Μια ζωή μόνο ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com: Μπορεί να μην είναι ο πιο φαντεζί ποδοσφαιριστής, που πέρασε, ποτέ, από την ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι, ωστόσο, αυτός, που πέτυχε ό,τι κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει...!
Πηγή: inpaok.com
Μια ζωή μόνο ΠΑΟΚ!

Ο λόγος για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Δικέφαλου, τον Κώστα Ιωσηφίδη, ο οποίος κλείνει, σήμερα, τα 64 του χρόνια.

Γεννημένος, στις 14 Ιανουαρίου 1952, στη Βρυώνεια Σερρών, μεταγράφηκε από την ομάδα του χωριού του ως ανερχόμενος επιθετικός στην Αναγέννηση Πετριτσίου, ενώ το 1967 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και στην Ελπίδα Τούμπας, όπου καθιερώθηκε ως αριστερός μπακ.

Το πρωί δούλευε και το βράδυ παρακολουθούσε τα μαθήματα του νυχτερινού Γυμνασίου, ώσπου ήρθε η ανταμοιβή...

Φέρει τον τίτλο του κορυφαίου αριστερού μπακ στην ιστορία του Δικεφάλου, ενώ συγκαταλέγεται και στους κορυφαίους στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά του η σταθερότητα, η δυναμική κι η εξυπνάδα στο παιχνίδι του, που σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση του χάρισαν μια περίοπτη θέση στο καλύτερο «ασπρόμαυρο» ρόστερ όλων των εποχών.

Πάνω απ' όλα, όμως, διακρίθηκε για το απαράμιλλο ήθος, την ευαισθησία του και την καθαρότητα στον τρόπο, που αγωνίζονταν.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι του 1971, αποκτήθηκε από το Δικέφαλο, έναντι 20.000 δραχμών ως δώρο, κι αν και νεαρός, τότε, αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες της μεγάλης ομάδας, που δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Λες Σάνον και τον πρωτάρη στα παραγοντικά δρώμενα του ΠΑΟΚ, Βασίλη Σεργιανίδη. Στον αριστεροπόδαρο αμυντικό, βασικό της Εθνικής ομάδας παίδων, ο Άγγλος προπονητής εμπιστεύθηκε τη θέση βασικού για να γράψει ο ίδιος, στη συνέχεια, τη δική του ένδοξη πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις 8/8/1971, έπαιξε στο πρώτο του φιλικό με τα «ασπρόμαυρα» κόντρα στον Ηρακλή στην Τούμπα (1-0), στις 3/9 βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα στο πρώτο διεθνές φιλικό με την Ουνιβερσιτάτ Κατόλικα (4-0) και τέσσερις ημέρες μετά, εναντίον της Νασιονάλ Μοντεβιδέο (1-1), ενώ το επίσημο ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 19/9 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ.

ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΡΕΚΟΡ!

Ο Ιωσηφίδης αγωνίστηκε για 14 συναπτά έτη αποκλειστικά και μόνο με την ασπρόμαυρη φανέλα κι είναι 2ος σε συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, μετά τον Γιώργο Κούδα (504), με 397, σημειώνοντας πέντε γκολ (είναι πάνω και από τον Σταύρο Σαράφη που σταμάτησε στις 354).

Κατέχει, όμως, ένα ακατάρριπτο ρεκόρ, που δεν κατάφερε να έχει κανείς ποδοσφαιριστής του συλλόγου, ούτε καν ο «Μεγαλέξανδρος», αφού είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που κατέκτησε με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ τέσσερις τίτλους, δύο Κύπελλα (1972, 1974) και δύο Πρωταθλήματα (1976, 1985)!

Στην Εθνική Ελλάδος μετρά 51 παρουσίες, κάνοντας ντεμπούτο στο κατάμεστο «Μαρακανά» της Βραζιλίας, όπου «έσβησε» τον κορυφαίο επιθετικό της, Ζαϊρζίνιο στον ιστορικό εκείνο αγώνα της «Γαλανόλευκης» και το 0-0, στις 28/4/1974.

Η «ΓΕΥΣΗ» ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ

«Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1985, σηκώνοντας ως αρχηγός το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Μετά τη λήξη της καριέρας του, εργάσθηκε ως προπονητής, περνώντας από αρκετές ομάδες, όπως το Πολύκαστρο, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον ΠΑΟΝΕ και την Αναγέννηση Κολλινδρού στη Γ' Εθνική, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τη Νάουσα, τον Πανσερραϊκό, τον Ιαλυσό Ρόδου και την Καλαμάτα στη Β' Εθνική, αλλά και την ομάδα της Καβάλας στην Α' Εθνική.

«ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Από το 2005, που επέστρεψε στην Τούμπα, μέχρι και πέρσι, ο Κώστας Ιωσηφίδης υπηρέτησε τον αγαπημένο του Δικέφαλο από τη θέση του γενικού αρχηγού.

Από πέρυσι προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα Κ17 του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...