Αναζητώντας την ανάκαμψη

Η εικόνα της Ξάνθης στον πρώτο γύρο δεν ήταν αυτή που περίμενε να δει ο κόσμος.
Πηγή: paokfc.gr
Αναζητώντας την ανάκαμψη

Όλοι ελπίζουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και οι εμφανίσεις θα μετουσιωθούν σ' αποτελέσματα. Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρηση κόντρα στον Δικεφάλο διαβάστε τα τελευταία νέα από τον αντίπαλό μας.

 Αποτελούν μαζί με τον Ατρόμητο τις δύο πιο δυσάρεστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. 17 βαθμοί σε 15 παιχνίδια, προβληματικές εμφανίσεις κι αποκλεισμός στο Κύπελλο από την ΑΕΛ της Football League. Η κατάσταση στο στρατόπεδο των Ακριτών δεν μοιάζει ιδανική και η εύρεση λύσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Το νέο έτος δεν έφερε θετικά αποτελέσματα και παρά το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο κατάφερε να πάρει μόνο έναν βαθμό και να παραμείνει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Στην ακριτική πόλη γνωρίζουν ότι αν δεν θέλουν να δουν την χρονιά να πηγαίνει χαμένη πρέπει να αντιστρέψουν το κλίμα και να αρχίσουν να σημειώνουν νίκες. Άλλωστε, οι διαφορές στην βαθμολογία δεν είναι απαγορευτικές για όνειρα.

Οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ ξεκίνησαν πριν φύγει το 2015. Ο Βασίλης Σκούρτη έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και έγινε κάτοικος Ξάνθης, παρέα με τον Γούτα, ο οποίος αφού δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, συνέχισε την... παράδοση και παραχωρήθηκε δανεικός πίσω στους Ακρίτες.

Τον Γενάρη ήρθε στην ομάδα ο Κάσα Καμαρά που έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη. Παράλληλα οι Τόμισλαβ και Έλτον αποτέλεσαν παρελθόν από την ομάδα καθώς δεν κατάφεραν να προσφέρουν, ενώ ο νεαρός επιθετικός Αντώνης Ράνος παραχωρήθηκε δανεικός στον Άρη Λεμεσού. Ρίχνοντας μία ματιά στα στατιστικά διαπιστώνει πως το πρόβλημα της ομάδας είναι κυρίως επιθετικό καθώς στον πρώτο γύρο έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις 16 φορές, ενώ παράλληλα δέχθηκε 18 τέρματα. Η χαμηλή παραγωγικότητα δεν φέρνει και νίκες με την SKODA να μετράει μόλις τρία τρίποντα στο πρωτάθλημα κόντρα σε Ατρόμητο (πρώτο γύρο), Παναιτωλικό και Πανιώνιο, ενώ είναι η κορυφαία ομάδα στις ισοπαλίες με εννιά.

O βοηθός προπονητή της ομάδας, Τάσος Σιδερίδης, παραχώρησε δηλώσεις πριν την αναμέτρηση και στάθηκε στα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση δηλώνοντας αναλυτικά: «Νομίζω ότι στον δεύτερο γύρο όλα τα παιχνίδια θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς όλοι οι αντίπαλοι χρειάζονται βαθμούς για τους δικούς τους λόγους. Εμείς παρά την καλή προσπάθεια που κάνουμε, έχουμε πολύ καιρό να κερδίσουμε. Πιστεύω στα τελευταία παιχνίδια ότι έπρεπε να πάρουμε 2-3 βαθμούς παραπάνω. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία δυνατή ομάδα με πολύ ποιότητα. Μπορεί να μην κερδίσουμε, αλλά παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και βγάζουμε ποιότητα, πράγμα που το βλέπει και ο κόσμος. Πιστεύω ότι η αποτελεσματικότητα θα έρθει. Κόντρα στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και να κερδίσουμε όλες τις μονομαχίες. Αν έχουμε θέληση θα έχουμε και τις ευκαιρίες να πάρουμε κάτι θετικό από το παιχνίδι. Είναι ένα ματς που το θέλουν και οι δύο ομάδες και ο πιο αποτελεσματικός θα το κερδίσει» .

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης στάθηκε στην ανάγκη της ομάδας του για ένα θετικό αποτέλεσμα δηλώνοντας αναλυτικά τα εξής: «Όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή με όποιον και να παίζουμε θέλουμε μόνο την νίκη. Αντιμετωπίζουμε ένα δυνατό αντίπαλο που είναι σε καλή κατάσταση, αλλά είμαστε και εμείς σε φόρμα και το δείξαμε κόντρα στον Ατρόμητο. Πάμε μόνο για τους τρεις βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε τον ΠΑΟΚ στις αδυναμίες του και να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά του σημεία. Σε αυτά τα παιχνίδια κοιτάς να είσαι εσύ πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος και όχι τόσο ποιος είναι και τι κάνει ο αντίπαλος. Το ματς θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα και εμείς δεν το κάνουμε μέχρι τώρα. Θα πρέπει να τελειώνουμε σωστά τις φάσεις. Πίεση υπάρχει πάντα, κάποιες φορές θετική άλλες αρνητική. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει όμως να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο» .

Από την μεριά του ο Νικολάι Ντιμιτρόφ μίλησε για την δίψα που έχουν για την νίκη οι παίκτες της Ξάνθης κόντρα σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι το πλεονέκτημά μας είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και είναι σε φόρμα αυτή την περίοδο. Αν παίξουμε όπως κόντρα στον Ατρόμητο νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή για να πάρουμε τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός σαν σύνολο και παίζει πολύ οργανωμένα. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου και ειδικά τον Μπερμπάτοφ τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην νίκη» .

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει στην διάθεση του για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ όλους τους ποδοσφαιριστές του, με την αποστολή να αποτελείται αναλυτικά από τους: Τσέναμο, Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γούτας, Καμαρά, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Τριάδης, Νιέτο, Σολτάνι, Ορφανίδης, Ερέα, Σκούρτης, Καπετάνος

Διαβάστε ακόμη...