Ένας χρυσός Ολυμπιονίκης στον ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Όπως πέρσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟΚ συντάρασσε τον κόσμο του ελληνικού με την απόκτηση του Χαβιέρ Χιμένεζ έτσι και φέτος το χειμώνα οι νταμπλούχοι Ελλάδος κάνουν το «μπαμ» με την απόκτηση του Ντέιβιντ Λι και το Τζέισον Γιαμπλόνσκι.
Πηγή: sdna.gr
Ένας χρυσός Ολυμπιονίκης στον ΠΑΟΚ!

Ο δικέφαλος του βορρά ενέταξε στο δυναμικό του τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Λι που θα αντικαταστήσει τον Γκεοργκίεφ στο φιλέ. Ο 33χρονος παίκτης θεωρείται και όχι άδικα από τους καλύτερους κεντρικούς στον κόσμο και δεσπόζει στα μπλοκ.

Ο Λι διαθέτει τεράστια εμπειρία, ενώ δεν είναι άγνωστος στην Ευρώπη αφού έχει 10ετη εμπειρία από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα, έχοντας αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της ιταλικής Μόντενα αλλά και της Ζενίτ Καζάν και Ντιναμό Μόσχας με την οποία κατάκτησε το CEV Cup το 2012.

Μπορεί ο βασικός στόχος της ομάδας του ΠΑΟΚ να ήταν ο ακραίος με καλή υποδοχή, ωστόσο η απόκτηση του Λι δίνει αρκετή λάμψη στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Ο Αμερικανός είναι εν ενεργεία αρχηγός των ΗΠΑ χρυσός Ολυμπιονίκης το 2008 (με 10 πόντους στον τελικό κόντρα στην Βραζιλία, 5 εκ των οποίων ήταν από μπλοκ), κορυφαίος μπλοκέρ στο World League 2014 όπου κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο. Να τονίσουμε ότι η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ΗΠΑ έχει πάρει την πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, εκεί όπου ο Λι θέλει να δώσει φυσικά το παρών.

Ο 33χρονος αθλητής έχει μπλοκ που φτάνει τα 325 εκατοστά ενώ το χτύπημά του στην επίθεση φτάνει τα 350 εκατοστά. Ο ίδιος έχει ύψος 2.02 μέτρα.

Στην περίπτωση του Γιαμπλόνσκι ο Γιάννης Καλμαζίδης προτίμησε μια δοκιμασμένη λύση. Ο 30χρονος ακραίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα, το 2008 ήταν στην ΑΕΚ, ενώ το 2011 ήταν στον Ολυμπιακό, όπου ήταν αρχικά βοηθός και στη συνέχεια πρώτος προπονητής ο Γιάννης Καλμαζίδης. Με την ομάδα των Πειραιωτών κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ Καπ.

Ο Αμερικανός έρχεται να ενισχύσει έναν τομέα που ο ΠΑΟΚ, πονούσε, όπως αυτόν της υποδοχής. Ο 30χρονος Γιαμπλόνσκι έχει ύψος 1.98 ενώ το χτύπημά του στην επίθεση φτάνει τα 345 εκατοστά ενώ το μπλοκ του εκτείνεται στα 335 εκατοστά.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...