Ο ΠΑΟΚ των... αυτοκτονιών

Από contra.gr: Οι τρεις ήττες στο πρωτάθλημα από Ολυμπιακό, Απόλλωνα Πατρών και Παναθηναϊκό κατά οποίες ο ΠΑΟΚ έχασε... δικά του ματς αφού στο τέλος αυτών ήταν το "αφεντικό" για την νίκη. Διαβάστε και θυμηθείτε.
Πηγή: contra.gr
Ο ΠΑΟΚ των... αυτοκτονιών

Για ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Ο "Δικέφαλος" "πέταξε" στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία που είχε για να πάρει το "διπλό" και για τρίτο παιχνίδι φέτος στη Basket League, "πληγώνεται" από την αγωνιστική συμπεριφορά του στα τελευταία δευτερόλεπτα (και γενικώς στα τελευταία λεπτά). Εχουμε και λέμε...

Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με 62-68, στο 63-68 ο Βασιλειάδης αστόχησε σε τρίποντο ενώ όταν το σκορ ήταν 66-68 στα 22'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Χάτσερ αστόχησε σε δύο βολές (αν τις έβαζε, θα "έγραφε" το 66-70). Στα 18'' ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (68-68), στα 16'' ο Βασιλειάδης ευστόχησε σε μία βολή (έγινε το 68-69 ενώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί το 68-70 αν ευστοχούσε και στις δύο) και στα 7'' ο Φελντέιν έκανε το 70-69. Στην τελευταία επίθεση ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει την νίκη αλλά ο Γκιστ έκοψε τον Τσόχλα και στα 9 δέκατα που είχαν μείνει, ο Βασιλειάδης αστόχησε σε σουτ.

Πάμε στο εκτός έδρας ματς (05/12) με τον Απόλλωνα... Στο 38' ο Χάτσερ διαμόρφωσε το 62-66, στο 39' το σκορ ήταν 65-68 και ο Ντίλαρντ μείωσε σε 67-68. Σε εκείνο το σημείο ο Τέπιτς θα μπορούσε να "τελειώσει" με την υπόθεση νίκη αλλά αστόχησε σε τρίποντο και στα επτά δέκατα πριν την λήξη ο Σάντλερ έδωσε την νίκη στους Πατρινούς (69-68) με φόλοου μετά από άστοχο σουτ του Ντίλαρντ. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει και στο εντός έδρας παιχνίδι (02/11) με τον Ολυμπιακό...

Στο 34' του αγώνα ο "Δικέφαλος" κέρδιζε με 78-69, οι "ερυθρόλευκοι" "ψαλίδισαν" την διαφορά και στα 15'' πριν το τέλος έγινε το 86-83 από τον Χάτσερ. Στα 9'' ο Σπανούλης έκανε το 86-85 και ο Βασιλειάδης στα 8'' αστόχησε σε μια βολή. Ετσι "έγραψε" το 87-85 αντί το 88-85 που θα μπορούσε να διαμορφώσει, κάτι που αν γινόταν θα έδινε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κάνει φάουλ στην συνέχεια και να παραμείνει μπροστά στο σκορ. Στο φινάλε του αγώνα ο Χάκετ ισοφάρισε (87-87) και οδήγησε το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο "Δικέφαλος" έχασε με 99-104.

Ουσιαστικά, δηλαδή, στις τρεις από τις έξι φετινές του ήττες στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ "αυτοκτόνησε" αφού στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε την ευκαιρία να πάρει τα θετικά αποτελέσματα αλλά δεν το έκανε. Οι άλλες τρεις ήττες την τρέχουσα σεζόν είναι από την ΑΕΚ, τον Αρη και την Κηφισιά.

Διαβάστε ακόμη...