Εφυγε κι άφησε τον ΠΑΟΚ στην εσωτερική του... φαγωμάρα

Από sentragoal.gr: Η πρώτη μεταγραφική απόπειρα του ΠΑΟΚ κάτω από το νέο καθεστώς ήρθε να αποδείξει αυτό που όλοι έβλεπαν και όταν το επεσήμαναν, λάμβαναν ως απάντηση το «θα δείξει».
Πηγή: sentragoal.gr
Εφυγε κι άφησε τον ΠΑΟΚ στην εσωτερική του... φαγωμάρα

Η περίπτωση του Γιώργου Γκαλίτσιου έδειξε ξεκάθαρα πως «όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει», ειδικά από τη στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ποιος... κόκορας έχει το πάνω χέρι. Και δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα περισσότερο, από το να αφήσει τα γεγονότα να μιλήσουν. Εχουμε και λέμε.

Δευτέρα βράδυ, και ο Νίκος Βεζυρτζής, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, στην ΕΤ3, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το «τμήμα μεταγραφών», τονίζοντας πως ο ίδιος μαζί με τον Φρανκ Αρνεσεν θα εξετάσουν περιπτώσεις και θα συναποφασίζουν. Σημείωσε μάλιστα πως στόχος τους είναι να αποκτηθούν παίκτες έτοιμοι που θα κάνουν τη διαφορά και πως δεν θα γίνουν «μεταγραφές μόνο και μόνο για να πούμε πως κάναμε». Ο Γιώργος Γκαλίτσιος είχε ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη απόγευμα, και ο Γιώργος Γκαλίτσιος περνά από ιατρικές εξετάσεις και ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους. Η προεργασία της μεταγραφής έχει γίνει ανάμεσα στον Φρανκ Αρνεσεν και στον εκπρόσωπο του Γκαλίτσιου, με τον Νίκο Βεζυρτζή να μη γνωρίζει τις κινήσεις του Δανού.
Τετάρτη μεσημέρι, και ο Γκαλίτσιος κάνει και την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Βεζυρτζής χτυπά το χέρι στο τραπέζι, ασκώντας βέτο στην απόκτηση ενός παίκτη που έχει μείνει χωρίς παιχνίδι στα πόδια του τους τελευταίους οκτώ μήνες και χωρίς ομάδα από τον Ιούλιο και μετά.

Πέμπτη, και οι Φρανκ Αρνεσεν και Νίκος Βεζυρτζής τα... βάζουν κάτω. Ο Αρνεσεν επιμένει πως πρόκειται για μια προσθήκη που ο Ιγκόρ Τούντορ την έχει ανάγκη, που είναι χαμηλού ρίσκου, καθώς υπάρχει άνθρωπος στο τιμ του Τούντορ που ξέρει τον Γκαλίτσιο, ενώ ο Νίκος Βεζυρτζής δεν μπορεί να «καταπιεί» την απραγία του παίκτη. Ο αθλητικός διευθυντής και ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος τα βρίσκουν τελικά και αποφασίζουν να προτείνουν στον Γιώργο Γκαλίτσιο εξάμηνο συμβόλαιο, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δυο χρόνια. Αλλοι υποστήριξαν πως ο Γκαλίτσιος διαφώνησε με τη μεγάλη μείωση που έγινε στην τελική προσφορά και άλλοι πως του ζητήθηκε να περιμένει τον Ιβάν Σαββίδη για να πέσουν οι υπογραφές.
Παρασκευή, και ο Γιώργος Γκαλίτσιος αποφασίζει να αποσυρθεί από το τραπέζι των συζητήσεων, με τη μεταγραφή να χαλάει.

Ολα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ήρθαν να καταδείξουν αυτό που καταλάβαιναν όλοι εκτός από εκείνους που εθελοτυφλούσαν. Βεζυρτζής και Αρνεσεν ξεκίνησαν να συνεργάζονται πριν ακόμα ξεκαθαρίσουν τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα, στην πρώτη τους υπόθεση, να φωνάζουν τον Ιβάν Σαββίδη για... διαιτητή στη διαφωνία τους, κάτι που θα γινόταν ακόμα και αν ο Γκαλίτσιος είχε υπογράψει. Το όλο σκηνικό εκθέτει τον ΠΑΟΚ, που βγάζει μια εικόνα για την οποία υπεύθυνος είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Η υπόθεση Χαμαλάινεν
Το όνομα του Κάσπερ Χαμαλάινεν απασχολεί κυρίως τον Τύπο της Πολωνίας, με τον 29χρονο Φινλανδό διεθνή επιτελικό μέσο να έχει μείνει ελεύθερος από τη Λεχ Πόζναν και να αναζητά το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Την ώρα που στον ΠΑΟΚ αποφεύγουν να σχολιάσουν τα μεταγραφικά σενάρια, οι Πολωνοί, που εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες έχουν αναφερθεί στο ενδιαφέρον του Δικεφάλου, σημειώνουν πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει την καλύτερη πρόταση από αυτές που έχει στα χέρια του ο Χαμαλάινεν. Συγκεκριμένα σημειώνουν πως Μπρόντμπι και ΑΠΟΕΛ είναι ανάμεσα στις ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ με συγκεκριμένες απολαβές και είναι από τις περιπτώσεις που οι «ασπρόμαυροι» τις έχουν ξεχωρίσει, καθώς πρόκειται για παίκτη που μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Ετοιμάζει τετράδα εν όψει Ξάνθης
Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει σχήμα με τέσσερις παίκτες στην άμυνα έχει εξετάσει, με βάση τις δοκιμές που έχει κάνει, ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον βαθμό ετοιμότητας του Μιγκέλ Βίτορ, που προέρχεται από τραυματισμό, και προσανατολίζεται στην τοποθέτηση των Σκόνδρα και Λέοβατς στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ για τη μεσαία γραμμή οι Τζιόλης, Σάμπο, Τσίμιροτ (που χθες προπονήθηκε κανονικά) Πέλκας, Κάτσε και Γκολάσα είναι υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις. Στην επίθεση, οι πρώτες σκέψεις θέλουν βασικούς τους Μα και Μπερμπάτοφ.

Διαβάστε ακόμη...