Σαφώς και ήταν πέναλτι! Του Μήτσιου!

Από sdna.gr: Είναι να τρελαίνεσαι με όσα συμβαίνουν! Χάνεις το μυαλό σου όταν διαπιστώνεις ότι ξαφνικά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για ένα πέναλτι που έδωσε ο Μήτσιος. Σε μια εποχή διαιτητικών «φρικαλεοτήτων» υπέρ του Ολυμπιακού, το θέμα συζήτησης σε τηλεοπτικές εκπομπές, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες και social media, είναι αν ήταν ή όχι πέναλτι η φάση του Τζαβέλλα!
Πηγή: sdna.gr
Σαφώς και ήταν πέναλτι! Του Μήτσιου!

Αναλύσεις επί αναλύσεων, απόψεις, γνώμες θεωρίες, διχογνωμία για το πέναλτι του ΠΑΟΚ. Τα ξεχάσαμε όλα, βάλαμε τους τόνους της σκόνης που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα από τις... βουτιές του Φορτούνη και ασχολούμαστε με το πέναλτι του Δικεφάλου. Ηταν; Δεν ήταν; Τον ανέτρεψε τον Τζαβέλλα ο αμυντικός του Πλατανιά; Έκανε θέατρο ο Τζαβέλλας;

Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί ο συστημικός (και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα) Μήτσιος έδωσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στον ΠΑΟΚ! Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί κανείς λίγα λεπτά νωρίτερα δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι στον Μυστακίδη που ανατρέπεται και μάλιστα με κεφαλοκλείδωμα, μέσα στην περιοχή του Πλατανιά. Μήπως να θυμίσω να ανύπαρκτα οφ σαιντ με τα οποία σταμάτησαν οι βοηθοί τους παίκτες του ΠΑΟΚ ή τα εξόφθαλμα οφ σαιντ που δεν δόθηκαν υπέρ του Δικεφάλου;

Αυτά όλα θάφτηκαν και το μόνο θέμα που απασχολεί ειδικούς και μη, σχετικούς και άσχετους, είναι αν σωστά δόθηκε στον ΠΑΟΚ το πέναλτι με το οποίο κέρδισε τον Πλατανιά. Και τι δεν ακούσαμε και τι δεν διαβάσαμε... «Έπρεπε να σουτάρει άουτ ο Αθανασιάδης» και άλλα τέτοια τρελά, λες και ήξερε εκείνη την ώρα ο Κλαους αν είναι πέναλτι ή όχι ή λες και έχει το δικαίωμα να πάρει μια τέτοια απόφαση στην διάρκεια ενός αγώνα με τους σφυγμούς στο... κόκκινο.

Το ακυρωθέν γκολ του Μπερμπάτοφ στην Λιβαδειά ξεχάστηκε πολύ γρήγορα και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ευνοημένος από την απόφαση του Μήτσιου να σφυρίξει πέναλτι. Μάλιστα. Ε, λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο ΠΑΟΚ είναι ο αδικημένος 100% από την διαιτησία του Μήτσιου. Για τους λόγους που προανέφερα αλλά κυρίως γιατί σφυρίζοντας ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, κατάφερε να φέρει τον Δικέφαλο με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα.

Είναι προφανές ότι ο Μήτσιος λειτούργησε με στόχο να εκθέσει τον ΠΑΟΚ. Να ξεχαστούν τα διαιτητικά αίσχη των τελευταίων εβδομάδων και να γίνει αντικείμενο συζήτησης η φάση με τον Τζαβέλλα και τον αμυντικό του Πλατανιά. Και τα κατάφερε ο Μήτσιος γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει άμυνες. Δεν έχει μηχανισμό για να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις. Οι περισσότεροι έπεσαν στην παγίδα του Μήτσιου και προσπαθούν να αναλύσουν μια φάση που αποτελεί παρανυχίδα στο τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εχθροί, «φίλοι» και φίλοι έπεσαν στην παγίδα. Εχθροί και «φίλοι» σκόπιμα, ενώ οι φίλοι παρασύρθηκαν από το γενικότερο κλίμα. Οι...σοφοί ας απαντήσουν γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Μπερμπάτοφ στην Λειβαδειά, γιατί δεν δόθηκε το πέναλτι του Μυστακίδη στην Τούμπα, γιατί σταματούσαν οι βοηθοί με ανύπαρκτα οφ σάιντ τους παίκτες του ΠΑΟΚ, γιατί δεν σήκωκαν τα κοντάρια τους όταν οι παίκτες του Πλατανιά ήταν οφ σαιντ (σε πεντάδες μάλιστα) και στη συνέχεια ας ψάξουν την απάντηση στην ερώτηση... γιατί ο Μήτσιος έδωσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στον Δικέφαλο.

Μέχρι τότε –μέχρι να μας απαντήσουν στα ερωτήματα δηλαδή- θα υποστηρίζουμε ότι σαφώς και ήταν πέναλτι η φάση του Τζαβέλλα! Πέναλτι του Μήτσιου!

Υ. Γ. Τις επόμενες ημέρες να ασχοληθώ με τις διοικητικές ανακατατάξεις-αναταράξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

του Κώστα Βασιλόπουλου

Διαβάστε ακόμη...