«Δεν σε αφήνουν να πάρεις τίτλο»

Απ[ό inpaok.com: Σε μια δύσκολη έξοδο στη Λιβαδεία, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα (14/12, 19.30) την τοπική ομάδα για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο το «διπλό».
Πηγή: inpaok.com
«Δεν σε αφήνουν να πάρεις τίτλο»

Το INPAOK επικοινώνησε με έναν ποδοσφαιριστή, που έχει φορέσει τόσο τη φανέλα του Δικεφάλου, την περίοδο 2004-2006, όσο κι αυτή του Λεβαδειακού, από το δεύτερο μισό του 2006 έως και το 2009, και δεν είναι άλλος από τον Πάρη Ανδράλα. Μπορεί να έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο στην Τούμπα, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με την εργατικότητα, αλλά και τον ταπεινό του χαρακτήρα. Πλέον, βρίσκεται στην τελευταία του σεζόν, εν ενεργεία, αφού το καλοκαίρι ετοιμάζεται να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τη φανέλα της Προοδευτικής με την οποία ανδρώθηκε.

Διαβάστε στη συνέντευξη, που ακολουθεί, την άποψη του Πάρη Ανδράλα για τη σημερινή αναμέτρηση, τις «γκέλες» του ΠΑΟΚ, μετά από ευρωπαϊκούς θριάμβους, τον Ίγκορ Τούντορ, αλλά και σε ποιον λέει το μεγάλο «ευχαριστώ»...

Για το που θα κριθεί η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Λεβαδειακό: «Η έκβαση της αναμέτρησης εξαρτάται, αποκλειστικά, και μόνο από τον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι η μεγάλη ομάδα, αυτός έχει τους ποιοτικούς παίκτες και το καλύτερο ρόστερ από τους δύο, όποτε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού θα κριθεί από τη δική του απόδοση. Αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός, που πρέπει και κάνει την εμφάνιση, που πρέπει, τότε θα είναι κι αυτός, που θα νικήσει».

Για το ποια στοιχεία ξεχωρίζει, φέτος, από την ομάδα της Λειβαδιάς, τα οποία θα πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος: «Ο Λεβαδειακός είναι μια καλή ομάδα και ειδικά στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Το μεγάλο του «όπλο», η δύναμή του είναι ο Μάντζιος, ένας πολύ ικανός ποδοσφαιριστής, που του δίνει μεγάλη ώθηση στην επίθεση. Αυτό, που έχει σημασία, όμως, είναι η απόδοση, που θα πιάσει ο ΠΑΟΚ».

Για την προϊστορία, που θέλει το Δικέφαλο να φέρνει άσχημα αποτελέσματα, αμέσως μετά από έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο: «Είναι φυσιολογικό να χαλαρώνει το μυαλό και να μην είναι εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένο σε ένα παιχνίδι αυτού του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν έχεις παίξει πραγματικό ποδόσφαιρο μπροστά σε 50.000 κόσμου σ' ένα ευρωπαϊκό γήπεδο τέτοιου βεληνεκούς. Η νίκη επί της Ντόρτμουντ γράφτηκε στην ιστορία κι αυτό δεν αλλάζει, αλλά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, γιατί κυνηγά τους βαθμούς για να ανέβει θέσεις στο πρωτάθλημα».

Για την εικόνα, που έχει αποκομίσει από το φετινό ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς, παρουσιάζει μια αστάθεια στην απόδοσή του. Κάνει δύο –τρία καλά παιχνίδια και μετά φέρνει κάποια απρόσμενα αποτελέσματα, τα οποία του έχουν στοιχίσει, μέχρι τώρα, στη βαθμολογία και τον έχουν φέρει μακριά από την κορυφή, αλλά και τη δεύτερη θέση. Η αλήθεια είναι ότι τον περίμενα πιο ανταγωνιστικό, αλλά υπάρχει η δικαιολογία ότι έχουν γίνει και πάλι πολλές αλλαγές από σεζόν σε σεζόν. Παρ' όλα αυτά, έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, έχει πλάνο και σχεδιασμό, πολλές επιλογές και μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα».

Για το αν προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά και να κατακτήσει, εν τέλει, τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα: Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ με πολλές επιλογές και λύσεις, αλλά τα σκαμπανεβάσματά του τον έχουν φέρει στη θέση, που βρίσκεται, σήμερα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί με τον Ολυμπιακό να κατακτά και το φετινό, γιατί έχει σίγουρα μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις, που δρουν, και δεν σε αφήνουν να πάρεις κι εσύ ένα πρωτάθλημα... Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να το παλέψει, μέχρι τέλους και να καλύψει τη διαφορά, έτσι ώστε να παλέψει στα play off με άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός και στο τέλος να κατακτήσει αυτός τη δεύτερη θέση».

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ίγκορ Τούντορ: «Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και πειθαρχημένο προπονητή, που δουλεύει με πλάνο κι έχει καταφέρει να τα περάσει αυτά σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό φαίνεται κι από τον τρόπο, που αγωνίζεται, με το σύστημα 3-5-2, που προσπαθεί να εφαρμόσει, από την αρχή της σεζόν. Επίσης, φαίνεται, αρκετά, δίκαιος και στιβαρός ως χαρακτήρας. Στην Ελλάδα, όμως, είναι γνωστό ότι κυνηγάμε, μόνο, το αποτέλεσμα, γι' αυτό και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, ούτως ώστε να δουλέψει με ηρεμία».

Το μήνυμα, που στέλνει στον κόσμο του Δικεφάλου: «Όλοι γνωρίζουν ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Χωρίς να βλέπουν μεγάλες επιτυχίες, είναι εκεί και στηρίζουν, πήγαν 5.000 στο Ντόρτμουντ με την πρόκριση να έχει χαθεί, από πριν, αυτό τα λέει όλα! Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε κι ένα πρωτάθλημα. Εγώ μπορεί να έζησα, μόνο, ενάμιση χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά δέθηκε με την ομάδα και τους φιλάθλους της και φυσικά την παρακολουθώ. Έχω φίλους και δεσμούς, ακόμη, με την πόλη».

Για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φετινής χρονιάς για τον ίδιο: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, αφού το καλοκαίρι αποφάσισα να κλείσω την καριέρα μου με τη φανέλα της Προοδευτικής. Σ' αυτή την ομάδα έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα κι ανδρώθηκα. Θέλω να πω, όμως, ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στον Άγγελο Αναστασιάδη, γιατί ήταν αυτός, που με πίστεψε και μ' έφερε στον ΠΑΟΚ. Με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία ν' αγωνισθώ σε μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα κι έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα!»

Διαβάστε ακόμη...