Απίστευτο κι όμως, αληθινό… Στην Τούμπα,χθες!

Από metrosport.gr: Κατ' αρχήν... Ναι μεν, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν (πάλι...) καλός. Ήταν μακράν των προσδοκιών του κόσμου του.
Πηγή: metrosport.gr
Απίστευτο κι όμως, αληθινό… Στην Τούμπα,χθες!

Δεν έχει βρει ισορροπία ακόμη. Κι ας προσεγγίζουμε το τέλος του Α΄ γύρου. Ναι, αλλά στη συνέχεια... Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια, δε! Κι εδώ ακριβώς εμείς εντοπίζουμε την ευδιάκριτη στον ορίζοντα του αλλαγή. Τη θέλετε χαραμάδα φωτός; Την θέλετε αμυδρά ελπίδα; Ότι κι εάν τη θέλετε... Είναι αλλαγή! Δίχως να φθάνει, για να γυρίσει ο ήλιος...

Και κόντρα στην Καλλονή εκτός έδρας (γράφαμε, κατά πως θυμάστε, πως η λύτρωση δεν έφερε την δα και στην ανάσταση) και κόντρα στον Πανιώνιο εντός (με την παράδοση 48 χρόνων αήττητου στην Τούμπα) ο ΠΑΟΚ νίκησε δίχως, να παίξει καλή μπάλα. Νίκησε επειδή είχε υπομονή κι επιμονή. Γενικά, είχε και στα 90 λεπτά καθαρό μυαλό.

Κι ας είχε βαλθεί να το θολώσει αυτός ο απίθανος ως διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος. Έκανε τα αδύνατα, δυνατά για να χαλάσει τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ευτυχώς για όλους... Απέτυχε!

Με αυτά τα χαρακτηριστικά λοιπόν... Ήτοι την υπομονή, την επιμονή και το καθαρό μυαλό ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την αγωνιστική του μετριότητα. Κι έφθασε σε μία νίκη, την δεύτερη σερί στο Πρωτάθλημα, η οποία βοηθά αν μη τι άλλο στην ηρεμία του. Αυτή στην οποία αποδίδεται – εκτός των μη επιτυχημένων (sic) μεταγραφικών επιλογών - η αγωνιστική του ανισορροπία.
Για να φθάσει σε αυτήν την σπουδαιότατη... ψυχολογικά νίκη πάντως, χρειάστηκε η άμυνα να «ξελασπώσει» την επίθεση. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό...

Η σέντρα του Δημήτρη Κωνσταντινίδη από την δεξιά πλευρά βρήκε στην κίνηση (ευφυής επιλογή) τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο διεθνής αμυντικός με κεφαλιά την οποία θα ζήλευε και φορ ολκής λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Κι αυτή η λύτρωση όμως, με τον Πανιώνιο – όπως κι εκείνη με την Καλλονή - δεν φέρνει την αγωνιστική ανάσταση στον ΠΑΟΚ.

Από τη άλλη πλευρά πάλι, επιμένουμε και η σύνθεση αλλά κι η διαχείριση του ρόστερ του είναι τελικά, αιτίες κακών. Εκεί που πήγαμε, να τα ψάλλουμε στον Ιγκόρ Τούντορ επειδή δεν εμπιστεύθηκε παίκτες οι οποίο στο Κύπελλο (με τα Χανιά βεβαίως, βεβαίως...) στο Πρωτάθλημα (με τον κατά +3 βαθμούς... ανώτερο του πριν τον αγώνα, Πανιώνιο), εκεί μπήκε ο Ερικ Σάμπο. Αποτέλεσμα; Μάλλον ματιάσαμε τον Σλοβάκο, την περασμένη Πέμπτη. Σα ματιασμένος – βλέπετε – φαινόταν χθες, στην Τούμπα...

Η ζυγαριά της νίκης έγειρε προς την πλευρά του ΠΑΟΚ από το βαρύ όνομα του κι ουχί από την διαφορά απόδοσης του. Είναι κι αυτό φυσικά, παράγοντας διαμόρφωσης της εξέλιξης κάθε αγώνα. Απλά ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποιεί αυτό το αβαντάζ του. Πως και γιατί; Προπονητές και παίκτες του οφείλουν, να βρουν την απάντηση. Όταν αυτοί την βρουν, θα βρει κι ο ΠΑΟΚ την αγωνιστική του ισορροπία!

Κι η προσδοκώμενη ισορροπία πρέπει να αναδειχθεί από το δικό τους έργο. Επί του παρόντος όμως, δεν αναδεικνύεται...

Tου Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...