Νίκες για Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ, βαθμό στο φινάλε η Γκαμπάλα

Από paokfc.gr: Η Ντόρτμουντ παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα "σκόρπισε" μπροστά στο κοινό της την Στουτγκάρδη, η Κράσνονταρ επιβλήθηκε της Ροστόφ σε ένα ματς με...τρελό φινάλε και η Γκαμπάλα με τον Φακούντο Περέιρα λυτρωτή στις καθυστερήσεις έσωσε τον βαθμό κόντρα στην ουραγό Ραβάν.
Πηγή: paokfc.gr
Νίκες για Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ, βαθμό στο φινάλε η Γκαμπάλα

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις των αντιπάλων του Δικεφάλου στον όμιλο του Europa League.

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 4-1

Μετά από δύο σερί ήττες από Αμβούργο και Κράσνονταρ, σε Bundesliga και Europa League, η νίκη κόντρα με την Στουτγκάρδη ήταν μονόδρομος για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Οι φιλοξενούμενοι στο ντεμπούτο του νέου τους προπονητή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σινάλ Ιντούνα Παρκ με στόχο να κάνουν την έκπληξη.

Η Μπορούσια όμως φρόντισε να τους κόψει τα φτερά από πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα μόλις στο 3′ ο Κάστρο είδε την μπάλα να του στρώνεται μετά από απόκρουση του Τίτον σε σουτ του Μικιταριάν και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Μέχρι να συνέλθουν οι Σουηβοί δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο 20λεπτο. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, ο Κάστρο με ένα απίθανο τακουνάκι βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκτέλεσε άψογα για το 2-0.

Στην συνέχεια η Στουτγκάρδη ισορρόπησε, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και τα κατάφερε. Στο 40′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπουρκί, η μπάλα έφτασε στον Ντιντάβι, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 2-1 και έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βεστφαλοί έπαιζαν με την φωτιά στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε καμία από τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν. Και αφού δεν τελείωναν αυτοί το παιχνίδι φρόντισαν οι αντίπαλοι τους να τους...βγάλουν από την δύσκολη θέση. Ο Ρόις έκανε το γύρισμα κι ο Νίντερμάϊερ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Μπορούσια, καθώς οι παίκτες της Σουτγκάρδης δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να ψάξουν κάτι παραπάνω. Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Τίτον να τους αρνείται το γκολ. Στις καθυστερήσεις όμως ο Γκαμπονέζος φορ πήρε την μπάλα από τον Ράμος, άδειασε άψογα τον αντίπαλο αμυντικό και έγραψε το τελικό σκορ.

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ:Μπουρκί, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ, Σμέλτσερ, Καγκάβα (60′ Βέιγκλ), Γκιντογκάν (89′ Ράμος), Κάστρο, Ρόις (80′ Χούμελς), Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ.

Κράσνονταρ-Ροστόφ

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτο φινάλε η Κράσνονταρ πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη κόντρα στην δεύτερη του πίνακα Ροστόφ, με αποτέλεσμα να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε ένα απίστευτο σε εξέλιξη τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένοι και χωρίς πολλές δυνάμεις από την μάχη της Πέμπτης κόντρα στην Ντόρτμουντ και προσπάθησαν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τον ρυθμό του αγώνα. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές ευκαιρίες, με τον Ντικάν να σταματάει σε δύο περιπτώσεις τα σουτ των Νομπόα και Καλάτσεφ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των δύο ομάδων βελτιώθηκε, το τέμπο έγινε σαφώς πιο γρήγορο, αλλά το γκολ δεν ερχόταν για καμία από τις δύο ομάδες. Όλες οι συγκινήσεις του αγώνα όμως κρυβόταν στα τελευταία δέκα λεπτά του. Ο Τερέντιεφ κατάφερε στο 79′ και στο 83′ να λάβει δύο κίτρινες κάρτες και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ένα λεπτό μετά την αποβολή ο Λαμπόρδε κέρδισε πέναλτι και ο Μαμάεφ από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με τον Αζμούν να κερδίζει την άμυνα των Ταύρων και να κάνει το 1-1.

Την τελευταία λέξη όμως του αγώνα την είπε ο Βάντερσον, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή. Ο Ζαοζίνιο βρήκε ιδανικά τον συμπαίκτη του, ο οποίος κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ και με άψογο πλασέ έγραψε το τελικό 2-1, δίνοντας το έναυσμα ξέφρενων πανηγυρισμών.

Η σύνθεση της Κράσνονταρ: Ντικάν, Γκράνκβιστ, Σίγκουρντσον, Πετρόφ, Καλέσιν, Καμπορέ, Αχμέντοφ (74′ Ζαοζίνιο), Περέιρα (78′ Βάντερσον) , Σμολόφ, Αρί (63′ Λαμπόρδε), Μαμάεφ

Γκαμπάλα-Ραβάν

Το σκηνικό έμοιαζε ιδανικό για την Γκαμπάλα. Η ήττα της Γκαραμπάκ, ο εύκολος αντίπαλος που αντιμετώπιζε, ήταν σημάδια επιστροφής στις νίκες και βαθμολογικής ανάκαμψης. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ιδιαίτερα καλά για τους γηπεδούχους. Η ουραγός Ραβάν κρατούσε μία σπουδαία νίκη στα χέρια της μέχρι το 95′ στο Μπακού και εν τέλει κατάφερε να φύγει με μία πολύτιμη ισοπαλία.

Από την αρχή η ομάδα του Γκρίγκορτσουκ προσπάθησε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε και δημιούργησε αρκετές τελικές, χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αντόνοφ νικήθηκε σε δύο περιπτώσεις από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα και μάλιστα τα κατάφεραν. Στο 66′ ο Γκουρμπατόφ άνοιξε το σκορ και έβαλε δύσκολα στην Γκαμπάλα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά με την Ράβαν να αμύνεται με 11 παίκτες κάτω από την σέντρα και να κλείνει τους διαδρόμους. Την λύση τελικά έδωσε ο Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός που είχε περάσει σαν αλλαγή στην αναμέτρηση στο 64′ εκτέλεσε μετά από σέντρα του Μιρζαμπαΐοφ για να λυτρώσει την ομάδα του. Έτσι η Γκαμπάλα κατάφερε μεν να ανέβει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά πλέον έχει δύο συγκατοίκους, την Ίντερ Μπακού και την Ζίρα.

Η σύνθεση της Γκαμπάλα: Μπεζοτόζνι, Γιαμάλοφ, Ζεκ (64′ Περέιρα), Μιρζαμπαΐοφ, Ζενιόφ, Γκάι, Ντασντεμίροφ, Ράφαελ, Αντόνοφ, Γιαβάντοφ (54′ Ζαργκάροφ), Αμπισόφ (80′ Σαντιγκόφ)

Διαβάστε ακόμη...