Μανδρίνος: «Φταίει η οργάνωση και το ξεκαθάρισμα των στόχων!»

Από metrosport.gr: Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, ο οποίος για τις ανακατατάξεις στο Δ.Σ. του Δικεφάλου, αλλά και τις αιτίες που δεν φέρνουν επιτυχίες στον σύλλογο.
Πηγή: metrosport.gr
Μανδρίνος: «Φταίει η οργάνωση και το ξεκαθάρισμα των στόχων!»

Για την είσοδο του Βεζυρτζή στη διοίκηση, καθώς και το ρόλο του Κούδα, αλλά και την αναζήτηση μάνατζερ: «Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε έλλειψη στελεχών που έχουν την ευρύτερη αποδοχή από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που έκανε αυτές τις επιλογές. Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο τι αρμοδιότητες θα τους δώσει».

Για το αν υπάρχει έλλειψη στελεχών ή κακή οργάνωση στα εσωτερικά του ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να αναφερθώ. Αυτόν τον έλεγχο πρέπει να τον κάνει ο ιδιοκτήτης. Αν έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα. Για να μπορέσει όμως να έχει αποτελέσματα πρέπει να δώσει κομμάτι της εξουσίας του».

Για το αν μπορεί ο Βεζυρτζής να δώσει λύσεις: «Το παρελθόν έχει δείξει ότι μπορεί. Αν έχει δεμένα τα χέρια δεν μπορεί. Αν όμως έχει ρόλο στη λήψη αποφάσεων, και όχι απλώς συμβουλευτικό, τότε θα μπορέσει να βοηθήσει».

Για τον Κούδα: «Το όνομα του Κούδα μιλάει από μόνο του. Τι να πω εγώ; Όσον αφορά το αγωνιστικό με την εμπειρία και την αποδοχή που έχει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μπορεί να βοηθήσει σε εκείνον τον τομέα. Αποτελέσματα θα υπάρξουν μόνο αν έχουν ξεκάθαρο ρόλο και δεν είναι απλά διακοσμητικοί».

Γιατί τα λεφτά που έχει δαπανήσει ο Σαββίδης δεν πιάνουν τόπο: «Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος. Αν δεν αξιολογείται έγκαιρα γιατί υπάρχει αυτή η απώλεια, συνεχίζει και υφίσταται η απώλεια. Αν έγκαιρα βγουν τα συμπεράσματα και διορθωθούν κάποια πράγματα, τότε η απώλεια δεν θα υπάρχει. Φταίει η οργάνωση και το ξεκαθάρισμα των στόχων. Δεν γίνεται με πέντε αγώνες που θα κερδίσεις να πεις ότι πας για πρωτάθλημα, ενώ χάνεις τρεις και γίνεται χαμός. Ο στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος. Στον ΠΑΟΚ οι στόχοι είναι μεταβαλλόμενοι τα τελευταία χρόνια. Δεν θα πρέπει να γίνεται αυτό, αλλά να είναι ξεκάθαροι και να είναι και εφικτοί. Όταν ξέρεις ότι υπάρχει μία σαθρή διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει να πας για την πρώτη θέση, πρέπει να είναι ξεκάθαροι και οι δικοί σου οι στόχοι και να μην πετάς τζάμπα χρήμα. Εκτός και αν αλληθωρίζεις και δεν βλέπεις μπροστά σου ότι όλα είναι ελεγχόμενα. Πρέπει να προσπαθήσεις να αλλάξεις με κάθε τρόπο την κατάσταση, γιατί αλλιώς πετάς τα χρήματά σου».

Για την έλλειψη στην οργάνωση: «Υπάρχει μια έλλειψη στην οργάνωση. Κάποια σημεία στον ΠΑΟΚ, όπως το θέμα των οικονομικών, είναι εξαιρετικό οργανωμένα. Οτιδήποτε έχει σχέση με τον έλεγχο, με τη διαχείριση, είναι εξαιρετικά οργανωμένα. Η έλλειψη βρίσκεται στο αγωνιστικό τμήμα. Όταν σε μια εταιρεία ρίχνεις μομφή για την τυχόν οργάνωση, είναι σοβαρό θέμα. Η εταιρεία δεν έχει τέτοια προβλήματα. Πρόβλημα έχει το αγωνιστικό μέρος. Πρέπει να υπάρξει οργάνωση και ξεκαθάρισμα στόχων στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Διαβάστε ακόμη...