«Τώρα κρίνονται οι στόχοι!»

Μετά από διακοπή ενός μήνα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξαναρχίζουν για την ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο να θέλει να μπει με το δεξί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις μετά από αυτό το «διάλειμμα», έτσι ώστε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πηγή: inpaok.com
«Τώρα κρίνονται οι στόχοι!»

Ο πλέι μέικερ των «ασπρόμαυρων Θάνος Κωστακίδης, με αφορμή την επανέναρξη των αγώνων ανέλυσε τις σκέψεις του για την συνέχεια της σεζόν.

Ο Δικέφαλος την την Κυριακή 24/ στις 15.00 αντιμετωπίζει στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, τον Πανελλήνιο. Η νίκη αποτελεί μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ και όπως τονίζει ο Κωστακίδης «η ήττα στον πρώτο γύρο μας είχε πονέσει. Μοιραία αυτή η αναμέτρηση θα έχει μία μορφή άτυπης ρεβάνς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασύρεται η σκέψη μας. Εκείνος ο αγώνας ανήκει στο παρελθόν και για εμάς ήταν ένα μάθημα, όπως και η ήττα στον Δούκα. Το δίδαγμα είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται. Την Κυριακή, εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι, να έχουμε συγκέντρωση και να πάρουμε τους δύο βαθμούς, ώστε να διατηρήσουμε την επαφή με την κορυφή».

Τρεις μέρες αργότερα, την Τετάρτη, ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Δούκα στον αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Σύμφωνα με τον νεαρό περιφερειακό «η ομάδα μπαίνει σε μία περίοδο όπου κρίνονται στόχοι. Και πέρσι, άλλωστε, σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο αρχίσαμε να ανεβάζουμε ρυθμούς με κορύφωση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να αποφεύγουμε τα στραβοπατήματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τον προημιτελικό θα τον σκεφτούμε μετά τον αγώνα με τον Πανελλήνιο».

Όπως επιβεβαιώνει ο Βεροιώτης πλέι μέικερ, στις τάξεις της ομάδας «η δίψα εξακολουθεί να υπάρχει, παρά την κατάκτηση του περσινού νταμπλ. Ποτέ δεν χορταίνεις από τίτλους, ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Πάρτε παράδειγμα τον Αλέξη Αλβανό, με τόσους τίτλους στην καριέρα του σε Ελλάδα και εξωτερικό και όμως του είναι αδύνατον να συμβιβαστεί με την ήττα. Δεν έχει χορτάσει από τίτλους. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε μέχρι τώρα κάποιες ήττες, που πέρσι δεν τις είχαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι διψάμε λιγότερο. Απλά, ίσως η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων να έχει μικρύνει και να μην υπάρχουν περιθώρια για κακές εμφανίσεις».

Στη φετινή σεζόν ο Κωστακίδης μετρά 13 γκολ σε ισάριθμους αγώνες και όπως λέει «πάντα πρέπει να θες το κάτι παραπάνω και να βγάζεις στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό σου. Είμαι ικανοποιημένος σε κάποια ματς από την απόδοσή μου, σε κάποια άλλα όχι και τόσο. Νομίζω ότι πρέπει να έχω μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μου και από εκεί και πέρα να πάρω το χρόνο συμμετοχής που θα μου αναλογεί».

Από το ξεκίνημα της περιόδου ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, πιο έντονα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως τονίζει ο 23χρονος αθλητής «έχουμε περισσότερη στήριξη και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον όπλο για εμάς. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε δει το κλειστό της Μίκρας να γεμίζει ασφυκτικά, αλλά πιστεύω ότι και αυτό θα γίνει. Ο κόσμος δείχνει ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια του τμήματος».

Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου το ρόστερ του ΠΑΟΚ παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ για άλλες ομάδες υπήρξε μια σχετική κινητικότητα. Όπως παρατηρεί ο Κωστακίδης «φαίνεται ότι κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν, όπως ο Φίλιππος και ο ΔΙΚΕΑΣ, ενώ κάποιες δείχνουν ότι αποδυναμώνονται, όπως είναι η ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι ότι το γήπεδο αποτελεί τον καθρέφτη όλων των ομάδων και εκεί θα φανεί κατά πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες».

Διαβάστε ακόμη...