Με έναν τρίτο σούπερ σταρ απογειώνεται ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: «Με Σχορτσανίτη να μένει στην Πυλαία και με έναν παίκτη επιπέδου "Σόφο" και Βασιλειάδη (ή κάπως έτσι), ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να μιλάει για μεγάλα πράγματα», γράφει στο SDNA ο Τόλης Κοτζιάς.
Πηγή: sdna.gr
Με έναν τρίτο σούπερ σταρ απογειώνεται ο ΠΑΟΚ

Αυτή την φορά θα ασχοληθούμε με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει τα λεφτά των δύο "κιτρινόμαυρων", αλλά έχει την υποδομή, που δεν έχουν οι άλλες δύο ομάδες. Πρέλιεβιτς, Σταυρόπουλος, Ζουρνατζίδης και Μαρκόπουλος είναι χρόνια μαζί και με τα λίγα εφόδια, που έχουν, προσπαθούν και πετυχαίνουν σημαντικά -για τα δεδομένα τους- πράγματα. Φέτος η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ως γνωστόν το θέμα είναι πώς τελειώνεις μία σεζόν. Και ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει τις προυποθέσεις να την τελειώσει καλά, πολύ καλά.

Κατ' αρχάς, όπως αναφέραμε, είναι κοντά στην πρόκριση στους "32" του Eurocup. Αν τα καταφέρει, δεν θα είναι τεράστια επιτυχία, αλλά αυτός είναι ο βασικός του στόχος στην Ευρώπη. Οπότε, όλα καλά.

Εκεί, που μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αλλά και που μπορεί να καταστραφεί είναι στο Κύπελλο. Αντιμετωπίζει στον ημιτελικό στο Κερατσίνι τον Φάρο, που συμμετέχει στην Α2, αλλά είναι σαν ομάδα της Α1. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον "Δικέφαλο του Βορρά" κόντρα στην ομάδα του Ανδρέα Πολέμη, αλλά σίγουρα ξεκινάει ως το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Αν περάσει, θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό (λογικά) ή τον Αρη. Με τον Παναθηναϊκό είναι το αουτσάιντερ, αλλά σε ένα ματς μία και έξω όλα μπορούν να γίνουν. Με τον Αρη, σαφώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περισσότερες. Αν χάσει στο Κερατσίνι, εννοείται ότι ισοδυναμεί με καταστροφή.

Σε όλη αυτή την ιστορία, που παραθέτουμε, όμως, πρέπει να βάλουμε και κάποια δεδομένα. Το πρώτο έχει να κάνει με την παραμονή του Σχορτσανίτη. Αν δεν μείνει ο "Σόφο" μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε μην συζητάμε καν. Απλά θα μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ, που ναι μεν δεν θα είναι χαμένος από χέρι, αλλά οι ελπίδες του για κάτι καλό θα είναι περιορισμένες. Και το δεύτερο δεδομένο αφορά στην απόκτηση ενός παίκτη, μετά την υπόσχεση του Ιβάν Σαββίδη για βοήθεια. Με Σχορτσανίτη να μένει στην Πυλαία και με έναν παίκτη επιπέδου "Σόφο" και Βασιλειάδη (ή κάπως έτσι), ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να μιλάει για μεγάλα πράγματα. Για μεγαλύτερα πράγματα στο Eurocup, για κατάκτηση του Κυπέλλου και βεβαίως για την τρίτη θέση στην Α1, που τώρα είναι το αουτσάιντερ σε σχέση με Αρη και ΑΕΚ. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν θα μείνει ο "Σόφο" και αν θα αποκτηθεί ένας αξιοπρεπής αγωνιστικά παίκτης. Δεν θα είναι κάτι, που απλά θα τονώσει την δυναμική του ΠΑΟΚ. Θα είναι επίσης πολύ καλό για τον γενικότερο ανταγωνισμό, για την αξία του πρωταθλήματος της Α1, αλλά και για τον θεσμό του Κυπέλλου. "Ιβάν Σαββίδη κάνε και πάλι το θαύμα σου" φωνάζουν οι ΠΑΟΚτζήδες, αλλά όχι μόνο αυτοί. Φωνάζουν κι όσοι αγαπούν γενικότερα το άθλημα.

Διαβάστε ακόμη...