Σίλντενφελντ ξανά για ΠΑΟΚ

Από sport24.gr: Σε γνωστά λημέρια θέλει να επιστρέψει ο Κροάτης αμυντικός, Γκόρντον Σίλντενφελντ, που προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, όπως και ο Ντάριο Κρέσιτς!
Πηγή: sport24.gr
Σίλντενφελντ ξανά για ΠΑΟΚ

Ψάχνει κεντρικό αμυντικό ο ΠΑΟΚ και δεν το κρύβει κανείς από τους ανθρώπους του. Το μήνυμα έχει περάσει στην ποδοσφαιρική πιάτσα και έτσι στα γραφεία της Τούμπας φθάνουν διάφορες προτάσεις.

Μία από αυτές αφορά έναν παλιό γνώριμο, τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο 30χρονος στόπερ που πέρασε το δεύτερο μισό της περιόδου 2012-2013 από την Τούμπα, έκανε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε το γκολ στο ματς με τα Γιάννινα με το οποίο ο Δικέφαλος σφράγισε την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου θα ήθελε να έχει και δεύτερη ευκαιρία καριέρας στον ΠΑΟΚ.

Κουβαλά άλλωστε και δύο πολύ καλές σεζόν με τον Παναθηναϊκό (με 28 και 29 συμμετοχές αντίστοιχα στη Λίγκα) που τον βοήθησαν να κάνει καλό όνομα στην ελληνική αγορά.

Τα ατού και τα... μείον
Η περίπτωση του "Σίφο" θα αξιολογηθεί από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, σε σχέση και με τις υπόλοιπες προτάσεις, πάνω στα θετικά και αρνητικά σημεία της.

Κατ' αρχάς, πρόκειται για έναν παίκτη που γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τον ΠΑΟΚ και προφανώς θα βρεθεί σε μία ομάδα που δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής λόγω και της παρουσίας άλλων πέντε Κροατών (του Τούντορ και των τριών συνεργατών του στο τεχνικό τιμ, καθώς και του Λέοβατς) και στην οποία είχε θετικό πέρασμα.

Από την άλλη, όμως, δεν έχει παίξει καθόλου από το καλοκαίρι, καθώς είχε ένα μυικό τραυματισμό στην αρχή της περιόδου, δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει, αφού δύο φορές κατά την αποθεραπεία παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην βρει χρόνο συμμετοχής. Τον τελευταίο μήνα, ωστόσο, προπονείται κανονικά, παρατείνοντας το διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους για να εξαλείψει κάθε πιθανότητα υποτροπής.

Δεν είναι πρόβλημα το οικονομικό
Ο "Σίφο" έχει συμβόλαιο με τη Ντινάμο άλλα 2,5 χρόνια και δεν υπάρχει buy out σ' αυτό. Ωστόσο, "εφόσον ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να τον αποκτήσει, θα βρεθεί γρήγορα η λύση στο οικονομικό", τονίζουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Πρόταση και για τον Κρέσιτς!
Εξάλλου, πρόταση έγινε στον ΠΑΟΚ και για έναν άλλο Κροάτη πρώην παίκτη του. Πρόκειται για τον 31χρονο, ύψους 1.96μ. Ντάριο Κρέσιτς, που είχε αγωνιστεί την τριετία 2009-2012 στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια πήγε στη Λοκομοτίβ Μόσχας από την οποία έφυγε με 19 συνολικά συμμετοχές στα μέσα του 2013-2014 για να πάει στη Μάιντς. Τόσο εκεί, όσο και στη Μπάγερ Λεβερκούζεν στην οποία ανήκει δεν αγωνίστηκε καθόλου. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δύσκολα θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...