Ουσιαστικός και νικητής στην Καλλονή

Από paokfc.gr: «Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Μπορεί να κυριαρχήσεις και να χάσεις, μπορεί και να μην παίξεις καλά και να κερδίσεις».
Πηγή: paokfc.gr
Ουσιαστικός και νικητής στην Καλλονή

Η ορθότητα της δήλωσης του Ίγκορ Τούντορ επιβεβαιώθηκε στην Καλλονή. Ο ΠΑΟΚ δεν πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του, μα αυτή τη φορά αποτελεσματικός και πήρε τη νίκη που τόσο χρειαζόταν.

Αυτό ήταν, άλλωστε, που στο τέλος της ημέρας είχε τη μεγαλύτερη σημασία. Να έρθει η νίκη που θα απορροφούσε μέρος της δεδομένης πίεσης του τελευταίου κακού αγωνιστικού διαστήματος. Μια πίεση που διοχετεύτηκε στους πανηγυρισμούς. Πρώτα του Κλάους κι έπειτα του Μυστακίδη . Και οι δύο έσπευσαν να αγκαλιάσουν σφιχτά τον Ίγκορ Τούντορ. Μια αυθόρμητη, ενστικτώδης κίνηση. Η καλύτερη απάντηση σε παραφιλολογίες περί σχέσεων στ' αποδυτήρια και... μπαλέτου.

Ο ΠΑΟΚ – σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς – κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή. Στο 7' όταν ο Ροντρίγκες έκανε την προσπάθεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα κι ο Κλάους έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Ηταν στη σωστή θέση και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με την ψυχολογία του γρήγορου γκολ, οι παίκτες του Τούντορ πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μέχρι το 20' πίεζαν την Καλλονή, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Σταδιακά, όμως, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισαν με τυχερό πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος έπειτα από πτώση του Σκόνδρα .

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ φάνηκε επηρεασμένος από την ισοφάριση. Πιθανόν κι από το άγχος. Στο 57' ο Δικέφαλος γλίτωσε το γκολ όταν σε φάση διαρκείας ο Τζιόλης έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή το σουτ του Κεϊτά. Η Καλλονή συνέχισε να κυνηγά την ανατροπή με τον ΠΑΟΚ να μην έχει σημειώσει κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Μέχρι το 76΄. Τότε ο Μακ μιμήθηκε τον Ροντρίγκες, μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα τη μπάλα κι ο Κλάους έκανε πάλι το... χρέος του. Ένα γκολ που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Η Καλλονή έχασε την ενεργητικότητά της, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε την ψυχολογία του σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο και στο τέλος πέτυχε και τρίτο γκολ με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκες που έκανε τα πάντα και τον Μυστακίδη, ο οποίος εκτέλεσε με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Δαύκου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος , Τζαβέλλας , Μαλεζάς , Σκόνδρας , Λέοβατς (59' Μυστακίδης ), Ροντρίγκες , Τζιόλης , Κάτσε , Πέλκας (65' Γκολάσα ), Μακ (80' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης

Καλλονή: Δαύκου, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (85' Χιντασέλι), Καλτσάς (89' Γιουκαρής), Κεϊτά, Γεωργίου, Σάμπα (80' Μάρκοβιτς), Μπαργκάν, Μανούσος

Διαιτητής: Δελφάκης

Κίτρινη κάρτα: Σκόνδρας , Λέοβατς , Αθανασιάδης , Γκολάσα , Κωνσταντινίδης

Κόκκινη κάρτα: Κεϊτά (δεύτερη κίτρινη)

Διαβάστε ακόμη...