Μαγικά και πάλι: Τώρα... Ευρωλίγκα με Βαλένθια, Μιλάνο

Από basketplus.gr: Χάνεις όπως χάνεις στο ΟΑΚΑ, πνευματικά και ψυχολογικά είσαι ράκος, έχεις ταξίδι την επομένη και σε 48 ώρες έχεις must win αγώνα στο Βίλνιους.
Πηγή: basketplus.gr
Μαγικά και πάλι: Τώρα... Ευρωλίγκα με Βαλένθια, Μιλάνο

ΟΚ η Ρίτας δεν είχε ενδιαφέρον, δεν είναι φέτος δυνατή, δεν έχει ξένους, παρά αυτόν τον απροσάρμοστο Λαπροβίτολα που άφησε αμανάτι εκεί ο Νικόλα, αλλά είναι η παραδοσιακή Λιετούβος Ρίτας.

Βρίσκεσαι στο 29΄ στο -8 από σερί 0-12, αλλά βρίσκεις δύναμη και καταφέρνεις να κάνεις ένα τρομερό επτάλεπτο στην 4η περίοδο, να απαντήσεις με επιμέρους σκορ 7-28 και να πάρεις το ματς και την πρόκριση. Αφού κλείστηκαν Γκαίλιους, Όρελικ-τι άκουσε αυτός από τον προπονητή του-δεν γινόταν ο γερο-Κζιστόφ να πάρει το ματς. Πικ εν ρολ τέλος, κλεψίματα, μεγάλα σουτ, Χάτσερ σε φουλ ρυθμό και... χαιρετίσματα στην Μπεσίκτας που βρήκε την αδιάφορη Ζενίτ να ξεχαρμανιάσει. Το πιο μικρό μπάτζετ από τα 36 που άρχισαν, πέρασε, με το 2ο χειρότερο γκολ άβερετζ από τις 24 ομάδες που προχωρούν. -64 η Ζολνόκι, -58 ο ΠΑΟΚ, -56 η Όλντεμπουργκ...

Πάλι μαγικά έγιναν με διορθωτικές κινήσεις στην διάρκεια της σεζόν, η καθυστέρηση των οποίων πάντως οδήγησε σε οδυνηρές ήττες στην Ελλάδα. Θα ήταν κομματάκι αδιανόητο να ξεπεράσει σε σούπερ ρυθμό και αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο σε Α1 και Γιούροκαπ.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ανεβάζει ρυθμό και να βελτιώνει την χημεία του αρχίζοντας στις 5/1 και τελειώνοντας (;) στις 10/2. Σούπερ κίνητρο για να βγάλει από την μέση δύο ντουζίνες ομάδες από το last 32 του Γιούροκαπ για τον Σοφοκλή. Του μένουν καμμιά 10αριά από το τοπ16 της Ευρωλίγκα, αλλά για αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι. Τουλάχιστον να προλάβει να παίξει στις 28/12 στο Κερατσίνι, αφού την επομένη αρχίζει η 2η φάση στην Ευρωλίγκα.

Ωραία... Ο ΠΑΟΚ θα φέρει στην Θεσσαλονίκη προς τέρψη των μπασκετόφιλων την Βαλένθια. Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι αυτή η ομάδα, όταν θα τεθεί αντιμέτωπη του Δικεφάλου αλλά για την ώρα είναι στο 20-0 σε Γιούροκαπ και Ισπανική Λίγκα. Άρα η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης... Θα την φέρει την Βαλένθια ο ΠΑΟΚ, θα φέρει και την Μιλάνο, αλλά τον κόσμο θα τον φέρει στο «Παλατάκι»; Δεν θα στοιχηματίζαμε ούτε 5 σεντ.

Και ας έχει ο Πέντρο Μαρτίνεζ παίκτες όπως ο Ντούμπλιεβιτς, ο Τζάστιν Χάμιλτον, ο Βαν Ρόσομ, ο Σέρνα, ο Βίβες, ο Στέφανσον, ο Ντιό, ο Σαν Εμετέριο, ο Σίκμα, ο Λούσιτς και ο Σάτο. Που να τους παίξεις όλους αυτούς;

Και η Όλντεμπουργκ; Δεν βρίσκεται στο επίπεδο της Βαλένθια βέβαια, αλλά με παίκτες όπως οι Μπράιαν Κβάλε, Ρίκι Πόλντινγκ, Πρέπελιτς, Ντάγκινς, Νεμάνια Αλεξάντροφ, Σμόλντερς και Σκοτ Μασάδο, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελεί.

Όσο για την Μιλάνο που λογικά θα κερδίσει στην Βόρεια Ιταλία την Λιμόζ...; Αλεσάντρο Τζεντίλε, Τζαμέλ ΜακΛιν, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Μάτσβαν, Ρόμπι Χάμελ, Όλιβερ Λαφαγέτ, Τσαρλς Τζένκινς, Στάνκο Μπάρατς, Τσιντσιαρίνι, Γκάνι Λαουάλ, ρόστερ άλλου επιπέδου. Και αν κάνει την έκπληξη η Λιμόζ; Μόνο που θα έρθει στο «Παλατάκι» ο Μαρκ Πέιν, σούπερ θα είναι, ένα κερδισμένο βράδυ θα έχουμε με τον ξανθομπάμπουρα να πατά παρκέ μετά από ενάμισι (και κάτι) χρόνο.

Και αν ο ΠΑΟΚ περάσει, λογικά ως 2ος; Βρε να δεις που θα πέσει πάνω στην Σάρατοφ πάλι, αν και στο γκρουπ Η υπάρχει και η Γκραν Κανάρια. Η Στρασμπούργκ (λογικά την περιμένει ήττα στην Μαδρίτη και καταλήγει 6η) δεν μπορεί να απειλήσει, όπως και η Χάποελ Ιερουσαλήμ που πάντως είναι πολύ καλή ομάδα.

Α και για το τέλος ένα παραπονάκι... Απόλυτος σεβασμός στις απόψεις του Βασιλειάδη, αυτός είναι ένα ιδιότυπο είδος επαγγελματία με ασπρόμαυρο αίμα, αλλά αν αναφερόταν στα ΜΜΕ-που σίγουρα αναφερόταν-ήταν άδικη η προσέγγιση του.

Κατά αρχάς τα σενάρια ενίσχυσης πυροδότησε ο Ιβάν και κατά δεύτερο θα θέλαμε πολύ όλα αυτά τα σχόλια να τα κάνει και μετά από κάθε μια από τις 11 επίσημες φετινές ήττες του ΠΑΟΚ. Εμείς μετά από νίκες και μάλιστα τέτοιες νίκες θα επιμένουμε για ενίσχυση της ομάδας, εφόσον ο Σαββίδης έθεσε θέμα στήριξης. Διαφορετικά... βούβα. Όσοι είναι, συνεχίζουν.

Κλείτος Καρκανιάς

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...