Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Από contra.gr: Τα κουκιά για τον Ιγκόρ Τούντορ ήταν λίγα όταν ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής, και έγιναν ακόμα λιγότερα, με τους Μυστακίδη και Κοροβέση να μπαίνουν στη λίστα των απόντων, εκεί που ήδη υπήρχαν οι Γλύκος Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Χαρίσης, Ζάιρο, Ροντρίγκες.
Πηγή: contra.gr
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στο σύνολο οι απουσίες φτάνουν στις οκτώ, με τους έξι εξ' αυτών να είναι ακραίοι. Τυχαίο; Όχι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Οι Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Τζιόλης και Μακ είναι εκείνοι που έχουν ήδη κλείσει θέση για την ενδεκάδα του αγώνα της Κυριακής (7/2) στο "Καραϊσκάκης". Για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά.

Αυτοί έχουν το προβάδισμα
Στην άμυνα, το πλέον πιθανό σενάριο θέλει τους Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐα και Τζαβέλλα στην τετράδα, με τον Τζαβέλλα με μετακινείται από το κέντρο της άμυνας στο αριστερό άκρο μετά τον τραυματισμό του Κοροβέση, που υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού, η οποία είναι η 23η φετινή για παίκτη του ΠΑΟΚ. Ένα τραβηγμένο σενάριο, και το καταγράφω επειδή έχει δοκιμαστεί έστω και στις αρχές της σεζόν, θα ήθελε την τετράδα να απαρτίζεται από τους Σκόνδρα, Βίτορ, Τζαβέλλα, Κίτσιου, αλλά έχω την εντύπωση πως όσο θα ήθελε ο Τούντορ να έχει τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, άλλο τόσο δεν θα ήταν ζεστός στη χρησιμοποίηση του Σκόνδρα.

Στον άξονα, οι Τζιόλης και Τσίμιροτ έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Πέλκα να είναι ο πρώτος υποψήφιος για να βρεθεί μπροστά τους, με τον καθένα να έχει τον δικό του ρόλο. Εξάρι ο Τζιόλης, οκτάρι ο Τσίμιροτ και δεκάρι ο Πέλκας. Το σενάριο με τον Κάτσε να παίρνει τη θέση του Πέλκα για να γεμίσει ο χώρος μπροστά από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες όπως και κάθε σενάριο με τον Κάτσε βασικό.

Στα άκρα, με τον... περονόσπορο που έχει πέσει υπάρχει μια θέση και δυο υποψήφιοι, καθώς η μια θέση είναι κλεισμένη από τον Μακ. Οι Γκολάσα και Σάμπο "παίζουν" για τη θέση είτε στα δεξιά (αν παίξει ο Γκολάσα) είτε στα αριστερά. Ροντρίγκες, δεν υπάρχει, Ζάιρο δεν υπάρχει, Μυστακίδης μάλλον δεν υπάρχει, καθώς για τρίτη μέρα έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω κάκωσης στο πέλμα. Το κακό για τον Τούντορ είναι πως το τελευταίο αγωνιστικό δείγμα γραφής των Σάμπο και Γκολάσα θα τον έκανε να τους αφήσει εκτός 18άδας αν είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Συν τις άλλοις, ο Πέλκας που δοκιμάστηκε στα άκρα δυο φορές, "χάθηκε".

Η ζυγαριά γέρνει προς Μπερμπάτοφ
Στη κορυφή της επίθεση, τα πράγματα είναι απλά. Και πολύπλοκα ταυτόχρονα. Μπερμπάτοφ ή Αθανασιάδης; Ο Βούλγαρος έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι. Μετά από όσα έχουν προηγηθεί, συν την εικόνα του Αθανασιάδη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, η ζυγαριά γέρνει προς τη πλευρά του "Μίτκο".

Και μετά από όλα αυτά, σε μια σούμα των όσων έχει στο μυαλό του ο Ιγκόρ Τούντορ, η πλέον πιθανή ενδεκάδα, σε σχηματισμό 4-2-3-1, για τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" αποτελείται από τους: Βελλίδη, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐα, Τζαβέλλα, Τζιόλη, Τσίμιροτ, Γκολάσα, Πέλκα, Μακ, Μπερμπάτοφ. Στην αποστολή θα βρίσκονται και οι Μελίσσας (που έχει "ενοχλήσεις στη γάμπα" όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ),Σκόνδρας, Μαλεζάς, Κάτσε, Μυστακίδης (που ίσως και να μείνει εκτός), Σάμπο, Αθανασιάδης. Με αυτούς ο ΠΑΟΚ έχει 18άδα, κάτι που σημαίνει πως η αποστολή θα συμπληρωθεί πιθανότατα με τον Σαββίδη σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρεθεί σε αυτήν ο Μυστακίδης.

Στο ΟΑΚΑ, πριν από δυο εβδομάδες, ο Τούντορ παρέταξε ένα 4-5-1 στο πρώτο ημίχρονο, με το οποίο ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ελάχιστες φάσεις και μπόρεσε να βγάλει και τρεις αντεπιθέσεις. Το μεγάλο μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν η αδυναμία του να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό ενόψει "Καραϊσκάκης". Οι στημένες φάσεις είναι μια μεγάλη πληγή για τον ΠΑΟΚ, ενώ για τις αντεπιθέσεις τους, θα πρέπει ο Πέλκας να μπει στην εξίσωση.

Διαβάστε ακόμη...