Έτοιμοι για την κομβική μεταγραφή

Από sentragoal.gr: Με το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου να είναι έτοιμο να συμπληρωθεί, η απόκτηση ενός παίκτη "που να κάνει τη διαφορά στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου" όπως το έχει οριοθετήσει ο Ιγκόρ Τούντορ, δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, αν και οι ιθύνοντες του Δικεφάλου αφήνουν να εννοηθεί πως η προεργασία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
Πηγή: sentragoal.gr
Έτοιμοι για την κομβική μεταγραφή

Αυτό που αφήνουν να εννοηθεί είναι πως το ζήτημα είναι πλέον στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν έχει οριοθετήσει το μπάτζετ, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να έχει κινηθεί σε διαφορετικά επίπεδα. Από τον ΠΑΟΚ, πάντως, αφήνουν να εννοηθεί πως οι στόχοι έχουν εντοπιστεί (μεταξύ αυτών ο Εζέκιελ Σκαριόνε, καθώς η περίπτωση Χαμαλάινεν φαίνεται να "ναυαγεί" με τον παίκτη να βρίσκεται στη Πολωνία για λογαριασμό της Λέγκια) αλλά δεν έχουν "κλειδώσει", καθώς αυτή είναι δουλειά του Ιβάν Σαββίδη, που εφόσον ανάψει το πράσινο φως, τότε οι διαδικασίες θα είναι άμεσες. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους Βεζυρτζή, Αγγελίδη και Αρνεσεν είναι πλέον καθημερινές.

Ο μόνος που μπορεί να τον στηρίξει...

Δεν είναι η πρώτη φορά που στις αρχές ενός έτους ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινείται «εσωτερική» διαδικασία στήριξής του. Στις αρχές του 2013, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο youtube ένα βίντεο στο οποίο είχαν μονταριστεί φάσεις από αγώνες του Δικεφάλου και είχε τίτλο «οι δώδεκα τρόποι ανάπτυξης». Στις αρχές του 2014, ο Χούουμπ Στέφενς άκουσε τους ανθρώπους του Δικεφάλου να τον στηρίζουν μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο οι «ασπρόμαυροι» τόνιζαν πως ο Αγγελος Αναστασιάδης θα βγάλει τη χρονιά και ζητούσαν από εκείνον και τους παίκτες να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο και να αποδώσουν όπως λίγους μήνες νωρίτερα. Κανείς από τους προαναφερθέντες προπονητές δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε ο ίδιος να πάρει επάνω του το θέμα του προπονητή, να μην προχωρήσει σε εσωτερικές συζητήσεις μετά την ήττα, αλλά κυρίως την εμφάνιση (διότι, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ήττα δεν ήταν καταστροφική, με το γκολ του Μακ να αλλάζει κατά πολύ τους συσχετισμούς πρόκρισης στο ζευγάρι με την Καλλονή), να έχουν φέρει αρκετούς τριγμούς και να κοινοποιήσει μέσω του εκπροσώπου Τύπου Κυριάκου Κυριάκου τη στήριξή του στον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος «θα κριθεί το καλοκαίρι».

Η ουσία είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θυμίζει τον μύθο του Αισώπου με τον βοσκό και τον λύκο, με αποτέλεσμα η δήλωση στήριξης προς το πρόσωπο του Κροάτη τεχνικού να μην είναι από μόνη της αρκετή, για να μπει τέλος σε μια συζήτηση που αναπόφευκτα άνοιξε λόγω και... μη προτέρου έντιμου βίου του ίδιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ σε τέτοια θέματα.

Οσο και αν ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει πως στηρίζει τον Ιγκόρ Τούντορ, όσο και αν ο Φρανκ Αρνεσεν συνεχίζει να μιλά για πλάνο που θα κριθεί σε βάθος χρόνου, τα πάντα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μοιάζουν να κρέμονται από το 90λεπτο με αντίπαλο την Καλλονή, την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα. Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να βάζει το χέρι του στη φωτιά, πως τυχόν αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την επόμενη φάση του Κυπέλλου δεν θα σημάνει και το τέλος της συνεργασίας με τον Κροάτη τεχνικό.

Εναν τεχνικό που είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει τη θέση του με την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του, αρχικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ το μεσημέρι της Κυριακής (ως μια πρώτη... νότα αισιοδοξίας) και στη συνέχεια στο παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ομάδα στη συγκεκριμένη φάση του Κυπέλλου που «κατάφερε» να δικαιώσει τον διαχρονικό τίτλο που έχει, ως «ο θεσμός των εκπλήξεων».

Η προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη, να στηρίξει τον Ιγκόρ Τούντορ με μια κίνηση που δεν είχε κάνει άλλη φορά, έχει ήδη καταγραφεί, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα εντός και εκτός ομάδας αλλά και συνολικά του ΠΑΟΚ, που δεν έχει ηρεμία σε κανένα επίπεδο και... ανυπομονεί να έρθει το δεύτερο ματς με την Καλλονή, για να δει το τι θα συμβεί. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου αναμένεται, εν όψει Καλλονής, στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμη...