΑΟΚ από το «Γ. Καραϊσκάκης»... Σκεφτόμαστε: Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του ξέρουν! Άλλαξαν οι καιροί, βλέπετε.

Του Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...