Πανάκριβος για τον ΠΑΟΚ, σχεδόν τσάμπα στην Γάνδη!

Από sdna.gr: Ο Μαροκινός επιτελικός χαφ Μπαρκ Μπουσουφά η μεταγραφή του οποίου στον ΠΑΟΚ δεν προχώρησε ως οικονομικά ασύμφορη πήγε τελικά δανεικός στην Γάνδη μόλις για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Πηγή: sdna.gr
Πανάκριβος για τον ΠΑΟΚ, σχεδόν τσάμπα στην Γάνδη!

Το όνομα του Μπαρκ Μπουσουφά παρέλασε για πολλές μέρες από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αφού ο Μαροκινός επιτελικός χαφ πληρούσε πολλές από τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ο 31χρονος παίκτης ήταν δεδομένο ότι θα φύγει από την Λοκομοτίβ Μόσχας, όπου είχε παροπλιστεί, όμως υπήρχε ένα μεγάλο αγκάθι, που τελικά χάλασε την μεταγραφή του στον Δικέφαλο του Βορρά. Το οικονομικό.

Όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ οι απαιτήσεις του ρωσικού συλλόγου ήταν πολύ σημαντικές, αφού το ενδεχόμενο του ενοικίου θα κόστιζε πολύ ακριβά στον ΠΑΟΚ, μιας και οι ετήσιες απολαβές του Μπουσουφά στο παχυλό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Λοκομοτίβ Μόσχας το καλοκαίρι του 2013 προέβλεπαν ετήσιες απολαβές τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ!

Κι όμως επτά λεπτά πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, το βράδυ της Δευτέρας στις 23:57, η Γάνδη ανακοίνωσε τον δανεισμό ως το τέλος της σεζόν του Μπουσουφά (!), ο οποίος επέστρεψε στην παλιά του ομάδα μετά από 3593 ημέρες απουσίας! Το πιο εντυπωσιακό; Ο πανάκριβος για τον ΠΑΟΚ, Μπουσουφά δεν κόστισε σχεδόν τίποτα στον βελγικό σύλλογο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προέρχεται από το Βέλγιο, η Γάνδη δεν θα κληθεί να πληρώσει ούτε ευρώ από το συμβόλαιο του, που θα πληρωθεί εξ ' ολοκλήρου από την ρωσική ομάδα και απλώς θα πληρώσει το λεγόμενο loan fee στον ρωσικό σύλλογο! Σύμφωνα με τις βελγικές πηγές το ποσό αυτό εκτιμάται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (δεδομένα πολύ κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ και σίγουρα πιο κοντά στις 500.000 ευρώ), ποσό που σίγουρα δεν μοιάζει να ακούγεται εκτός του οικονομικού βεληνεκούς του ΠΑΟΚ!

Για την επίτευξη του δανεισμού, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ίδιος ο Μπουσουφά, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να πείσει την Λοκομοτίβ Μόσχας να δεχθεί τον δανεισμό του στην Γάνδη, με την οποία είχε κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στο Βέλγιο (2006, 2010). Στην συμφωνία δεν έχει μπει κάποιος οψιόν αγοράς, αφού το συμβόλαιο του Μπουσουφά με την Λοκομοτίβ Μόσχας λήγει το προσεχές καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί σε ομάδα της αρεσκείας του!

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή την ιστορία είναι πολλά, αφού τελικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει τον επιτελικό χαφ που τόσο του έλειπε, με τον Μπουσουφά ο οποίος είχε πάρει το πράσινο φως από το τμήμα σκάουτινγκ να καταλήγει στον βελγικό σύλλογο για ένα ποσό μικρότεροι (ή αντίστοιχο) της μεταγραφής του Μάρκου Βελλίδη από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το μόνο σίγουρο; Πως αυτή την στιγμή (τουλάχιστον για τα μάτια του Μαροκινού) η Γάνδη μοιάζει πιο ελκυστικός προορισμός από τον γεμάτο προβλήματα ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...