"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επενδύσει πάνω στον Κώττα"

Από sport24.gr: Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον νεαρό σέντερ του ΠΑΟΚ, Θωμά Κώττα ενώ τονίζει πως ο τελευταίος είναι τυχερός που έχει προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο.
Πηγή: sport24.gr
"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επενδύσει πάνω στον Κώττα"

Την Κυριακή (10/12) με αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση του Θωμά Κώττα (15 πόντους) στο ματς του ΠΑΟΚ με την Καβάλα, είχαμε γράψει για την εκτίμηση που έχει στον νεαρό σέντερ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ο "Λάζος" μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τον καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και αν μη τι άλλο έδειξε πως πιστεύει στις δυνατότητές του. Συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος είπε για τον Κώττα:

"Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, καλή συναρμολογία στο σώμα του, για το ύψος του. Χρειάζεται να αποκτήσει λίγη δύναμη παραπάνω και εμπειρία παιχνιδιού, η οποία αποκτιέται με το χρόνο. Οση προπόνηση και να κάνεις δεν μπορείς να την αποκτήσεις. Πρέπει να έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, να παίξεις σε όλα, σε μεγάλα ματς, σε ντέρμπι, με κόσμο και αυτό γίνεται χρόνο με το χρόνο".

Συνεχίζοντας ο Παπαδόπουλος ανέφερε: "Χρειάζεται δουλειά και εμπιστοσύνη. Ξέρω καλά τον Θωμά, δουλεύει πολύ, το επόμενο που χρειάζεται, πέρα από τη δική του προσπάθεια, είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Δείχνει ότι μπορεί να την κερδίσει στο γήπεδο. Είναι θέμα χρόνου να παίξει, ούτως ή άλλως οι ψηλοί αργούν να παίξουν. Εχει όλα τα χρόνια μπροστά του, πιστεύω πως θα παίξει καλά. Μπορεί και πρέπει να επενδύσει πάνω στον Κώττα ο ΠΑΟΚ, όπως και σε άλλους πιτσιρικάδες. Μακροχρόνια, σίγουρα θα βγει κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το σήμερα, με το πρόσκαιρο όφελος, αλλά και το μέλλον. Το μέλλον είναι δεδομένο πως ανήκει στα νέα, ταλαντούχα παιδιά".

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον Κώττα το γεγονός πως έχει προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο "Λάζος" τόνισε: "Είναι πολύ τυχερός ο Κώττας που στα πρώτα του βήματα έχει προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο κόουτς παίζει πολύ με τους ψηλούς, τους λατρεύει! Το παιχνίδι του στηρίζεται σε αυτούς. Αρα, όποιος ψηλός δουλεύει μαζί του είναι τυχερός και ο Θωμάς μόνο να κερδίσει έχει από αυτό. Βελτιώθηκα και εγώ πολύ με τον κόουτς Μαρκόπουλο, ακόμα βελτιώνομαι!".

Διαβάστε ακόμη...