Προς Κρήτη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, το φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι το κλειστό του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια».
Πηγή: sdna.gr
Προς Κρήτη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας εκ των φιναλίστ και αύριο Δευτέρα θα μάθουμε τον αντίπαλο των «πράσινων», ο οποίος θα προκύψει από το ματς του ΠΑΟΚ με τον Φάρο. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, ήδη είναι ότι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα είναι όπως όλα δείχνουν το νεόκτιστο κλειστό του Ηρακλείου «Δυο Αοράκια».

Στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα της Ξάνθης, ωστόσο αυτή τη στιγμή θεωρείται μεγάλο αουτσάιντερ και με λίγες πιθανότητες.

Το Ηράκλειο άλλωστε, είναι ένα γήπεδο, που έχει καταθέσει τα... διαπιστευτήριά του και έχει φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις στο παρελθόν.

Πέρσι στα «Δύο Αοράκια» πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Εφήβων, ενώ είχε προηγηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι και το Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών.

Στο ίδιο γήπεδο έχουν παίξει αγώνες για την Euroleague και οι δύο «αιώνιοι», δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, ενώ εκεί διεξήχθη και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2013/14 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη (90-53 υπέρ των πράσινων).

Σε ό,τι αφορά την χωρητικότητά του ξεπερνάει τις 5.000 και για την ακρίβεια είναι 5.222 θέσεων. Εξίσου σημαντικό για την τελική επιλογή είναι και το γεγονός ότι μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός υπό σωστές συνθήκες ασφαλείας δεδομένου πως οι κεντρικοί πυρήνες οργανωμένων οπαδών (ειδικότερα αν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ) απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από το νησί. Και εφόσον τελικά επισημοποιηθεί η συγκεκριμένη επιλογή, θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ πιθανή η απαγόρευση μετακινήσεων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη...

Διαβάστε ακόμη...