Η αναγέννηση Κλάους, του 7ου σκόρερ όλων των εποχών

Από pamesports.gr: Με δύο γκολ στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καλλονή ο Κλάους Αθανασιάδης έβαλε την σφραγίδα του σε ένα ματς όπου ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει για να πάρει τα πάνω του και να ξεφύγει απο την κακή πορεία των δύο τελευταίων μηνών.
Πηγή: pamesports.gr
Η αναγέννηση Κλάους, του 7ου σκόρερ όλων των εποχών

Ο Κλάους έπαιξε στην σωστή θέση, αξιοποίησε τις ασίστ των Ροντρίγκες κσι Μακ και έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να φύγει από την Μυτιλήνη με ένα σημαντικό τρίποντο. Ο Κλάους έφθασε τα πέντε γκολ από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, που ομολογουμένως δεν ξεκίνησε καλά.

Ο Αθανασιάδης, όπως θυμάστε, δεν συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας καθώς στο πρώτο φιλικό επι Ολλανδικού εδάφους είχε τραυματιστεί και είχε χάσει τουλάχιστον ένα μήνα προπονήσεων. Ακόμη όμως κι όταν επανήλθε, ο Τούντορ δεν του έδειξε την εμπιστοσύνη που έπρεπε. Ακολούθησε και η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ που ενθουσίασε τον κόσμο, ο Κροάτης τεχνικός δεν χρησιμοποίησε τον Αθανασιάδη και το διάστημα που ακολούθησε ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολο. Και για τον παίκτη αλλά και για την ομάδα.

Αυτά τα δύο γκολ του Κλάους στην Μυτιλήνη μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά.

Ο Αθανασιάδης ανέκτησε την ψυχολογία του, στήριξε με μία αυθόρμητη ενέργεια τον προπονητή του, αγκαλιάζοντάς τον και αφιέρωνοντάς του το γκολ και πλέον είναι ο 7ος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του ΠΑΟΚ για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Ο Κλάους με την φανέλα του ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 62 γκόλ στο πρωτάθλημα. Προσπέρασε τον Παναγιώτη Κερμανίδη που έχει 60 και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Νέτο Γκουερίνο που έχει 66. Ειναι σαφές πως την φετινή σεζόν μπορεί να ξεπεράσει τον Γκουερίνο.

Ο Κλάους για όσους το έχουν λησμονήσει, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη με 17 γκολ. Έχει μία ευκαιρία στην Γερμανία, επί της Ντόρτμουντ, εφόσον το επιτρέψουν οι αγωνιστικές συνθήκες να πετύχει κι άλλο. Το μόνο βέβαιο, είναι πως αυτός ο παίκτης που δεν είχε θετικό ξεκίνημα από την αρχή της σεζόν εξαιτίας και του τραυματισμού του στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, πλέον μπορεί να βρει τον δρόμο του. Και να βοηθήσει ουσιαστικά και τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη...