Η επιστροφή Πρέλεβιτς και η ΑΕΚ

Από sport24.gr: Με αφορμή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, θυμηθείτε την εποχή που ο Μπάνε Πρέλεβιτς ως παίκτης της "Ενωσης" επέστρεψε στο Παλέ για να αντιμετωπίσει τους "ασπρόμαυρους". Πότε συνέβη αυτό και ποιες οι επιδόσεις του.
Πηγή: sport24.gr
Η επιστροφή Πρέλεβιτς και η ΑΕΚ

Αναμφισβήτητα αποτελεί την "σημαία" του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος έχει οδηγήσει σε μεγάλες νίκες αλλά και σε τίτλους τον "Δικέφαλο" και επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει τους "ασπρόμαυρους", κάτι βέβαια που το κάνει ακόμη και τώρα από την θέση του προέδρου.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του "τίγρη" ως καλαθοσφαιριστής έπειτα από τα όσα είχε καταφέρει με τον ΠΑΟΚ (κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1995) και μετά το πέρασμά του από την Κίντερ Μπολόνια (1996-97), είχε φτάσει η στιγμή που έπρεπε να αντιμετωπίσει τους "ασπρόμαυρους" στους οποίους είχε δοξαστεί.

Αυτό είχε γίνει φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ (έπαιξε σε αυτήν από το 1997 ως το 1999), την οποία ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (16/1). Με αφορμή των ντέρμπι των δύο ομάδων που θα γίνει στο "Παλατάκι", ας θυμηθούμε την επιστροφή του Πρέλεβιτς στο Παλέ προκειμένου να παίξει εναντίον των "ασπρόμαυρων". Ηταν η σεζόν 1997-98 όταν είχε γίνει αυτό και ο ΠΑΟΚ "πλήγωσε" τον "τίγρη" και την ΑΕΚ κερδίζοντας με σκορ 47-39. Μάλιστα τότε στους "ασπρόμαυρους" έπαιζε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς ο οποίος είχε πετύχει 19 πόντους (πρώτος σκόρερ του αγώνα) και παλαιότερα είχε "ζήσει" τον Πρέλεβιτς ως συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ .

Ποιες οι επιδόσεις του τελευταίου στο παιχνίδι που είχε αγωνιστεί τότε στο Παλέ απέναντι στους "ασπρόμαυρους"; Ο Πρέλεβιτς κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε πετύχει 9 πόντους έχοντας 2/2 βολές, 2/7 δίποντα και 1/3 τρίποντα σε 28 λεπτά συμμετοχής (επίσης είχε τέσσερα ριμπάουντ, τρία λάθη, δύο κλεψίματα και μία ασίστ). Ο "τίγρης" ήταν ο δεύτερος σκόρερ της "Ενωσης" (σε εκείνο το 47-39) πίσω από τον Βίκτορ Αλεξάντερ που είχε πετύχει 13 πόντους.

Διαβάστε ακόμη...