«Αξίζαμε τη νίκη, θα έβαζα τον Όλσεν με την ΑΕΚ» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Λουίτζι Τσέναμο, ο οποίος μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, ενώ αποκάλυψε και ποιον τερματοφύλακα θα έβαζε βασικό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Πηγή: metrosport.gr
«Αξίζαμε τη νίκη, θα έβαζα τον Όλσεν με την ΑΕΚ» (audio)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσέναμο:

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ: «Είχα περάσει όταν ήμουν στο λύκειο από τον ΠΑΟΚ για δύο χρόνια. Για να γίνεις ερασιτέχνης και να βγάλεις δελτίο ΕΠΟ -που σε δέσμευε για δύο χρόνια- εγώ αποφάσισα να πάω σε μια ερασιτεχνική ομάδα, που το δελτίο θα είχε ισχύ για ένα χρόνο και μετά θα το έπαιρνα. Στον ΠΑΟΚ με ήθελαν δεσμευμένο μέχρι τα 22 χρονών. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό, με πήγε ο Φορτούλα, και έκλεισα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Μόλις υπέγραψα με πήραν από τον ΠΑΟΚ για να κάνω ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Φορτούλα είχε προσπαθήσει όσο ήμουν στον ΠΑΟΚ και μετά στη Νέα Κρήνη να με πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στον Ολυμπιακό ήταν ο Μπάγεβιτς και με πήγε εκεί ο Φορτούλα για να έχουμε μια εικόνα και να μας πει ο Ντούσκο σε τι κατάσταση κυμαίνομαι. Πήγα Προοδευτική, Αγγλία, στον Παναιγιάλειο, στον Παναιτωλικό, στην Κύπρο, στο Ισραήλ. Είχα να επιλέξω μεταξύ των ερασιτεχνών του ΠΑΟΚ και της Νέας Κρήνης τότε».

Για τον Όλσεν: «Δεν μπορούμε να εξαφανίζουμε καριέρες ανθρώπων. Έχει δώσει σίγουρα δικαιώματα. Ίσως να μην προσαρμόστηκε. Αυτό το παιδί όμως μπορεί τελικά να κάνει και μεγάλη καριέρα. Ένας ποδοσφαιριστής όταν δεν αποδίδει σε μια ομάδα για 4-5 μήνες δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός παίκτης. Είμαστε άνθρωποι. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Ο Βελλίδης είναι αξιόπιστος κάθε Κυριακή. Δεν έχει ούτε τραυματισμούς και έχει συνεχόμενη παρουσία εδώ και τρία χρόνια. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο».

Για το ποιον τερματοφύλακα θα επέλεγε στο ματς με την ΑΕΚ: «Ας βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα, δουλειά τους είναι. Εγώ θα κρατούσα τον Όλσεν, γιατί ένας τερματοφύλακας πρέπει να έχει επικοινωνία με την άμυνα, να τον γνωρίζουν οι συμπαίκτες του. Έδειξε ότι τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Από τη στιγμή που ο Μάρκος δεν έχει κάνει ούτε καν μια προπόνηση ακόμα. Κάθισε στον πάγκο ο Όλσεν και μπήκε σε ένα βαρύ γήπεδο, όπως είναι το δικό μας, έδειξε μια σταθερότητα και η δική μου λογική, αν και δεν είμαι προπονητής, λέει Όλσεν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Για το γκολ του Μυστακίδη: «Γκολάρα. Απλά την ακούμπησε και της άλλαξε πορεία. Ήταν πολύ καλή κεφάλια, υπό πίεση. Ο Γούτας έχει μαυρισμένο μάτι από αυτή τη φάση. Επειδή η μπάλα έρχεται από χαμηλά δεν προλαβαίνει ο αμυντικός να διώξει και πιέζει τον επιθετικό. Ωραίο γκολ. Μακάρι να ήταν όλα τα γκολ που δέχομαι τέτοιου επιπέδου. Στο δοκάρι του ΠΑΟΚ, αν η μπάλα πήγαινε πιο μέσα θα την έπιανα. Δεν τον ξέρω προσωπικά τον Μυστακίδη, δεν τον έχω δει σε πολλά παιχνίδια, αλλά ξεχώρισε. Ο ΠΑΟΚ δεν μας πίεσε ιδιαίτερα, 3 ευκαιρίες έκανε. Το σκορ μας αδικεί, ακόμα και αν ισοφαρίσαμε στα τελευταία λεπτά. Αν είχε και άλλα δέκα λεπτά θα το γυρνούσαμε κιόλας.

Για το τι συνέβη και ενώ ξεκίνησε καλά η Ξάνθη τελικά δέχτηκε γκολ: «Συμβαίνει αυτό που γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο. Όποιος δεν βάζει το γκολ, τελικά το δέχεται. Επιθετικά η ομάδα δημιουργεί φάσεις, αλλά δεν καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί και με την πολύ καλή απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα».

Για το γεγονός ότι έχει αλλάξει πολλές ομάδες: «Ζηλεύω όταν βλέπω άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν αλλάξει 2-3 ομάδες. Μάλλον έχω βάλει και εγώ το χεράκι μου, αλλά δεν θέλω να αλλάζω ομάδες. Εγώ πιστεύω στον εαυτό μου, σημασία έχει να πιστεύουν και οι άλλοι».

Ακούστε τα όσα είπε EΔΩ

Διαβάστε ακόμη...