Όταν «Πέτζα» και Νοβίτσκι... συστήνονταν στο ΝΒΑ! (vds)

Από sentragoal.gr: Η σεζόν 1998/99 έχει μείνει στην... ιστορία για το λοκ άουτ που «έφαγε» σχεδόν τη μισή σεζόν αλλά και το (δεύτερο) αντίο του Μάικλ Τζόρνταν. Κι όμως εκείνη τη χρονιά «συστήθηκαν» στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ορισμένοι από τους παίκτες που τα επόμενα χρόνια θα έκαναν... θόρυβο!
Πηγή: sentragoal.gr
Όταν «Πέτζα» και Νοβίτσκι... συστήνονταν στο ΝΒΑ! (vds)

Το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν άρχισε στις 5 Φεβρουαρίου του 1999 με το λοκ άουτ να διαρκεί από την 1 Ιουλίου του '98 ως και τις 20/1/99.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 17 χρόνια πατούσαν για πρώτη φορά στα παρκέ του ΝΒΑ ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι αλλά και οι Βινς Κάρτερ, Πολ Πιρς και Τζέισον Ουίλιαμς!

Ο «Πέτζα» -νούμερο 14 στο ντραφτ του 1996- έχοντας αφήσει πίσω του την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ είχε σημειώσει μόλις 2 πόντους στο παιχνίδι των Κινγκς κόντρα στους Σπερς, ενώ η... ειρωνία είναι πως είχε 0/3 τρίποντα. Αυτά για τα οποία θα γινόταν γνωστός τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή ο άσημος Γερμανός από τη Βούρτσμπουρχ Ντιρκ Νοβίτσκι -νούμερο 9 στο ντραφτ του 1998- είχε επίσης 2 πόντους (0/5 σουτ) ως παίκτης των Μάβερικς κόντρα στους (πάλαι ποτέ) Σόνικς του Σιάτλ.

Αντίθετα το μεγάλο αστέρι που στο φινάλε κατέκτησε και το βραβείο του ρούκι της χρονιάς, ο Βινς Κάρτερ των Ράπτορς αλλά και ο Πιρς, σημαία στη συνέχεια των Σέλτικς, τους... περίμεναν όλοι και έδειξαν τις ικανότητές τους από την πρεμιέρα κιόλας.

O Νοβίτσκι ως ρούκι

Ο Στογιάκοβιτς στην πρώτη του σεζόν

Οι δυο τους ως αντίπαλοι λίγα χρόνια αργότερα  

Διαβάστε ακόμη...