«Δεν μπορεί να είναι τρελός ο Τούντορ»

Από metrosport.gr: Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 φιλοξενήθηκε ο Νίκος Σκαρμούτσος και μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τις προσωπικότητες αλλά και τη διαχείριση του Μπερμπάτοφ.
Πηγή: metrosport.gr
«Δεν μπορεί να είναι τρελός ο Τούντορ»

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ:

Για το αν παίζει ρόλο στα ντέρμπι η ισχυρή προσωπικότητα κάθε ομάδας: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν μια προσωπικότητα και να καθαρίζουν από μόνοι τους. Ο προπονητής σκέφτεται από την Δευτέρα ως την Κυριακή το ντέρμπι.»

Για το αν παίζει ρόλο η διαφορά των δύο ομάδων: «Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται διαφορετικά και κάποιοι επηρεάζονται από την διαφορά των δύο ομάδων. Κάποιοι όμως σκέφτονται το παιχνίδι ξεχωριστά, και αυτή είναι και η δική μου άποψη, και μένουν αυτά τα παιχνίδια. Κάθε ΠΑΟΚτσής θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό.»

Για την προσωπικότητα που έκανε την διαφορά όταν ήταν στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ συμπαίκτες μου που είχαν ισχυρή προσωπικότητα, ένας από αυτούς ήταν ο Γιώτης Εγκωμίτης που τραβούσε και την ομάδα στα δύσκολα.»

Για το αν υπάρχει κάποια προσωπικότητα στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή εκτός του Μπερμπάτοφ: «Δεν έχει δείξει αυτά που περιμέναμε να δούμε, φυσικά δεν αμφισβητείται αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά. Ο Κλάους μπορεί να τραβήξει τους υπόλοιπους, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.»

Για το αν φταίει ότι υπάρχουν λιγότεροι Έλληνες σε σχέση με το παρελθόν: «Αν δείτε στον Ολυμπιακό ψάχνουμε με το σταγονόμετρο έναν Έλληνα. Αυτό το χρειάζεται η Ελλάδα. Όταν δεν υπάρχουν παιδιά να παίζουν μετά κράζουμε τους Έλληνες παίκτες που παίζουν με την Εθνική ομάδα ενώ δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Εγώ θα προτιμούσα να ήταν δέκα βαθμούς κάτω ο Ολυμπιακός και να είχε 10-15 Έλληνες. Να είναι ένας ξένος καλύτερος από τον Έλληνα να παίξει. Να είναι όμως χειρότερος γιατί να παίξει; Στον ΠΑΟΚ συμβαίνει αυτό, γιατί ο Τούντορ να μην βάζει τον Μπερμπάτοφ; Είναι τρελός ο τεχνικός του ΠΑΟΚ να μην θέλει να τον βάλει; Προφανώς δεν τον βλέπει σε καλή κατάσταση για αυτό και δεν τον επιλέγει. Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μην θέλει να βάζει τους καλύτερους. Και εγώ στις μικρές κατηγορίες τους καλύτερους βάζω ανεξαρτήτου χρώματος ή χώρας από την οποία κατάγονται.»

Για την διαχείριση του Μπερμπάτοφ: «Αυτό το ξέρουν στα αποδυτήρια. Όταν το χρησιμοποιεί ο Τούντορ, δεν βαριέμαι όταν βλέπω τον Μπερμπάτοφ (όπως είπε ο Σπανός) απλά δεν βλέπω αυτά που θέλω να βλέπω από τον παίκτη. Αυτά που έβλεπα όταν έπαιζε στην Αγγλία δεν βλέπω ούτε το ένα χιλιοστό. Η εύκολη απάντηση του επιθετικού όταν δεν πάει καλά είναι ότι δεν παίρνει πάσες.»

Σχετικά με το οικονομικό και την ομάδα που έπαιζε αυτός όταν ήταν στον Δικέφαλο: «Εγώ βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια ότι δεν ασχολείται κανείς με το οικονομικό. Εγώ όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ ασχολούμασταν με το οικονομικό. Εγώ πίστευα ότι θα πάει καλά αλλά ξαφνικά κατέβασε διακόπτες. Με τους συμπαίκτες που είχα εγώ στον ΠΑΟΚ τότε θα πηγαίναμε καλύτερα αν δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα. Τώρα τρώγονται με τα χαρά τους. Εμείς παλεύαμε με να μπούμε στην αποστολή και τώρα όταν ένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν παίζει παραπονιέται.»

Διαβάστε ακόμη...