«Καταλαβαίνω τον Τζαβέλλα, θα το έκαναν κι άλλοι»!

Από sdna.gr: Ατάκα που θα συζητηθεί από τον Κώστα Μενδρινό στο SDNA, τονίζοντας ότι δεν καταλογίζει τίποτα στο Τζαβέλλα για το πέναλτι που εκμαίευσε κόντρα στον Πλατανιά και... κατανοεί την ενέργειά του!
Πηγή: sdna.gr
«Καταλαβαίνω τον Τζαβέλλα, θα το έκαναν κι άλλοι»!

Σίγουρα δεν ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα αναγκαζόταν να κάνει καθυστερήσεις στο φινάλε του αγώνα με τον Πλατανιά για να μπορέσει να διατηρήσει το υπέρ του 1-0. Κι όμως, συνέβη... Οι Χανιώτες έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δεν βρίσκονται τυχαία τόσο ψηλά στη βαθμολογία, βγάζοντας το... λάδι στον Δικέφαλο μέσα στην Τούμπα. Μπορεί να γνώρισαν για πρώτη φορά μετά από καιρό μία δεύτερη σερί ήττα, παρ' όλα αυτά με την παρουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι του 2015, κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Η ήττα τους άλλωστε ήρθε από ένα -κατά γενική ομολογία- ανύπαρκτο πέναλτι (νωρίτερα βέβαια υπήρξε άλλο που δεν δόθηκε), με την κίνηση του Γιώργου Τζαβέλλα να εκμαιεύσει την εσχάτη των ποινών στο μαρκάρισμα του Γκνιάτιτς να μπαίνει στο στόχαστρο ακόμα και των ίδιων των Παοκτσήδων.

Κι όμως, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός αντιπάλου του. Του Κώστα Μενδρινού! Ο αρχηγός των Κρητικών μίλησε στο SDNA για το φετινό εξαιρετικό πρώτο μισό του Πλατανιά στο πρωτάθλημα κι έσπευσε -μεταξύ άλλων- να «υπερασπιστεί» τον άσο του Δικεφάλου, δίνοντας μάλιστα και τη δική του εξήγηση για την κίνησή του.

«Δεν θέλω να πω ότι ήταν άδικη η ήττα»
Ξεκινώντας αρχικά από την εικόνα του αγώνα κι αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα, ο έμπειρος μέσος αρνήθηκε να πει ότι δεν άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.

«Δεν θέλω να πω ότι χάσαμε άδικα. Ισως αδικούσε αυτό και την προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Θα μπορούσε για παράδειγμα με τον Μακ να πετύχει ακόμα ένα γκολ κι εκεί να τελειώσουν όλα. Εμείς πάντως κάναμε την προσπάθειά μας ως το τέλος και καταθέσαμε την ψυχή μας. Μπορούμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Η ήττα μας ήρθε στις λεπτομέρειες. Αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε άδικα...».

«Δεν καταλογίζω τίποτα στον Τζαβέλλα»
Κι αν κάποιος άλλος «χρέωνε» την ήττα στη διαιτησία, δεν ισχύει το ίδιο για τον Κώστα Μενδρινό. Ο 30χρονος άσος μάλιστα που δεν έχασε ούτε παιχνίδι του Πλατανιά φέτος στο πρωτάθλημα, σπεύδει να ρίξει... πέπλο προστασίας στον Γιώργο Τζαβέλλα για το γεγονός ότι κέρδισε με αυτό τον τρόπο το πέναλτι.

«Χρειαστήκαμε κι εμείς 2-3 ριπλέι μετά για να καταλάβουμε ότι δεν ήταν πέναλτι. Ο Τζαβέλλας το κέρδισε, αλλά δεν του καταλογίζω τίποτα. Τον καταλαβαίνω, θα το έκαναν πολλοί στη θέση του. Ερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ και ήθελε να βοηθήσει με κάθε τρόπο την ομάδα του να κερδίσει. Κι αυτό έκανε»!

«Ούτε που σκεφτόμαστε κάτι άλλο από σωτηρία»
Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της βαθμολογίας, αυτό κάθε άλλο παρά τους ανοίγει την όρεξη για κάτι περισσότερο από την παραμονή.

«Είμαστε μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Προφανώς δεν σκεφτόμαστε τίποτα περισσότερο από το να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας. Τώρα τι να πω, αν κερδίσουμε στον β' γύρο Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Αστέρα, μπορεί και να το δούμε αλλιώς. Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει ότι δεν έχουμε πετύχει απολύτως τίποτα ακόμα».

Το σίγουρο πάντως είναι πως μετά την πολύ δύσκολη περσινή σεζόν του Πλατανιά, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που περίμεναν τη φετινή του παρουσία. Ποιο είναι το «κλειδί» για τον Μενδρινό;

«Οσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, τα αποδυτήρια και το καλό κλίμα, πάντα παίζει ρόλο. Πέρα όμως από αυτό όμως, θεωρώ σημαντικό κι ότι φέτος είμαστε περισσότερο ομάδα συνόλου, ωστόσο υπάρχουν και πολύ ταλαντούχα παιδιά. Συν τοις άλλοις είμαστε αρκετοί παίκτες ίδιοι στην ομάδα κι έχουμε περισσότερη χημεία. Πιστεύω ότι δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και δεν θα γίνουν ανούσιες προσθήκες. Λίγες και καλές, αν και βέβαια δεν είναι δική μου δουλειά για να το κρίνω αυτό».

Οσο για το θέμα του Κυπέλλου και τις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε τρία διαδοχικά (!) παιχνίδια ο Πλατανιάς (Κύπελλο μέσα-έξω κι ενδιάμεσα πρωτάθλημα);

«Προφανώς όπως κάθε ομάδα μας ενδιαφέρουν όλοι οι στόχοι, αλλά νομίζω ότι το Κύπελλο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα. Πρώτος στόχος είναι η παραμονή μας στην κατηγορία. Ο Ατρόμητος όμως είναι αντίπαλος που μπορούμε να αποκλείσουμε και θα το κυνηγήσουμε».

«Θα βελτιωθεί πολύ ο Παναθηναϊκός»!

Για... φινάλε, ζητήσαμε από τον κάπτεν των Χανιωτών την άποψή του για τον δυσκολότερο αντίπαλο που βρήκε απέναντί του ο Πλατανιάς φέτος.

«Καλύτερη ομάδα είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός, αλλά πολλές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε με την ΑΕΚ, που χάσαμε και 3-0. Ήταν βέβαια κι αρχή της σεζόν ακόμα. Από εκεί και πέρα σταθήκαμε πολύ καλά τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο θεωρώ ότι θα βελτιωθεί πάρα πολύ στη συνέχεια, δεν θα έχει καμία σχέση στον δεύτερο γύρο με τη μέχρι στιγμής εικόνα του».

Διαβάστε ακόμη...