Με στόχο την αγωνιστική παραμονή

Το προφίλ του Λεβαδειακού, scouting report, η αποστολή για τον αγώνα κόντρα στον Δικέφαλο για την 14η αγωνιστική της Super League και τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο των Βοιωτών.
Πηγή: paokfc.gr
Με στόχο την αγωνιστική παραμονή

Το δικαστικό θρίλερ του καλοκαιριού είχε αίσιο τέλος για τον Λεβαδειακό κι ο αγωνιστικός υποβιβασμός έμεινε στο παρελθόν. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός έμαθε ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για την νέα σεζόν και να δημιουργήσει ένα ρόστερ επιπέδου Super League. Έργο δύσκολο σίγουρα, αλλά που ήρθε εις πέρας με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Με τον Άκη Μάντζιο να παραμένει στον πάγκο, τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος αφού δεν συμφώνησε με τον Πλατανιά επέστρεψε κι αποτελεί και φέτος το σημείο αναφοράς στην επίθεση και ένα ρόστερ που συνθέτουν νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και έμπειροι ξένοι, τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά. Οι Βοιωτοί βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας και θέλουν να πιστεύουν ότι δεν μπουν στην εξίσωση της αποφυγής του υποβιβασμού.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού ξεκίνησε στο φινάλε της περιόδου οπότε οι διαθέσιμες επιλογές ήταν σαφώς περιορισμένες. Από τον ελλαδικό χώρο προτιμήθηκε ο Μίνγκας, με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στη Super League, ο Τσίμο Ναβάρο, που έχει αγωνιστεί σε Καλλονή και Αστέρα και οι Φαβάλι, Ρομέου που επέστρεψαν στην ομάδα. Οι προσθήκες τον Γιάχιτς, Μάρκοβιτς και Βερέμκο έγιναν με στόχο τον εμπλουτισμό του ρόστερ με εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις, αλλά το μεταγραφικό μπαμ ήρθε από την Κύπρο και δεν είναι άλλο από τον Μάριο Νικολάου. Ένας ηγετικός αμυντικός χαφ με συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι, έχει διατελέσει αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, ενώ ήταν ένας από τους στυλοβάτες της εξαιρετικής πορείας της ΑΕΛ Λεμεσού τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα από την Κύπρο ήρθε και ο Έντουιν Ουόν, με καταγωγή από την Ρουάντα, ο οποίος έχει ως τώρα κομβική παρουσία στην ομάδα. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Μάντζιος παρατάσσει την ομάδα του με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίζεται ο Τσιντώνας, με τον νεαρό κίπερ να έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις ως τώρα. Παρτενέρ του Ουόν είναι στα περισσότερα παιχνίδια ο Τριποτσέρης, με τον Γιάχιτς να προσφέρει λύσεις όταν καταφέρνει να παραμένει υγιής. Στα άκρα ο Στάθης είναι αναντικατάστατος στην δεξιά πλευρά, ενώ ο Μιλιάζες με τον Μανωλά καλύπτουν το αριστερό άκρο. Στις θέσεις των αμυντικών χαφ ο προπονητής επιλέγει τον Νικολάου και τον Μαχαίρα, ενώ μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο αγωνίζεται ο Φαβάλι. Στα άκρα οι Ναβάρο και Γιακουμάκης έχουν αποδειχθεί λίρα εκατό ως τώρα ενώ στην κορυφή ο Μάντζιος κάνει άλλη μία ουσιαστική χρονιά μετρώντας ήδη έξι τέρματα. Ο Ρομέου ως τώρα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ από τον πάγκο έρχονται συχνά για να δώσουν λύσεις οι Μουλόπουλος και Ντομοβίτσκι.

Με πέντε απουσίες θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ο Λεβαδειακός καθώς τραυματίες είναι οι Ρομέου, Μαχαίρας, Φαβάλι, Βερέμκο και Μπελγκαζουάνι. Οι εκλεκτοί του Άκη Μάντζιου που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι εξής: Τσιντώτας, Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Γιάχιτς, Τόπι, Μάγκας, Μίνγκας, Στάθης, Ουόν, Μουλόπουλος, Καψάκης, Μάρκοβιτς, Παππάς, Νικολάου, Μάντζιος, Ντομοβίτσκι, Γιακουμάκης.

Διαβάστε ακόμη...